Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Dempingstechniek voor een klinkend geluid en tegen ‘bad vibrations’

Het lied ‘Good Vibrations’ van de Beach Boys is en blijft een hit. Trillingen en vibraties kunnen het luisterplezier echter danig verstoren.

Naamloos-6 kopiëren
audioapparatuur in de speciaal ingerichte ruimte van BaiRuiKe Technology

3 februari 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Dat echte muziekliefhebbers daarom kritisch zijn, weten ook de ingenieurs van elektronicabedrijf BaiRuiKe Technology Co. Ltd. In het Chinese Shenzhen ontwikkelen en produceren zij hoogwaardige hi-fi buizenversterkers en bijbehorende componenten. Met behulp van luchtveerelementen van ACE Stoßdämpfer behoren storende omgevingstrillingen, die de geluidskwaliteit beïnvloeden, nu tot het verleden.

De smartphone wordt ingezet als professioneel meetapparaat met de VibroChecker Pro

Om bezoekers van over de hele wereld kennis te laten maken met de audioapparatuur van de Chinese producent, worden zij in een speciaal ingerichte ruimte ontvangen. In de naastgelegen werkplaats werden echter stanswerkzaamheden uitgevoerd die geluidsoverlast veroorzaakten. Erger dan de geluidsoverlast waren echter de laagfrequente interferenties die werden overgedragen op de installatie. De technici van BaiRuiKe wilden er alles aan doen om deze interferenties te stoppen. Ze zaten namelijk midden in een belangrijke ontwikkelings- en testfase voor het nieuwe high-end apparaat EIZZ, dat ze op vakbeurzen aan het publiek wilden presenteren. Met ACE Stoßdämpfer werd al snel een bedrijf gevonden dat het probleem kon verhelpen.

BaiRuKe Technology biedt de trillingsisolerende componenten nu ook als toebehoren bij op maat gemaakte hi-fi installaties aan, samen met de app VibroChecker Pro

Luchtveerelementen voorkomen ongewenste trillingen

De ingenieurs van BaiRuiKe Technology kozen voor een handelspartner van ACE Stoßdämpfer met een verkoopkantoor in Changzhou, vlakbij Shanghai. Als eerste stap moest de trillingsfrequentie van 20 Hz worden geïsoleerd. Dat is de laagste frequentie die het menselijk gehoor kan waarnemen. Daarvoor werden twee luchtveerelementen van het type PLM-1 gebruikt. Normaal gesproken zorgen deze componenten ervoor dat trillingen geen vat krijgen op bijvoorbeeld testinstallaties en machines met hightech vermogens. Een verhouding van 1:1 tussen horizontale en verticale eigenfrequentie zorgt voor een hoge stabiliteit en voor zeer goede standtijden. Met een lage eigenfrequentie van 3 Hz worden ze in de industrie als laagfrequente trillings- en schokisolatoren gebruikt bij meettafels, ultragevoelige proefstanden, hogesnelheidspersen en in productie-installaties. Met acht verschillende uitvoeringen, die uit voorraad leverbaar zijn en geschikt zijn voor een gewicht van 45 tot 8.800 kg, kunnen zowel trillingen van losse apparaten als van complete installaties worden geïsoleerd en door middel van een geïntegreerd ventiel worden genivelleerd. Toegepast als trillingsdemper zorgt de interne luchtkamer al vanaf 5 Hz voor een isolerende werking. De PLM-1 luchtveerelementen zijn geschikt voor de lagere gewichtsklassen vanaf 45 kg. Daarom werden vier van deze elementen gebruikt voor de testopstelling van de hi-fi-buizenversterkers van EIZZ.

Detailopname van de vier pneumatische luchtveerelementen van ACE Stoßdämpfer in de hi-fi buizenversterker

Smartphone als professioneel meetapparaat met VibroChecker Pro

Hoewel de eerste indruk van de buizenversterker dankzij de luchtveerelementen positief was, wilde BaiRuiKe dit nog eens objectief bevestigd zien. Hier kwam de app VibroChecker Pro in beeld. Dit is een doorontwikkeling van de kosteloze app VibroChecker die ACE in 2014 op de markt bracht. Daar waar de gratis VibroChecker snel en eenvoudig trillingen bij machines en onderdelen tot een frequentie van 50 Hz meet, registreert de VibroChecker Pro trillingen met een frequentie van 1 tot 8.000 Hz. Dit is mogelijk door de externe usb-sensor Digiducer 333D01 eenvoudig via de lightning- of usb-interface met een iPhone of iPad te verbinden en via de app te activeren.
Na de succesvolle meting konden de resultaten eenvoudig worden opgeslagen of per e-mail naar de eigen desktop, de eigen afdeling of naar klanten worden gestuurd. Overtuigd door de resultaten gebruikt BaiRuiKe Technology de luchtveerelementen van het type PLM-1 van ACE sindsdien niet alleen in de EIZZ-buizenversterkers in de demoruimte en op beurzen: de trillingsisolerende componenten worden nu ook als toebehoren bij op maat gemaakte hi-fi installaties aangeboden, samen met de app VibroChecker Pro. Op die manier wordt gegarandeerd dat de klanken van popklassiekers net zo mooi en trillingsvrij worden overgebracht als bijvoorbeeld de opera’s van Richard Wagner.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details