NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Deratech pakt uit met nieuw experience center
Deratech bouwt een nieuwe thuisbasis met ook een experience center, waar de verschillende machines getoond en gedemonstreerd kunnen worden.

Deratech pakt uit met nieuw experience center

“Vereist uw toepassing niet de meest hoogtechnologische en uiterst performante machine of wilt u toch budgettair wat beperken, dan bent u bij ons aan het juiste adres.” Bij Deratech bieden ze precies voor zulke toepassingen kwaliteitsvolle machines tegen een aanvaardbare prijs. Het volledige assortiment, waaronder ook de nieuwe fiberlasersnijmachines, kan binnenkort ontdekt worden in een overzichtelijk experience center. Deze showroom maakt deel uit van de nieuwbouw op Industriepark E17/4 in Lokeren, die de specialist in plaatbewerkingsmachines tegen begin 2023 in gebruik wil nemen.

Deratech ontwikkelde met Supera een reeks fiberlasersnijmachines met formaten van 1.500×1.500 tot 2.500×10.000 mm en snijvermogen tussen 1 en 15 kW.

Kwaliteitsvolle machines, aanvaardbare prijzen

CNC-gestuurde plaatscharen, plooibanken, ponsnibbelmachines, fiberlasersnijmachines, automatiseringsoplossingen, CAD/CAM-software en gereedschappen voor die machines: dat is het productgamma van Deratech. “Alles gebeurt in eigen beheer. We ontwerpen en engineeren de systemen, staan in voor de productie en levering. Na de installatie en oplevering stopt het niet. We dragen ook service hoog in het vaandel. Behalve met een telefonische helpdesk ondersteunen we onze klanten bijvoorbeeld bij de keuze van gereedschappen of het inplannen van een snelle interventie op de werkvloer. We investeren ook continu in de optimalisatie van het assortiment. Daarbij wordt op de kwaliteit van onderdelen en componenten geen compromis gesloten. We willen altijd het maximale voor onze klanten realiseren, en dat tegen een aanvaardbare prijs,” licht managing director Nico De Vooght toe. 

De flexibele Futura-lasersnijmachine voor buizen met een diameter tot 500 mm en lengtes tot 12.000 mm.

“Maakbedrijven overwegen vaak of ze zelf hun plaatmateriaal zouden snijden of dat productieproces toch zouden uitbesteden aan een externe partner. Wie dat in eigen huis doet, kan flexibeler op vragen van klanten reageren. In veel gevallen voldoet de snijkwaliteit van plasmatechnologie niet, maar de stap naar fiberlasersnijden willen ze toch niet zetten, omdat de investering te hoog is en het systeem niet rendabel zou zijn.” 

“Als die productiebedrijven geen extreem performant systeem met bronnen van 30 kW en 6-G asversnellingen nodig hebben, bieden we met onze fiberlasersnijmachines, zoals de Supera, een alternatief. Dit allround systeem is beschikbaar in formaten 1.500×1.500 tot 2.500×10.000 mm, en met een snijvermogen tussen 1 en 15 kW. De Precitec snijkop zorgt voor een stabiele, optimale snijkwaliteit bij de meest uiteenlopende materiaalsoorten en plaatdiktes. De IPG-fiberlasersnijbron is zo goed als onderhoudsvrij en staat garant voor een constant snijvermogen gedurende duizenden uren. Deze machines zijn niet de snelste op de markt, maar daarvan ligt deze doelgroep niet wakker, zolang ze maar een betrouwbare en betaalbare machine krijgt, die een hoge graad van afwerking garandeert.”

De Entra fiberlasersnijmachine is een compact gebouwde instapmachine zonder wisseltafel. Ze is ideaal voor platen tot 3.000×1.500 mm met diktes tot 25 à 30 mm.

Demonstraties

Die fiberlasersnijmachines en alle andere producten van Deratech krijgen binnenkort een plekje in een nieuw experience center. 

“We willen begin 2023 onze intrek nemen in een nieuwe thuisbasis langs de E17 autoweg in Lokeren. Dat moet ons toelaten om verder te groeien en onze dienstverlening nog te verbeteren. Deze nieuwbouw met een oppervlakte van 2.500 m² omvat kantoren, een werkplaats, magazijnruimte én een experience center. In deze showroom van 1.000 m² zullen klanten de plaatbewerkingsmachines in verschillende uitvoeringen tot in de kleinste details kunnen ontdekken. Bovendien zal het mogelijk zijn om de werking van de machines te demonstreren, ook met werkstukken die de klant zelf meebrengt. Verder willen we op die nieuwe locatie ook een one-stop-shop voor wisselstukken creëren,” geeft Nico De Vooght aan. “De werkzaamheden verlopen goed. Binnenkort starten we de afwerkingsfase. Tegelijk zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers om ons team te versterken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.