NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Conventioneel of gestuurd, altijd snel, veilig en efficiënt frezen

Conventioneel of gestuurd, altijd snel, veilig en efficiënt frezen

Voor metaalbewerkers is veelzijdigheid cruciaal. Aan eenvoudige stukken hoeft geen programmeertijd verloren te gaan, maar tegelijkertijd is CNC-technologie cruciaal om grote reeksen of complexe stukken efficiënt af te leveren. De precisiefreesmachine PICOMAX 56 TOP is daarom verkrijgbaar met een gepatenteerd bedieningsconcept, namelijk de FEHLMANN TOP functies (touch or program). Hierdoor kan de machine zowel in drieassige NC als handmatig bediend worden. Dit betekent dat de machine ook na een zeer korte insteltijd zonder programmeerkennis door elke vakman efficiënt gebruikt kan worden. In België gebeurt de verdeling door Buhlmann.

robust_to_master_milling_work_with_heavy_material_abrasionent_-kopieren

Met de standaard gemonteerde directe meetsystemen zijn moderne bewerkingsmethoden met optimale nauwkeurigheid mogelijk.

 

De PICOMAX 56 TOP is een krachtige, gebruiksvriendelijke bewerkingsmachine voor het bewerken van onderdelen, prototypes en gereedschappen of het geven van trainingen. Dankzij een rigoureuze sterke focus op het gebied van enkele stuks en kleine series heeft ze een uitstekende prijs/prestatieverhouding bereikt. De basisversie van deze machine ‘Made in Switzerland’ biedt alle kenmerken die een moderne, krachtige frees­machine waardig zijn, zoals de Heidenhain TNC 620 touchscreenbesturing, een gekoelde Fehlmann motorspindel met hoog koppel voor universeel frezen tot 12.000 tpm, evenals tappen met ZS-interpolatie, 3D-frezen, kotteren …

CNC of conventioneel?

De nieuwe generatie van de TNC 620 combineert de typische voordelen van de beproefde HEIDENHAIN besturingen met moderne besturingstechniek zoals selecteren, verschuiven op een aanraakscherm. Deze combinatie van intuïtieve besturingstechniek, context­gevoelige bediening en het beproefde HEIDENHAIN bedienings­concept maakt het werk gemakkelijker en bespaart tijd in de productie. Maar niet alle stukken hebben baat bij CNC-technologie. Daarom beschikt de machine ook over de mogelijkheden om conventioneel te frezen. Ze is uitgerust met een manuele hendel voor de hoogteregeling in Z en elektromechanische hand­wielen voor de X- en Y- verplaatsing. Het frezen, boren en tappen van afzonderlijke onderdelen kan daardoor snel, veilig en efficiënt worden uitgevoerd zonder te programmeren.

Tot vier assen kunnen simultaan het werk uitvoeren op de PICOMAX 56 TOP.

 

Altijd optimale nauwkeurigheid

Met de standaard gemonteerde directe meetsystemen zijn moderne bewerkingsmethoden met optimale nauwkeurigheid mogelijk. De optionele installatie van een gereedschaps­wisselaar met twintig of dertig plaatsen, een vierde NC-as en andere nuttige opties zijn beschikbaar. De vele praktische bedieningshulpmiddelen en de perfecte ergonomie maken de PICOMAX 56 TOP tot een complete en moderne werkplek.

Ook verkrijgbaar in de L-versie – met een nog groter klembereik op een verlengde tafel

Deze L-versie van de FEHLMANN PICOMAX 56 L TOP biedt een verlengde X-travel van 800 mm en een klembereik van 1.400 x 480 mm. Zeer lange werkstukken kunnen in één stap worden bewerkt zonder dat de klemming verandert. Er zijn nog meer mogelijkheden voor vierassige bewerkingen met  onder andere een zwenkbare verdeelkop). Ook lange werkstukken kunnen efficiënt worden bewerkt door de grotere afstand tussen de verdeelkop en het tegenpunt.

Optioneel kan er gekozen worden voor een gereedschapswisselaar.

 

Fehlmann AG, de specialist voor Zwitserse precisie­machine­gereedschappen

Sinds 1930 ontwikkelt en produceert het Zwitserse familiebedrijf Fehlmann AG precisie­bewerkingsmachines voor frezen en boren. Concept, bouw, fabricage, inbedrijfstelling, onderhoud en opleiding: FEHLMANN brengt de gehele productie te Seon in Zwitserland onder één dak met meer dan 200 medewerkers. In België staat Buhlmann in voor de verdeling ervan en de service aan deze machines. Met meer dan zeventig jaar ervaring, kan het team van Buhlmann u perfect ondersteunen bij ontwerp, projectbeheer, montage, onderhoud en snelle interventies.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details