NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
‘De keuze voor het merk was simpel: SafanDarley’

‘De keuze voor het merk was simpel: SafanDarley’

Op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk draait Van der Ende Aluminium Constructies op volle toeren. De aluminium producten van deze onderneming gaan vanuit het Westland de hele wereld over. Directeur Laurens van der Ende werkt dan ook graag samen met SafanDarley: “We zijn al 15 jaar klant. Dit merk is de Mercedes onder de kantbanken.”

Van der Ende Aluminium Constructies is een familiebedrijf. “Ik heb 23 jaar in het aluminium gezeten”, vertelt oprichter Herman van der Ende. “In 2001 begon ik in het schuurtje voor mezelf. Het ging vooral om reparaties. Ik kreeg het steeds drukker met werken voor tuinders.”

“De schuur werd te klein”, vult zoon Laurens – nu directeur – aan. “Vader huurde daarom een kleine hal. Ik begon te helpen in het bedrijf omdat hij het steeds drukker kreeg. Ik zou een weekje bijspringen, maar ik ben nooit meer weggegaan”, lacht hij.

Groei

De onderneming groeide flink. “We bieden altijd goede kwaliteit en service. Zelfs in de crisistijd groeide het bedrijf”, vertelt Herman van der Ende. “We hebben in totaal 25 goede mensen. Onze dochter Mariëlle werkt ook in het bedrijf op kantoor.”

Tachtig procent van onze producten wordt geëxporteerd. “Ons constructiemateriaal wordt gebruikt voor de glastuinbouw, de industrie, de utiliteitsbouw en bij installatiewerk. We  hebben ook veel bijzondere projecten gerealiseerd zoals een groot logo van aluminium voor de MTV Awards, grote opdrachten voor het Centraal Station in Rotterdam en een plantenmuur van aluminium in Kopenhagen. De producten gaan de hele wereld over: Engeland, China en Australië”,  vertelt Laurens van der Ende.

Software

Voor die toenemende productie waren goede machines nodig. “We hadden twee oude en een nieuwe kantbank van drie meter. Deze hebben we ingeruild voor een nieuwe Safandarley kantbank E-Brake 200-4100 en Guillotineschaar M430-8 omdat dat nodig was voor een opdracht. Later zijn daar nog een M310-6 guillotineschaar en E-Brake100-3100 bijgekomen. Alle machines sturen wij aan met de SafanDarley AutoPOL-software. Je ziet het product in 3D op het scherm. Dat werkt echt goed.”

De keuze voor het merk was gemakkelijk: ,,We zijn al vanaf 2005 al klant. En dit zijn de Mercedessen onder de machines”, zegt vader Herman. “Je hoort van iedereen in de branche dat dit merk het beste is. Daarom kozen wij voor SafanDarley. We hebben een vertegenwoordiger gebeld en hebben samen een prijs gemaakt. De vertegenwoordiger ging in op onze wensen en heeft de machines waar nodig laten aanpassen. We hebben een flinke investering gedaan, maar dit gaat ons zeker productiewinst opleveren.”

Dealer

SafanDarley is ook dealer van Mitsubishi, vertelt Laurens van der Ende. “Voor ons was dat erg prettig omdat we een fiber laser van dat merk wilden aanschaffen. We konden alles onder één dak houden. De samenwerking was goed door de korte lijntjes. Je wordt als klant prima begeleid. En als er problemen zijn, kun je altijd de telefonische helpdesk van SafanDarley bellen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details