NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
De optimale bewegingstechnologie voor uw toepassing selecteren: elektrisch…pneumatisch?

De optimale bewegingstechnologie voor uw toepassing selecteren: elektrisch…pneumatisch?

Doe mee op donderdag 1 juni om 11.00 uur met de webinar over “De optimale bewegingstechnologie voor uw toepassing selecteren: elektrisch…pneumatisch?”.

Regelmatig worden zelfs ervaren ontwerpers nog  verrast door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aandrijftechniek.

Hoewel lineaire bewegingen in machines gewoonlijk  gerealiseerd worden met standaard pneumatische of elektrische aandrijvingen, zijn er  andere technologieën beschikbaar die hiervoor in aanmerking komen.  Zo biedt de  nieuwste pneumatische technologie nu  functionaliteiten die traditioneel worden geassocieerd met servo-elektrische aandrijvingen, maar worden ook de   point-to-point elektrische aandrijvingen steeds rendabeler en kunnen  zo eenvoudige bewegingen vervangen die traditioneel door pneumatische cilinders werden uitgevoerd.

Nu het industriële landschap complexer wordt door nieuwe servo- en digitale pneumatische technologieën, kan de juiste keuze maken een uitdaging zijn. Een blik op optimale prestaties, kosten- en energie efficiency kunnen de keuze echter makkelijker maken.

In dit webinar worden de beschikbare technologieën toegelicht en wordt aan de hand van een  machineontwerp voorbeeld het  meest efficiënte gebruik  van deze technlogieën toegelicht. Daarmee kunt u tot een optimaal ontwerp komen en zo een dure re-engineering vermijden.

De volgende technologieën komen aan bod in dit webinar:

  • Traditionele pneumatiek – Point-to-point
  • Servo pneumatiek – pneumatische positionering
  • Digitale pneumatiek – gecontroleerde pneumatische beweging
  • End-to-end elektrisch – elektrische positionering
  • Servo-elektrisch – geïnterpoleerde beweging

De 45 minuten durende sessie wordt afgesloten met een vraag- en antwoordsessie, waarin de deelnemers vragen kunnen stellen en advies kunnen krijgen.

Dit webinar is ideaal voor OEM-design engineers die moderne, energie-efficiënte en kostgeoptimaliseerde machines willen ontwikkelen met behulp van de nieuwste technologieën.

Maak kennis met onze presentator!

Johan Adriaens heeft meer dan 30 jaar ervaring in industriële automatisering. Hij heeft uitgebreide kennis van servoaandrijftechnologie en elektrische automatiseringstoepassingsoplossingen, te beginnen als hands-on projectingenieur met het schrijven van software, inbedrijfstelling en projectmanagement tot aan zijn huidige rol als productmanager.

Johan Adriaens
Product Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.