NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
CoroMill® Dura biedt flexibel voorbewerken en nabewerken in meerdere materialen
Sandvik Coromant CoroMill® Dura in actie.

CoroMill® Dura biedt flexibel voorbewerken en nabewerken in meerdere materialen

Nieuw veelzijdig assortiment van volhardmetalen vingerfrezen

De specialist in snijgereedschappen en gereedschapssystemen Sandvik Coromant introduceert een compleet nieuwe reeks van high-end veelzijdige volhardmetalen vingerfrezen. CoroMill® Dura zal de bestaande Versatile CoroMill® Plura vingerfrezen vervangen. Het concept is ontwikkeld voor voorbewerken en nabewerken met verschillende aangrijpingen in alle toepassingen en materialen.

Wat CoroMill® Dura onderscheidt, vergeleken met het voorgaande Versatile concept en de vingerfrezen van de concurrenten, is de unieke trillingsvrije technologie. Dr. Markus Groppe, global product application manager bij Sandvik Coromant, legt het ongelijke helix-concept uit: “Elke spaangroef heeft een andere hellingshoek en elk niveau van de snijkant is ongelijk verdeeld ten opzichte van de andere. Op deze manier kan je een heel goede stabiliteit en een efficiënte bewerking bereiken zonder ­trillingen.” 

Een ander opmerkelijk kenmerk is het feit hoe gemakkelijk het is om het juiste gereedschap te kiezen binnen het uitgebreide assortiment aan volhardmetalen vingerfrezen dat wordt gepresenteerd in het aanbod. “We hebben bijzonder veel energie gestoken in het aspect van de gereedschapskeuze. Het vinden van het juiste gereedschap binnen het CoroMill® Dura assortiment mag nooit een gedoe zijn”, zegt Groppe. 

Eerste keuze is de plug-and-play oplossing met vier spaangroeven, die werkt in een breed scala aan toepassingen. Extra gereedschapsvarianten zijn beschikbaar voor specifiekere bewerkingen, zoals spiebanen, dynamisch frezen, semi-nabewerken en nabewerken. 

Meer ondersteuning kan ook worden geboden met de CoroPlus® Tool Guide voor CoroMill® Dura online gereedschapsselector die de toepassingsgebieden sleuffrezen, uitkameren en circulaire interpolatie ondersteunt — stuk voor stuk om de gereedschapskeuze eenvoudiger te maken.

CoroMill® Dura is leverbaar met twee tot zeven spaangroeven met 1–4×D snijlengte, met en zonder spaanverdeler. De vingerfrezen kunnen tot drie keer worden gereconditioneerd tot de oorspronkelijke specificaties.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.