Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Services & Solutions

De Pen | Zo werkt moderne materiaalbehandeling

Foto RKR 10×15 300dpi kopiëren
Ralf Kruse, Directeur Datatechniek bij Remmert

30 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ze maken daarvoor gebruik van artificiële intelligentie en machine learning. Het is de toekomst, maar toch moeten bedrijven zichzelf durven te vragen of AI de weg vooruit is.

Bedrijven kunnen namelijk veel tijd investeren in het implementeren en aanleren van een tool op basis van artificiële intelligentie of machine learning, terwijl de beslissingen genomen door zo’n systeem soms moeilijk te begrijpen zijn. De meerwaarde kan variëren per toepassing, daarom wordt er van geval tot geval afgewogen en beoordeeld wat de meerwaarde is of kan worden. 

De automatiseringsgraad van een bedrijf definieert de slimme fabriek van morgen. Veel handelingen kunnen daardoor uitgevoerd worden zonder menselijke tussenkomst. Maar vergis je niet: werknemers zijn niet overbodig, ze nemen juist nieuwe taken op zich, zoals toezichthoudende activiteiten en interventie. Zulke functies vereisen alleen een andere kwalificatiegraad. Een intuïtieve software, bijvoorbeeld, kan door het personeel worden aangeleerd, zodat het mogelijk wordt gemaakt om bepaalde tools intelligent te besturen en te bedienen.

In een geconnecteerd intralogistiek systeem geldt als vuistregel: hoe groter, hoe complexer. De gebruikersinterface van de software moet daarom een begrijpelijk, modulair en transparant ontwerp hebben. Programmeurs en ontwikkelaars doen er goed aan te kiezen voor een duidelijke en heldere gebruikersinterface, bijvoorbeeld in de vorm van pictogrammen. Deze efficiënte interfaces gaan een belangrijke rol spelen in de industrie 4.0.

Om van een slimme fabriek een succes te maken, is de evolutie van systemen een belangrijke factor. In het bijzonder het parallelle gebruik van bestaande en nieuwe installaties. Machines die modulair uitgebreid en gecombineerd kunnen worden, tillen bedrijven naar een hoger niveau. Het gebruik van modulaire automatiseringsoplossingen biedt een enorme flexibiliteit en garantie voor de toekomst voor de gebruikers om op de nogal fluctuerende eisen te kunnen reageren. 

Waar anders heel wat tijd gaat over communicatie- en leveringsprocessen tussen machine, fabrikant en klant, stelt een samenwerking tussen Remmert en de Universiteit van Hamburg machines in staat om betekenisvolle veranderingen te herkennen en zich autonoom voor te bereiden op de nodige ­configuratiewijzigingen. Dergelijke wijzigingen omvatten bijvoorbeeld het aanpassen van de ­configuratie van een machine of het vervangen van machineonderdelen. Door dit project, genaamd Adam (Autonoom adapterende Machines), kunnen machines zich zelfstandig aanpassen aan onbekende omgevingsfactoren.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details