NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
De buigcel voor volautomatische plaatbewerking

De buigcel voor volautomatische plaatbewerking

Bystronic heeft de Xpert Pro-kantbank verbeterd om een ​​volledig automatische buigoplossing te creëren. De buigcel maakt het mogelijk om verschillende ordersituaties efficiënt en foutloos te verwerken.

De plaatverwerkende industrie staat onder druk: de productiekosten moeten laag worden gehouden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Tegelijkertijd vereist de toenemende variabiliteit van vormen, afmetingen en batchgroottes een steeds grotere mate van flexibiliteit. Bedrijven die competitief willen blijven, moeten de flexibiliteit van hun processen vergroten en vooral ook automatiseren. Bystronic’s buigcel bereikt beide tegelijkertijd.

De volautomatische buigcel biedt maximale efficiëntie en flexibiliteit voor zowel kleine als grote productiebedrijven. De buigcel is bij uitstek geschikt voor zowel het verwerken van lange takenlijsten als voor het verwerken van losse orders – van kleine batches tot grote series. In combinatie met de beproefde Xpert Pro-kantbank, verwerkt de wendbare robot buigopdrachten volledig automatisch en foutloos.

naamloos-2-kopieren

Flexibel en autonoom: de 7-assige robot kan hefcapaciteiten tot 270 kilogram aan en kan zelf grijpers en buiggereedschappen wisselen.

 

Bespaar tijd dankzij automatisering

De buigcel reduceert handmatige ingrepen tot een minimum en maakt optimaal gebruik van de beschikbare middelen. De 7-assige robot verandert niet alleen autonoom de grijpers en buiggereedschappen, hij weet ook de klus het meest efficiënt te verwerken: de intelligente software bepaalt autonoom de optimale volgorde van de buiggereedschappen voor elke takenlijst. Dit bespaart tot 30 procent van de verwerkingstijd.

Na de initiële offline programmering werkt de buigcel volledig autonoom. Terwijl de robot buigt, kunnen operators andere taken uitvoeren, bijvoorbeeld het aan- en afvoeren van plaatwerk en onderdelen of het bedienen van een lasersnijsysteem of lassysteem. Nachtdiensten die bestaan ​​uit wisselende orders met verschillende onderdelen zijn voor de buigcel geen probleem. Het kan ook kitproductie aan, wat neerkomt op terugkerende cycli waarin alle onderdelen voor een compleet product worden geproduceerd.

Het bedienen van de buigcel is opvallend eenvoudig, omdat zowel de robot als de kantbank met hetzelfde touchscreen bediend worden. De ByVision Bending-gebruikersinterface biedt de gebruiker altijd een overzicht van de huidige taakstatus en de resterende productietijd, op verzoek ook op mobiele apparaten. Gegevens voor nieuwe opdrachten kunnen worden geïmporteerd zonder het lopende productieproces te onderbreken.

naamloos-3-kopieren

Flexibiliteit bij het wijzigen van opdrachten: met een capaciteit van 37 meter biedt het gereedschapsmagazijn voldoende ruimte voor een breed scala aan buiggereedschappen.

 

Herhalingsnauwkeurigheid voor perfecte onderdelen

De kwaliteitsnormen in de plaatverwerkende industrie zijn hoog. Hoekfouten, zelfs van enkele tienden van een graad, kunnen leiden tot klachten van klanten. Dankzij de zeer hoge mate van herhalingsnauwkeurigheid van de buigcel behoren vervelende verrassingen tijdens de kwaliteitscontrole echter tot het verleden: het eerste deel is net zo perfect als het duizendste.

De buigcel implementeert betrouwbaar de parameters die offline zijn geprogrammeerd. Het uiterst nauwkeurige LAMS-hoekmeetsysteem zorgt ervoor dat alle kritische factoren worden gecompenseerd tijdens het buigproces – van uiteenlopende terugverende eigenschappen van het verwerkte plaatmetaal tot temperatuurschommelingen in de productiehal. Dankzij het loggen van de laatste hoeken door de software is kwaliteitscontrole een integraal onderdeel van de buigcel.

naamloos-4-kopieren

Modulair ontwerp voor meer flexibiliteit

Veranderende ordersituaties vragen om flexibele automatiseringsoplossingen. Het modulaire ontwerp van de buigcel zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit en beschikbaarheid. Naast de Xpert Pro-kantbank bestaat de volledig uitgeruste versie uit een robot met grijperwisselaar, gereedschapswisselaar, een royale materiaalopslageenheid en een gereedschapsmagazijn. De individuele modules kunnen ook afzonderlijk worden gekocht om het systeem te upgraden, afhankelijk van de vereisten van de gebruiker. Zo kunnen de grijperwisselaar en gereedschapswisselaar of de materiaalopslageenheid en het gereedschapsmagazijn op een later tijdstip worden geïntegreerd.

Door dit modulaire ontwerp kan de buigcel individueel worden aangepast aan de eisen van de productieomgeving, ook qua prestaties. Er zijn vijf verschillende robottypes beschikbaar met hefvermogens van 90 tot 270 kilogram. De automatiseringsoplossing is beschikbaar voor de Xpert Pro 100, 150, 250 en 320 kantbanken. Hierdoor is de maximale perscapaciteit 320 ton en zijn buiglengtes tot 3 meter mogelijk. Gebruikers die al een Xpert Pro hebben, kunnen deze op elk moment eenvoudig upgraden met de automatiseringsoplossing.

naamloos-5-kopieren

Een stevige grip voor elke situatie: Afhankelijk van de vereisten kan de buigcel worden uitgerust met tussen de vijf en acht grijperstations. Hierdoor kunnen onderdelen in een grote verscheidenheid aan vormen en maten volledig automatisch worden verwerkt.

 

Uitgebreid automatiseringsconcept uit één hand

Te veel koks verzouten de brij – dit geldt ook voor automatisering, omdat vaak veel verschillende leveranciers moeten samenwerken om automatiseringsoplossingen aan te bieden. Dit betekent dat wanneer onderhoud nodig is, vaak niet duidelijk is wie verantwoordelijk is en niemand verantwoordelijkheid neemt. Voor de klant betekent dit veel gedoe dat tijd en energie kost.

Met de buigcel komen zulke storende vertragingen niet voor, omdat er één aanspreekpunt is: Bystronic levert de kantbank, het automatiseringssysteem, klantenservice en uitgebreid advies uit één hand. Of het nu gaat om onderhoudsdiensten, programmeerondersteuning of het aanpassen van een bestaand systeem – Bystronic’s specialisten vinden voor elke behoefte een oplossing.

Lees meer op: bendingcell.bystronic.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details