NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Dé afspraak voor de metaalbranche

Dé afspraak voor de metaalbranche

De professionals uit de metaalbewerkingsbranche bliezen opnieuw verzamelen op het grootste jaarlijkse vakevenement voor de sector: METAVAK. Op 8, 9 en 10 oktober laatstleden konden ze in de Evenementenhal Gorinchem kennismaken met alle nieuwste ontwikkelingen, die hun werk moeten optimaliseren en vereenvoudigen. Op vraag van de exposanten en bezoekers koos organisator Easyfairs met succes voor een nieuwe indeling, waarbij de bedrijven op basis van de bewerking geclusterd werden. Andere nieuwe initiatieven, zoals de zes demopleinen en het centraal gelegen kennistheater, werden door het publiek enthousiast onthaald.

De verschuiving naar begin oktober en nieuwe initiatieven, zoals de opdeling in segmenten, de demopleinen en het kennistheater, werden enthousiast onthaald door de bezoekers.

 

Van 8 tot 10 oktober opende de Evenementenhal Gorinchem opnieuw haar deuren voor METAVAK. Gedurende drie dagen presenteerden en demonstreerden ruim 220 fabrikanten, importeurs en groothandelaars van industriële productietechnieken, software, automatiseringsoplossingen, gereedschappen,  en complementaire producten en diensten hun nieuwste ontwikkelingen: verspanende machines, plaat-, buis- en draadbewerkingsmachines, oppervlaktebewerking- en reinigingsmachines, 3D-metaalprinters, verbindingstechnieken, industriële gereedschappen, automatisering, CAD/CAM-software, industrële vloeistoffen, onderhoud en revisie, meet- en regeltechniek, personeel en opleiding. Ze kregen het bezoek van de vakprofessional, met name bedrijfsleiders, inkopers, projectmanagers, productiemanagers en operatoren uit de metaalproducten- en basismetaalindustrie, de kunststofsector, de overheid en het onderwijs.

Gesegmenteerde plattegrond en zes demopleinen

Om beter aan te sluiten op de internationale vakbeurzen verschoof hét Nederlandse vak-event voor de metaalverwerkers van helemaal op het einde van oktober naar het begin van de maand. Dat wierp meteen zijn vruchten af, want voor het eerst in vele jaren namen ook verschillende grote spelers op de markt van de plaatbewerking deel. Beursorganisator Easyfairs hield ook rekening met de opmerkingen van de exposanten en bezoekers tijdens de vorige editie en koos voor het eerst voor een gesegmenteerde plattegrond. “De exposanten werden deze keer geclusterd op basis van de bewerking en de beursoppervlakte werd opgedeeld in zes verschillende segmenten met elk hun eigen kleur: verspanen, plaatbewerking, automatisering, verbindingstechniek, oppervlaktebehandeling en reinigingstechnieken én 3D-printen”, vertelt Fleur Bake van beursorganisator Easyfairs. “Op die manier was de beurs veel overzichtelijker, waardoor de bezoekers gericht konden zoeken naar de firma’s die voor hen relevant waren. In elk segment stonden de kleinere regionale leveranciers tussen de grotere jongens. Bovendien had elk segment een eigen centraal gelegen demoplein, waar bezoekers live demonstraties konden bijwonen.” 

De beursoppervlakte werd opgedeeld in zes verschillende segmenten met elk hun eigen kleur: verspanen, plaatbewerking, automatisering, verbindingstechniek, oppervlaktebehandeling en reinigingstechnieken én 3D-printen.

 

Kennistheater – ‘Visit the Future’

Een andere nieuw initiatief was het centraal gelegen ‘Visit the Future’ kennistheater, waar elke dag verschillende praktische, toekomstgerichte kennissessies over productietechnieken georganiseerd werden. “Zo waren er op de eerste beursdag meerdere sessies rond plaatbewerking en op de tweede dag onder meer kennissessies gericht op verbinden en 3D-printen”, geeft Bake aan. “Op de laatste beursdag lag de klemtoon op het verspanen. Wilbert van der Heijden en Bart Heijenk gaven namens STODT drie presentaties over respectievelijk PMI voor de tekening en ontwerp, PMI voor de CNC-productie en PMI voor de meetkamer.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details