Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Gereedschappen

CoroMill® Dura biedt flexibel voorbewerken en nabewerken in meerdere materialen

CoroMill_Dura_actionimage_view1_JPG_print_highres_RGB(ENT_ID=35
Sandvik Coromant CoroMill® Dura in actie.

Tekst | Sandvik Coromant

Beeld | Sandvik Coromant

4 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Nieuw veelzijdig assortiment van volhardmetalen vingerfrezen

De specialist in snijgereedschappen en gereedschapssystemen Sandvik Coromant introduceert een compleet nieuwe reeks van high-end veelzijdige volhardmetalen vingerfrezen. CoroMill® Dura zal de bestaande Versatile CoroMill® Plura vingerfrezen vervangen. Het concept is ontwikkeld voor voorbewerken en nabewerken met verschillende aangrijpingen in alle toepassingen en materialen.

Wat CoroMill® Dura onderscheidt, vergeleken met het voorgaande Versatile concept en de vingerfrezen van de concurrenten, is de unieke trillingsvrije technologie. Dr. Markus Groppe, global product application manager bij Sandvik Coromant, legt het ongelijke helix-concept uit: “Elke spaangroef heeft een andere hellingshoek en elk niveau van de snijkant is ongelijk verdeeld ten opzichte van de andere. Op deze manier kan je een heel goede stabiliteit en een efficiënte bewerking bereiken zonder ­trillingen.” 

Een ander opmerkelijk kenmerk is het feit hoe gemakkelijk het is om het juiste gereedschap te kiezen binnen het uitgebreide assortiment aan volhardmetalen vingerfrezen dat wordt gepresenteerd in het aanbod. “We hebben bijzonder veel energie gestoken in het aspect van de gereedschapskeuze. Het vinden van het juiste gereedschap binnen het CoroMill® Dura assortiment mag nooit een gedoe zijn”, zegt Groppe. 

Eerste keuze is de plug-and-play oplossing met vier spaangroeven, die werkt in een breed scala aan toepassingen. Extra gereedschapsvarianten zijn beschikbaar voor specifiekere bewerkingen, zoals spiebanen, dynamisch frezen, semi-nabewerken en nabewerken. 

Meer ondersteuning kan ook worden geboden met de CoroPlus® Tool Guide voor CoroMill® Dura online gereedschapsselector die de toepassingsgebieden sleuffrezen, uitkameren en circulaire interpolatie ondersteunt — stuk voor stuk om de gereedschapskeuze eenvoudiger te maken.

CoroMill® Dura is leverbaar met twee tot zeven spaangroeven met 1–4×D snijlengte, met en zonder spaanverdeler. De vingerfrezen kunnen tot drie keer worden gereconditioneerd tot de oorspronkelijke specificaties.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details