Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Lassen

De toekomst van digitale lastoestellen

welda-2_kemppi_tigreeks-kopieren

12 november 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Digitalisatie en automatisatie zijn hot, ook voor het lasproces. Digitale lasbronnen zijn de toekomst van lassen, want ze staan garant voor een aanzienlijke verbetering van de procesbeheersing. Specialisten Weco en Kemppi investeren voortdurend in de ontwikkeling van de nieuwste technologieën. Getuige daarvan zijn de Power Pulse 505 Digital van Weco en de Kemppi X8. Het zijn de eerste volledig digitale inverters, die meteen garant staan voor verbluffende prestaties bij MIG/MAG-lasprocessen. Bij verdeler Welda staan deze systemen alvast in de vitrine, ook tijdens de Welding Week.

De Power Pulse 505d van Weco en de Kemppi X8 zijn de nieuwe digitale lastoestellen in het gamma van Welda.

 

De Power Pulse 505d is een volledig digitaal lastoestel, inzetbaar voor alles van synergisch en pulserend MIG/MAG-lassen, dubbel pulserend tot MIG-hardsolderen en oplassen. Deze unit heeft een nauwkeurige boogregeling met een lasstroom tot wel 500 A voor het zware laswerk en levert uitstekende prestaties bij het lassen van staal, rvs, aluminium en legeringen. De speciale programma’s die in de Weco laboratoria ontwikkeld worden, garanderen uitstekende visuele en metallurgische resultaten. De nieuwste Weco Digital Control Technology, Multivoltage, PFC en het eenvoudige parametrische Quick Setting menu zorgen voor perfecte resultaten in elke bedrijfstoestand. Dankzij de inschakelduur van 400 A bij 100% kan de operator continu werken, zelfs bij toepassingen die een hoge werkcyclus vereisen. Het marktaandeel van Weco blijft intussen groeien en dat blijkt uit hun drang naar innovatie. Naast deze 505d Full Digital introduceert de specialist de nieuwe EVO TIG reeks. Deze is uitgerust met een volledig vernieuwde gebruikersinterface, die zorgt voor een snelle en effectieve toegang tot alle beschikbare functies. In het geheugen van deze toestellen kunnen vijftig programma’s opgeslagen en geladen worden. Alle programma’s kunnen eenvoudig opgeroepen worden tijdens het lassen met een up/down toorts.

Welda introduceerde vijf jaar geleden het eigen merk ‘Leon’, dat staat voor een ruim assortiment kwalitatieve lastoestellen, lastoortsen, magneetboormachines en inductieverhitters. Vandaag presenteert het merk zijn eerste plasmasnijders.

 

Kemppi: X8 MIG Welder en MasterTIG-reeks

Ook bij de R&D-afdeling van Kemppi zitten ze niet stil. Voor alles van synergisch en pulserend MIG/MAG-lassen, elektrodelassen (MMA) tot MIG-hardsolderen, oplassen en gutsen biedt de firma een nieuw multiproces lastoestel, met name de X8 MIG Welder. Dit slim systeem biedt de gebruiker een zeer nauwkeurige boogregeling met een lasstroom tot 600 A voor het zware laswerk en moderne connectiviteit door integratie met WeldEye lasmanagement-software. Elk aspect van de stroombron,
draadaanvoerunit, laspistolen, gebruikersinterface en andere onderdelen, is ontwikkeld op basis van wat gebruikers echt nodig hebben. De digitale WPS functie (dWPS) verbetert de kwaliteitscontrole en maakt geprinte WPS documenten overbodig. De X8 Welder is uitgerust met een upgradebare stroombron, multi-voltage stroomoptie en uitgebreide toepassingssoftware, waardoor het systeem eenvoudig in elke lasomgeving ingezet kan worden. Verder lanceert Kemppi de nieuwe MasterTig reeks, ontworpen voor professionele gebruikers die zelf de specificatie willen samenstellen die het beste bij hun behoeften aansluit. Zo kunnen ze onder meer kiezen voor alternatieve bedieningspanelen, draadloze afstandsbedieningen en transportunits.

Welda Leon series

Welda heeft intussen méér dan vijftig jaar ervaring in de verdeling van lastoestellen en werkt daarbij heel nauw samen met zijn leveranciers en partners. Ze kennen de laswereld dan ook door en door. Zowat vijf jaar geleden lanceerde de firma het huismerk ‘Leon’, dat staat voor een ruim assortiment kwalitatieve lastoestellen, lastoortsen, magneetboormachines en inductieverhitters. Deze producten zijn ontworpen en ontwikkeld door Welda in samenspraak met externe partners die ervaring hebben binnen de sector, waardoor ze gebruiksvriendelijk en efficiënt gemaakt kunnen worden. Vandaag introduceert de firma in première de plasmasnijders van Leon. Deze toestellen werken op basis van invertertechnologie en garanderen nauwkeurige en schone plasmasnijbewerkingen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details