Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

De Pen | Wolfgang Heuring, CEO Motion Control Business Unit Siemens

Analyseren, visualiseren, optimaliseren Werktuigmachines sneller laten produceren met minder energie, meer flexibiliteit en een hogere kwaliteit. Dat is waar we allemaal naar op zoek zijn, want de verwachtingen van uw klanten zullen de komende jaren alleen maar stijgen. Om dit waar te maken zullen de virtuele en de reële wereld steeds dichter naar elkaar moeten […]

soaxx201309-01_300dpi-kopieren

16 mei 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Analyseren, visualiseren, optimaliseren

Werktuigmachines sneller laten produceren met minder energie, meer flexibiliteit en een hogere kwaliteit. Dat is waar we allemaal naar op zoek zijn, want de verwachtingen van uw klanten zullen de komende jaren alleen maar stijgen. Om dit waar te maken zullen de virtuele en de reële wereld steeds dichter naar elkaar moeten toegroeien, ook bij u op de werkvloer. Of u nu een eenmanszaak bent of een multinational. Door een digitale vingerafdruk van uw bewerkingsmachines te maken, zal uw productie transparanter dan ooit worden.

De intelligentie van de smartphone is meer dan alleen zijn processor. Het zijn de apps erop die u het potentieel geven om uw leven aangenamer of efficiënter in te richten, naar eigen wens. Met hedendaagse machinetechnologie is dat eigenlijk niks anders. Met Sinumerik Edge en MindSphere bieden we een platform aan met apps, in de productie of in de wolken, die uw werktuigmachines beter zullen laten lopen. Hoe vraagt u zich af? Alles begint met een digital twin van uw product, uw gereedschap en werktuigmachine. Door het intensieve werk dat fabrikanten in dit domein al verricht hebben, zijn veel van deze gegevens vandaag al beschikbaar.

Het is nu zaak om af te toetsen hoe alles op papier presteert en hoe ze het er in de realiteit samen van af brengen. Met behulp van de informatie aanwezig in Sinumerik kan u een digitale vingerafdruk van uw bewerkingsproces gaan maken. Elke beweging wordt immers gecapteerd aan een hoge frequentie: van het werkstuk, van het gereedschap en van de assen. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over de integratie van extra sensoren. Door gewoon te gebruiken wat in de machine aanwezig is, kan u al een een digital twin maken van uw productieproces, waarin elke werktuigmachine zijn eigen prestaties neerzet. Transparantie wordt hiermee een feit, niet onbelangrijk voor wie bijvoorbeeld toelevert aan de luchtvaartindustrie.

Afhankelijk van hoe diep u in uw proces wil graven om die kwaliteit en efficiëntie op te trekken is het dan de beurt aan die fameuze apps. Eigenlijk zijn dit kleine programma’s die de data, de ruwe gegevens vergaard rond een bepaald proces gaan omzetten in kennis. Ze maken de vertaalslag zodat u data kan transformeren in toegevoegde waarde. U hoeft daarvoor zelfs niet eens naar de wolken te gaan. Het Sinumerik Edge platform laat toe om er on premise mee aan de slag te gaan. Een manier dus om kritieke processen in real-time bij te sturen waar nodig. Loopt het gereedschap wat te warm? Dreigt een werkstuk buiten toleranties te vallen? De controller krijgt de informatie teruggekoppeld, zodat ingrijpen nog mogelijk is vooraleer u met scrap zit. En dit is een continu proces waarbij zowel het product als het productieproces leren van elkaar en optimaliseringen ondergaan. Dat is de ware kracht van digitalisering.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details