Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Maintenance

De juiste werpstraalturbine levert flink wat op

Naamloos-1 kopiëren
Dankzij het ruime aanbod aan technieken en straalmiddelen in het portfolio kan ieder bij Straaltechniek International zijn gading vinden.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Straaltechniek International

4 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de GN® turbines van Straaltechniek International hoge ogen gooien in de markt sinds hun introductie in 2012. Het unieke, gepatenteerde ontwerp van deze werpstraalturbines reduceren kosten tot een minimum en doen ze tot 30% langer meegaan.

De achilleshiel van traditionele werpstraalturbines zit hem in de schoepen. Zij worden immers blootgesteld aan hoge interne pieken van buigspanning met breuken als gevolg. Het revolutionaire ontwerp van de GN® turbines van Straaltechniek International maakt hier komaf mee. De schoep heeft over de volledige breedte ondersteuning gekregen. Het ondersteuningslichaam bestaat uit naar voren gebogen hardmetalen schoepbladen en een ingenieuze bladsteun. Deze innovatie verhoogt de uittredesnelheid, verbetert de straalmiddelstroom en verlengt de economische levensduur van de bladen aanzienlijk. Edwin Houweling, managing director Straaltechniek International: “Deze ontwikkeling staat garant voor een hoge opbrengst, een laag energieverbruik en minimale onderhoudskosten. Bovendien zijn de turbines eenvoudig uit te wisselen en passen ze in een brede selectie van bestaande turbinehuizen. Zo kunnen we per klant bepalen welke GN turbine hem het meeste oplevert.”

De GN® turbines staan garant voor een hoge opbrengst, een laag energieverbruik en minimale onderhoudskosten. Straaltechniek helpt per klant bepalen welke GN turbine hem het meeste oplevert.

Breed aanbod, ruime voorraad

Dat is niet de enige troef die Straaltechniek International op tafel kan leggen. Het bedrijf is al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in oppervlaktetechniek, met eigen vestigingen in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen Slovenië en Slowakije. “Dankzij het ruime aanbod aan technieken en straalmiddelen in het portfolio kan ieder bij ons zijn gading vinden. Onze installaties variëren van klein tot groot, van eenvoudig tot volautomatisch. Daardoor kunnen we ondernemingen uit het hele spectrum van metaalbewerking tot onze klanten rekenen. Van de staalindustrie tot lucht- en ruimtevaart, van de voedingsindustrie tot de medische wereld”, vertelt Houweling trots. “Daarnaast gaan we prat op service, onderhoud en aftersales. We houden een grote voorraad aan straalmiddelen en toebehoren op voorraad in onze magazijnen. Op die manier zijn klanten altijd binnen de kortste keren weer aan de slag.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details