NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
De impact van Cellro automatisering op het werkproces (Software)

De impact van Cellro automatisering op het werkproces (Software)

In dit artikel gaat software-engineer Dirk dieper in op de diverse mogelijkheden en met name op de eenvoud waarmee u de besturing van onze automatisering zelf in kunt stellen.

Impact op productniveau

Onder het werkproces verstaan wij primair het beladen en ontladen van machines, zoals CNC-draaibanken, freesbanken, draadvonkers etc. Dit zijn stuk voor stuk kostbare machines die zo min mogelijk stil mogen staan. De oplossingen voor automatisering van Cellro zijn er dan ook op gericht om zoveel mogelijk ‘spindeluren’ met uw machinepark te kunnen halen. Het is voor ons de uitdaging om de meest geschikte toepassingen voor automatisering voor u samen te stellen. Kunt u bijvoorbeeld prima uit de voeten met Xcelerate, of sluit ElevateModulerate of Ultimate beter aan op het werkproces in uw bedrijf? Eén ding hebben deze vier producten echter gemeen. Het programmeren van de software is heel eenvoudig!

Impact qua bedieningsgemak

Hoe beter de automatisering aansluit op uw machinepark en het werkproces binnen uw bedrijf, des te groter en positiever zal de impact zijn. Wij adviseren u daarbij en zorgen er natuurlijk voor dat de automatisering zorgvuldig geïmplementeerd wordt. Tevens krijgen uw medewerkers van ons uitleg hoe de software bediend moet worden. Daarnaast zijn wij beschikbaar voor ondersteuning wanneer u dat nodig heeft. Eenvoud is ons uitgangspunt en een optimaal rendement voor uw onderneming is ons doel.

Impact op efficiëntie

Op al onze systemen voor automatisering worden Fanuc robots toegepast. Een groot verschil in de onderlinge systemen zit hem in de maximale belastingcapaciteit van de robots. Bij Xcelerate is dat 20 tot 70 kg en bij Ultimate kan de robot wel tot 360 kg tillen. Andere factoren die het verschil in impact bepalen zijn de opslagcapaciteit voor ruw en bewerkt materiaal, de mogelijkheid om één automatisering aan meerdere machines te koppelen en de optie om zowel product- als pallethandling met één automatisering te combineren. Voor welke optie ook wordt gekozen, het configureren van de gewenste instellingen kan iedereen binnen uw bedrijf voor zijn of haar rekening nemen. De interface van de besturing is logisch ingedeeld en heel overzichtelijk. Als u één keer gezien hebt hoe het werkt kunt u ermee aan de slag.

Financiële impact

Een belangrijke vraag van ondernemers is wat de impact van automatisering in financieel opzicht is. Wat kost het en wat levert het u op? Wij hebben daarvoor een rekenmodule beschikbaar. Daarmee kunnen we laten zien in welke mate de spindeluren toenemen en de arbeidskosten afnemen. Bij bedrijven die 24/7 doordraaien zal de impact natuurlijk het hoogst zijn. Zo geven klanten aan dat de automatiseringsoplossingen van Cellro zorgen voor verdubbeling van het aantal spindeluren. Denkt u dat uw productieseries te klein zijn voor automatisering? Een klant vertelde ons onlangs dat hij een serie van 5 producten – zelfs met een korte looptijd van slechts enkele minuten – juist toch aan de Elevate overlaat. De automatisering ontzorgt en geeft rust voor hem. Dat zou ook voor u zo kunnen werken!

Bekijk hier de video waarin Dirk laat zien hoe eenvoudig het instellen van de programmering van onze automatisering werkt. Of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en de kosten en baten voor u door te rekenen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.