Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

De belangrijkste tips voor uw beursoptreden als staalhandelaar

Op een beurs kunt u nieuwe contacten leggen en uw staalhandelsbedrijf presenteren aan een gespecialiseerd publiek.

product-school-unsplash-2-kopieren

16 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op een beurs kunt u nieuwe contacten leggen en uw staalhandelsbedrijf presenteren aan een gespecialiseerd publiek. Op deze manier kunt u het bewustzijn vergroten en uw eigen klantennetwerk uitbreiden. Daarnaast is een beurs een uitstekende plek om een eerste contact te leggen met nieuwe zaken- en samenwerkingspartners. Om een dergelijke beursoptreden het gewenste succes te bewerkstelligen, moet echter rekening worden gehouden met een groot aantal aspecten. Dit omvat de selectie van geschikte evenementen en strategische planning binnen het bedrijf. Daarna volgt een toelichting op de belangrijkste taken en overwegingen bij de professionele voorbereiding.

Hoe u een beursoptreden optimaal kunt plannen

Aan het begin van alle overwegingen staat de registratie voor een geschikte beurs. Hiervoor moet u een overzicht krijgen van welke evenementen er op handen zijn en waar u uw doelgroep kunt bereiken. Idealiter stelt u een speciaal beursteam samen dat de volledige planning en uitvoering van uw beursoptreden overneemt. Het hele proces kan vereenvoudigd en versneld worden door de concrete toewijzing van individuele taken. Daarnaast moet u als staalhandelaar een duidelijke visie formuleren waarmee u zich op de beurs wilt presenteren. Wat onderscheidt uw bedrijf van de concurrentie (USP) en wat is de toegevoegde waarde van uw producten of diensten? De antwoorden op deze centrale vragen dienen als nuttige oriëntatiepunten voor uw voorbereiding op de beurs. Het is ook belangrijk om duidelijke doelstellingen te definiëren die u wilt bereiken door middel van uw aanwezigheid op de beurs.

Een perfect ontworpen beursstand als succesfactor

Uw beursstand fungeert als ontmoetingsplaats voor potentiële nieuwe klanten en zakenpartners. Daarom moet de apparatuur in een vroeg stadium perfect worden gecoördineerd en gepland. Comfortabele zitplaatsen en comfortabele tafels bijvoorbeeld, bieden een ideale setting voor overleg. Bespaar dus niet op deze belangrijke zaken, want de beursstand vertegenwoordigt uw hele bedrijf. Kies het liefst voor een gepersonaliseerde beursdesk van een specialist, dit helpt bij een professionele uitstraling. Als goedkoop alternatief voor de aankoop is het huren van hoogwaardig tentoonstellingsmeubilair en andere apparatuur een goede optie. Met technische componenten zoals grote schermen en tabletten kan de beursstand zinvol worden aangevuld. Met de juiste uitrusting onderstreept u de innovatiekracht en de toekomstgerichtheid van uw bedrijf. Wij adviseren ook het ontwerpen en bestellen van flyers of brochures. Afhankelijk van het doel kunt u ook individuele give-aways gebruiken om een blijvende indruk achter te laten.

Slotconclusie over de deelname aan handelsbeurzen

Al met al kan worden gesteld dat een optimale voorbereiding op een beurs een voorzichtige aanpak vereist. Van de uitwerking van concrete beursdoelstellingen tot de inrichting van de beursstand, de planning omvat een grote verscheidenheid aan deelgebieden. Als u alle tips en hints volgt, staat niets een succesvolle beurspresentatie in de weg.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details