NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Deprez uit Kortemark bekijkt opslagbeperking vanuit een nieuw girafperspectief
Johan Deprez (CEO) en Jeroen Deprez (Gedelegeerd Bestuurder) van Deprez bij hun eigen volautomatisch magazijn voor buitenmaatse goederen. “De grond is schaars en de hoogte is de uitweg”

Deprez uit Kortemark bekijkt opslagbeperking vanuit een nieuw girafperspectief

Revolutionaire benadering voor stockage buitenmatige producten

Bouwgrond wordt een schaars product. Heel wat ondernemingen met groeipotentieel stoten op deze belemmering. Bij Deprez – Nationaal KMO van het jaar 2022 – wil het ondernemerschap een stimulans bieden aan KMO’s, dankzij de exponentiele mogelijkheden van hun volautomatisch magazijn, die buitenmatige producten efficiënt stockeert.

“The sky is not the limit, only an opportunity” aldus Johan Deprez. “De hoogte biedt net heel wat mogelijkheden voor ondernemers. Parkeertorens en wolkenkrabbers zijn al ingeburgerd in onze leefomgeving. Zelfs voederfabrieken werken al jaren lang top-down in hun productie. Nu is het tijd om ook andere verwerkingsbedrijven op diezelfde manier te laten werken. Daarin bieden wij een next-level-oplossing. Bij onze klanten in de versmarkt hebben we jaren geleden al die manier van multi-etages geïntroduceerd. Op vandaag staan we ook groeiende productiebedrijven buiten de voedingssector bij met advies en oplossingen, om hun toekomstige nieuwbouw te optimaliseren. De fundering moet sterker en de hoogte groter dan gewoonlijk, de grote winst zit hem in de oppervlakte.”

Het volautomatische magazijn Giraf biedt mogelijkheden om europallets te stockeren, maar specifieker nog voor buitenmaatse goederen. Zo kunnen producten tot 6 meter lang en 2 meter breed opgenomen worden in de opslag. Na de invoer van de pallet, wordt onmiddellijk een 3D-scan gemaakt en de goederen gewogen. De Giraf plaatst de pallet op de best beschikbare plaats. Klanten kiezen uit  500, 1000 of 1500 kg/pallet, of nog meer indien nodig. Resultaat : zo kan de Giraf van Deprez op 450m² en een nuttige hoogte van 12m, tot 1.500 palletplaatsen creëren.

“Wie in een stockage-omgeving een heftruck moet toelaten, weet dat er heel wat beperkingen zijn. Dan heb ik het niet enkel over de spatieuze ruimte en brede gangen die nodig zijn om brede stukken te laten passeren. De kans op schade aan de stockagerekken, met een desastreuze afloop tot gevolg is een harde realiteit. Het menselijke aspect is daarnaast ook een heel belangrijke factor: voor een heftruck moet je een attest halen, je hebt personeel nodig en je wil niet weten welke dramatische ongevallen al gebeurd zijn met een heftruck. Om ook de kans op fouten en schade te reduceren, biedt de Giraf een ongelooflijke opportuniteit.”

Met de Giraf garandeert Deprez voor een reductie van 50% op ruimte en 100% op snelheid. Deprez uit Kortemark is niet aan zijn proefstuk toe wat baanbrekend werk betreft. Een kleine 40 jaar terug kwam het bedrijf uit de steigers met een aardappelvalbreker, die voor een ware revolutie zorgde in de verwerking van de aardappelteelt.

Om het volautomatisch magazijn van dichtbij te bekijken, kan je met simpel verzoek een bezoek aanvragen via [email protected]. Er zijn speciale kijkgaten voorzien om het proces van heel dichtbij te begrijpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.