mewa
01:00
28-01-2017

Consequent klantgericht: Website in 19 talen

Wie op zoek is naar meer informatie over beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olieopvang- en voetmatten of wastafels voor onderdelenreiniging moet zeker eens naar www.mewa.be surfen. Want deze internationale firma vernieuwde haar website en koos hierbij voor een klantgerichte aanpak met negentien talen en een duidelijke opdeling van het gamma per branche.

Mewa is actief in 21 Europese landen, waar negentien talen worden gesproken. In tegenstelling tot de meeste bedrijven besloot ze om de communicatie niet uitsluitend in het Engels te voeren. De inhoud van de website wordt in alle talen aangeboden, ondanks de bijzondere uitdaging die daarmee zijn verbonden. Verantwoordelijke Marketing: “Op die manier willen we onze bedrijfsstrategie om alle klanten in Europa in hun eigen landstaal verder te helpen, ook digitaal doortrekken. Daarnaast hebben we onze klantgerichtheid eveneens naar de opbouw van de site vertaald. Zo zijn er nieuwe startpagina’s voor de verschillende branches. Aan de schilder wordt werkkleding en toe­­be­horen voor schilders getoond, de bedrijfsleider van een gieterij krijgt veiligheids­kleding voor het werken met vloeibare metalen te zien, en de garagist ontdekt welke oplossingen Mewa biedt voor teamoutfits en bedrijfsreiniging. Een
geoptimaliseerde zoekfunctie helpt alles snel terug te vinden.

Aantrekkelijk en toekomstgericht
De website werd echter nog op tal van andere manieren aantrekkelijk gemaakt. Coole werkkleding, een kijk van dichtbij op handige details, scènes uit het arbeidsleven: Mewa zet met grote foto’s zijn producten en dienstverlening in scène en toont daarbij aan dat werken met moderne beroepskleding aangenamer is. De website is tevens geoptimaliseerd voor mobiele apparatuur en kan makkelijk met smartphone en tablet worden gebruikt. Ook de paginaopbouw volgt de navigatie van de smartphonegeneratie. Mewa koos immers voor lange bladzijden om te scrollen en te swipen, in plaats van vele korte bladzijden waarop moet worden doorgeklikt.

mewa

Tekst: Els Jonckheere  |  Beeld: Mewa

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

IT-koeling datacenters op het dakaluminium zagen