NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Demodagen overtuigen weer

Demodagen overtuigen weer

Je kan vandaag zowat alles online kopen, maar wie in een nieuwe machine wil investeren, koopt liever geen kat in een zak. Persoonlijk contact met de leverancier en een demonstratie van de machines is daarbij doorslaggevend. Dat gebeurt op een beurs, maar vaak ook op opendeurdagen bij de verdeler. Eind november werd de showroom van De Tollenaere in Eeklo omgetoverd tot een democenter voor gereedschappen en machines met demonstraties van onder meer de STM 3D waterstraalsnijmachine, de MGM Silver Arrow plasma brandsnijtafel, de Meba volautomatische bandzaagmachine 335 DGA 2300 en de MVD plooibank en plaatschaar met offline 3D-software.

Tijdens de demodagen kregen de bezoekers een totaalbeeld van de beschikbare merken en machines.

 

De hoogtechnologische vijfassige PremiumCut 3D waterjetsnijmachine van STM kan staal, rvs, aluminium, steen en glas snijden, maar ook alle soorten rubber, plastics en samengestelde materialen. Dit robuust systeem is gebaseerd op een gelast frame uit aluminium en rvs en omvat een heavy-duty draagrooster voor werkstukken tot 1.000 kg/m². “De roterende 3D-snijkop met automatische hoogtecontrole kan onder een hoek tot 68° geplaatst worden en in elke positie eindeloos ronddraaien, zonder dat de hoogteleidingen in de weg zitten. Dit systeem wordt geleverd met een bedieningspaneel en 20” monitor, de snijsoftware, een geluidsarme hogedrukpomp en hogedrukleidingen voor de connectie tussen pomp en machine.

Dit volautomatisch tweezuilen-dubbelverstek-lintzaagautomaat van Meba is uiterst geschikt voor speciale werkstukken en materialen én wisselende hoeken.

 

MGM Silver Arrow plasma brandsnijtafel

Deze CNC-gestuurde plasmabrandsnijtafel is ideaal voor het snijden van platen met een maximale dikte tot 20 mm. “Deze compacte machines zijn uitgerust met een geïntegreerde tafel en een mobiel afzuigsysteem, dat tijdens het snijproces de snijkop volgt”, zegt Marc De Tollenaere. “Deze machine wordt gekenmerkt door een robuuste constructie en snijdt stukken tot respectievelijk 1.500 x 3.000 mm, 2.000 x 4.000 mm en 2.000 x 6.000 mm met een maximale snelheid van 40 m/min. Ze maakt gebruik van een Kjellberg plasmabron van 100 A.”

De bezoekers konden met al hun vragen bij één van de medewerkers van de machineleverancier terecht.

 

Meba 335 DGA 2300 volautomatische bandzaagmachine

Deze volautomatisch tweezuilen-dubbelverstek-lintzaagautomaat is uiterst geschikt voor het zagen van profielen en kokers met wisselende hoeken. Deze bandzaagmachine heeft een regelbare bandsnelheid tussen 15 en 150 m/min en kan links zagen in een hoek van 0 tot 60° en rechts tussen 0 en 45°. De Meba wordt gebruikt voor het zagen van rechthoekige profielen en kokers tot 500 x 335 mm en heeft een zaagbandafmeting van 4.400 x 34 x 1,1 mm. Tijdens de zaagcyclus wordt automatisch de zaagdruk aangepast waardoor een optimale standtijd van de zaagbladen wordt gegarandeerd.

De lichtgewicht CNC-gestuurde plasmabrandsnijtafel van MGM is ideaal voor het snijden van dunne platen met een maximale dikte van 20 mm.

 

MVD plooibank en plaatschaar

De professionele iBend plooibanken van MVD zijn ideaal voor het plooien van platen (1 – 6 m) met plaatdiktes van 2 tot 20 mm. Het servogestuurd hydraulisch systeem zorgt voor een grote nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Terwijl de A- en B-serie voor eenvoudige opdrachten ingezet worden, is de C-serie vooral geschikt voor complexere taken. Tijdens de opendeurdagen werden deze machines voorgesteld met een offline 3D-software. “De iShear plaatscharen zijn net als de iBend leverbaar in drie versies: A, B en C”, vult De Tollenaere aan. “De A-serie is motorgestuurd en knipt platen tot 4 mm met een lengte tot 2,6 m.
De B-serie zijn hydraulisch NC-gestuurde machines met variabele snijspeling voor het knippen van platen tot 20 mm en een lengte tot 4 m. De C-serie zijn hydraulische CNC-gestuurde plaatscharen met variabele snij­s­peling en snijhoek met een capaciteit tot 20 mm en maximale kniplengte tot 6 m.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.