NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
‘De Bright World of Metals’ 2023 schittert met een bijzonder programma en nieuwe formats

‘De Bright World of Metals’ 2023 schittert met een bijzonder programma en nieuwe formats

Nieuw in het programma:

  • ecoMetals-Forum in hal 9
  • Thema dag ‘Groene thermoprocestechnologie’ op 12 juni 2023
  • Speciale tentoonstelling ‘Castainability’ in hal 13
  •  ecoMetals Awards op 15 juni 2023
  • ecoMetals Studio als nieuw digitaal format

Of het nu gaat om eersteklas internationale congressen, gerenommeerde awards, een topgesprek met branche-experts en politici, speciale tentoonstellingen of insights op actuele onderwerpen bij de verschillende foren – tijdens de ‘Bright World of Metals’ zijn er tal van hoogtepunten in het programma, die de presentaties van de meer dan 2.100 exposanten uit 56 landen completeren. Daarmee bieden alle vier de technologische vakbeurzen een breed scala aan belangrijke onderwerpen uit de metallurgische industrieën en tonen ze in theorie en praktijk strategieën, over hoe bedrijven de overgang naar een duurzamere economie kunnen realiseren.

Politiek ontmoet bedrijfsleven

Op de eerste dag van de beurs, heeft het programma van het internationale toonaangevende vakbeurzenkwartet een bijzonder hoogtepunt: een gesprek tussen topbesluitvormers uit de branche en de politiek. Op het podium gaan de volgende gasten met elkaar in gesprek: Mona Neubaur, minister van Economie, Industrie, Klimaatbescherming en Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Clemens Küpper, voorzitter van BDGuss, Dr. Heike Denecke-Arnold, Chief Operations Officer bij thyssenkrupp Steel Europe AG, Till Schreiter, Managing Director bij ABP Induction Systems GmbH, Burkhard Dahmen, CEO van SMS Group GmbH, en Dr. Ioannis Ioannidis, woordvoerder van de directie van Oskar Frech GmbH & Co. KG (12 juni 2023 van 16.30 tot 17.30 uur in hal 1, zaal 115).

Baanbrekende ontwikkelingen vormen het programma: ecoMetals Forum en themadag ‘Groene thermoproces-technologie’

De ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf, sinds 2011 het ‘groene hart’ van de Bright World of Metals, wordt dit jaar uitgebreid met tal van nieuwe formats. Op 15 juni 2023 vindt op THERMPROCESS in hal 9, stand D74, voor het eerst het ‘ecoMetals Forum Metals4Sure’ plaats. Het evenement staat in het teken van metallurgische technologieën, processen en toepassingen. De uitgebreide kennis van de branche over decarbonisatie helpt, om beproefde processen voor metaalproductie en -vorming steeds duurzamer te maken. De overgang van een fossiel-nucleair energiesysteem naar een hernieuwbare energievoorziening voor industriële productie, is een ingrijpende verandering, die innovatie, investeringen en voortdurende verbeteringen vereist. Thermische processen en hun relatief hoge energieverbruik, zijn de sleutel tot duurzame, klimaat-neutrale metaalproductie.

Deze aspecten worden met name belicht en besproken tijdens de themadag ‘Groene thermoprocestechnologie’ op 12 juni 2023. De conferentiesprekers zijn onder andere Matthias Zelinger, VDMA Hoofd Klimaat & Energie, Matthias Rehfeldt, Fraunhofer-Instituut voor Systeem- en Innovatieonderzoek ISI, Carsten Gondorf en Nico Schmitz, Afdeling Industriële Ovens en Warmtetechniek, RWTH Aken, René Gail, Projectmanagement Jülich (PtJ), Joachim G. Wünning, FOGI – Forschungsgemeinschaft Industrieofenbau, Nadine Barthel, Cluster Decarbonisatie in Industrieën (CDI), Egbert Baake, Instituut voor Elektrotechniek, Leibniz Universiteit Hannover, en Hartmut Krause, TU Bergakademie Freiberg. De partner van het ecoMetals Forum is de VDMA Vakvereniging Metallurgie, die in samenwerking met Forschungsgemeinschaft Industrieofenbau (FOGI) ook het THERMPROCESS Forum organiseert. De conferentietaal van alle evenementen is Engels; deelname is gratis voor bezoekers van de beurs. Voor meer informatie: www.thermprocess.de/de/Besuchen/Rahmenprogramm/ecoMetals_2023.

Speciale tentoonstelling ‘Castainability’ en NEWCAST AWARD

De GIFA- en NEWCAST-hallen 10 tot en met 17, zijn de ontmoetingsplaatsen voor de internationale gieterij-industrie, mede dankzij de diverse activiteiten van de Verein Deutscher Gießereifachleute e. V. (VDG) en de Bundesverband der Deutschen Gießerei-Industrie e. V. (BDG). De focus van de foren ligt dit jaar op onderwerpen die de gieterijsector voorbereiden op een klimaat-neutrale toekomst. De speciale tentoonstelling ‘Castainability’ wordt geïntroduceerd op stand C17 – F68 van de BDG in hal 13, waar bezoekers kunnen zien, hoe duurzaam gieten kan zijn. In het verleden stonden gietstukken voor automotive lichtgewicht constructies en hernieuwbare energie al op de agenda van NEWCAST. Maar met het oog op de uitdagingen van het decarboniseren van industriële processen, de overgang naar elektrische mobiliteit en klimaatneutrale warmtetechniek, blijkt nu opnieuw de kracht en het innovatiepotentieel van het gietproces. Op 14 juni 2023 worden de meest innovatieve gietstukken van internationale NEWCAST-exposanten bekroond met de befaamde NEWCAST Award. Programma-informatie is te vinden op GIFA-FORUM 2023 en op NEWCAST-FORUM 2023.

Staalbeurs METEC en haar congressen ESTAD en EMC

METEC is met haar congressen ESTAD (European Steel Technology and Application Days) en EMC (European Metallurgical Conference) een onverslaanbaar succesvol trio. Van 12 tot 16 juni draait alles op ESTAD, het grootste staalcongres van Europa, om groen staal en de uitdagingen waar de branche momenteel voor staat op weg naar klimaat-neutrale productieprocessen. Experts zullen tijdens de vakbeurs METEC en het gelijktijdig plaatsvindende congres antwoord geven op belangrijke technologische vraagstukken – en zo bijdragen aan het wereldwijde succes van de staalindustrie. Voor staalproducenten, leveranciers en gebruikers is het vijfdaagse congres een absoluut hoogtepunt in de branche. De 6e ESTAD wordt door het Steel Institute VDEh georganiseerd. Gedetailleerde informatie en tickets zijn beschikbaar op: https://metec-estad2023.com

EMC is de belangrijkste conferentie voor non-ferro-metallurgen in Europa. Elke twee jaar komen meer dan 400 metallurgen, wetenschappers en besluitvormers van over de hele wereld bijeen om de actuele uitdagingen binnen hun vakgebied te bespreken. Dit jaar staat EMC in het teken van ‘CO2-neutrale en autonome energievoorziening’. De hoofdthema’s zijn waterstof, lithium en decarbonisatie. Het programma omvat meer dan 90 boeiende presentaties en discussies over circulaire economie en recycling, Industrie 4.0 en procesvirtualisatie binnen de hydro- en pyro-metallurgie. De conferentie, die uitsluitend in het Engels wordt gehouden, is op initiatief van GDMB – Society of Metallurgists and Miners – en richt zich op metaalproducenten, installatieproducenten en dienstverleners, maar ook op universiteiten en ingenieursbureaus. Tickets en registratie zijn beschikbaar via de volgende link: https://gdmb.de/emc-2023-european-metallurgical-conference/

THERMPROCESS succesvol met forum en speciale tentoonstelling

Theorie en praktijk gaan ook hand in hand bij de THERMPROCESS-evenementen, de FOGI-speciale tentoon-stelling van de Forschungsgemeinschaft Industrieofenbau e. V. en het THERMPROCESS-forum van de VDMA Metallurgy. Op het THERMPROCESS-forum presenteren gerenommeerde exposanten innovatieve processen en oplossingen op het gebied van thermische proces technologie en digitalisering van processen en installaties. Het lezingenprogramma weerspiegelt de actuele uitdagingen en drijfveren voor bedrijven op het gebied van thermische procestechnologie en richt zich onder andere op de bijdrage van thermische procestechnologie aan recycling voor een geïntegreerde circulaire economie. Deskundigen van hogescholen en instituten modereren de afzonderlijke blokken van de exposanten. Deelname aan de conferentie is gratis voor THERMPROCESS-bezoekers. Meer informatie op: https://www.thermprocess.de/de/Besuchen/Rahmenprogramm/THERMPROCESS_Forum_2023

Naast de lezingen presenteren vooraanstaande onderzoeksinstituten op het gebied van thermische procestechnologie hun vakgebieden en actuele onderzoeksprojecten op de FOGI-speciale tentoonstelling in hal 9, stand C42.

ecoMetals – op zoek naar ‘de groene pioniers’

Verschillende gerenommeerde exposanten van het beurzenkwartet zijn ook deelnemer aan de ecoMetals-campagne, die zich sinds 2011 inzet voor duurzame en energie-efficiënte producten en oplossingen. Inmiddels is ‘ecoMetals’ een vast onderdeel van de merkenfamilie van Messe Düsseldorf. Op de vier vakbeurzen kunnen internationale bezoekers met behulp van speciale markeringen van stands en begeleide tours, de ecoMetals-routes, gemakkelijk de groene pioniers onder de exposanten vinden. Deelnemende bedrijven zijn onder andere ABP Induction Systems, Achenbach Buschhütten, Advanced Energy Industries, AGTOS, ANDRITZ, ASK Chemicals, BDG, Didion International, Fill Gesellschaft, Foseco/Vesuvius, Hüttenes-Albertus, HYDRO, Inductotherm, KMA Umwelttechnik, MAGMA, Norsk Hydro, Norican, Otto Junker, Oskar Frech, Primetals, SMS Group, Tenova en WS Wärmeprozesstechnik. De door Messe Düsseldorf georganiseerde routes zijn gratis voor bezoekers en starten dagelijks vanaf de centrale ruimte bij Ingang Noord.

ecoMetals Awards voor uitstekende oplossingen en innovaties

Op 15 juni 2023 om 17:00 uur is het tijd voor de ecoMetals Awards op het ecoMetal-forum in hal 9. Het podium is dan gereserveerd voor de meest in het oog springende technologische prestaties en innovaties van de exposanten voor een efficiënte en milieuvriendelijke industrie. De ecoMetals Awards beleven dit jaar hun première en worden uitgereikt in de drie categorieën ecoProcess, ecoEnergy en ecoTechnology. Nieuw op het ecoMetals-forum op 16 juni 2023 van 10:00 tot 14:00 uur zijn ook de ecoMetals Science Slams. Deze korte presentaties behandelen actuele trends in de energie-intensieve gieterij- en metallurgiebranche, zoals duurzaamheid, hulpbronnenefficiëntie en energie-efficiëntie.

Live-tv vanaf de beurzen

Een ander nieuw format op de Bright World of Metals 2023 is de ecoMetals Studio, te vinden in de buurt van het Presse Center op de eerste verdieping van de beurstoren. In de studio vinden boeiende panelgesprekken en interviews met experts plaats. Partner Vulkan Verlag doet dagelijks live verslag vanuit de beurshallen en breidt daarmee het digitale aanbod op de portals van GIFA-METEC-THERMPROCESS-NEWCAST uit.

Metals4you

Naast ecoMetals is talentontwikkeling hét onderwerp dat de metallurgische industrieën bezighoudt. Als aantrekkelijke high-tech-locatie en succesvol exportland op de wereldmarkt, heeft Duitsland een uitstekend opleidingssysteem en gekwalificeerde technische professionals nodig. Bovendien heeft er de afgelopen jaren in veel beroepen in de industrie een belangrijke verandering in imago plaatsgevonden, waar veel jongeren zich niet bewust van zijn. Maar hoe vinden bedrijven en jong talent elkaar? Met het talentontwikkelingsprogramma Metals4you ontstaat er een uniek platform voor toekomstige talenten. Het initiatief stelt scholieren vanaf 15 jaar, maar ook beginnende studenten en leerlingen, in staat om op de beursdagen van maandag tot en met vrijdag toegang te  krijgen tot innovaties en werkgevers in de metaal- en gieterijsector. In nauwe samenwerking met de ondersteunende verenigingen, de Federal Association of the German Foundry Industry (BDG), de Industrial Association for Foundry Chemistry (IVG), the Steel Institute VDEh, en the Association of German Machinery and Plant Engineering (VDMA), zijn aantrekkelijke diensten ontwikkeld voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Meer informatie:  https://www.gifa.de/de/Besuchen/Rahmenprogramm/Metals4you

Europese Foundry Women’s Award

Ze bestaan – de succesvolle vrouwen in de ‘Bright World of Metals’, maar er zijn nog steeds te weinig vrouwen binnen de metallurgische industrieën werkzaam. De CAEF-prijs wordt op 15 juni 2023 om 14.00 uur in hal 13, stand D07, aan een van de vrouwen in de gieterijbranche uitgereikt, die een uitzonderlijke leiderschapspersoonlijkheid heeft en een pionier, mentor of rolmodel voor vrouwen in de metaalgietindustrie is.

Alle informatie, evenals online persaccreditatie, is beschikbaar op: www.gifa.de, www.metec.de, www.thermprocess.de, www.newcast.de. Het volledige programma van de Bright World of Metals 2023 is altijd up-to-date in één oogopslag beschikbaar: Overzicht van het programma

Openingstijden: 10.00 tot 18.00 uur / 12-16 juni 2023

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details