NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Digitaal gereedschapsmanagement ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’ viert lancering
‘Hoffmann Group ConnectedManufacturing’ geeft een real-time overzicht van alle tools, gereedschapsgegevens en het gebruik ervan.

Digitaal gereedschapsmanagement ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’ viert lancering

De Hoffmann Group zet zich al geruime tijd in voor de ontwikkeling van digitale producten. Afgelopen jaar heeft men voor het eerst de nieuwe ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’ geïntroduceerd. Met behulp van deze softwareoplossing kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun tools efficiënter beheren en het gebruik ervan optimaal plannen. Connected Manufacturing biedt hiervoor een uitgebreid overzicht van alle tools en hun digitale tweeling in real time – van de projectplanning in het CAM-systeem tot de voorinstelling en de machine. Naast de stamgegevens worden ook bewegingsgegevens zoals de opslag- of gebruikslocatie en vooringestelde waarden geregistreerd en permanent bijgewerkt. Op basis van deze informatie is het mogelijk om altijd het juiste gereedschap op de juiste plaats aan te bieden, waardoor schroot, herbewerking of stilstand van de machine wordt voorkomen. Een duidelijke en intuïtieve gebruikersinterface stelt gebruikers in staat om de oplossing in zeer korte tijd te bedienen via een standaard internetbrowser, zelfs zonder uitgebreide training.

Gereedschapsinformatie kan snel worden weergegeven en verzonden via een scan.

De implementatie van ‘Connected Manufacturing’ is zeer eenvoudig: eerst worden alle tools voorzien van RFID-chips en worden de chipnummers vastgelegd en gekoppeld in de centrale tooldatabase, optioneel met verdere informatie zoals datasheets en opzetplannen. Vanaf dat moment bewegen de gegevens mee met de tools en worden ze continue bijgewerkt. Als bijvoorbeeld een gereedschap is voorgeprogrammeerd, slaat het systeem de meetwaarden automatisch op. Dit creëert een brede informatiebasis en een solide basis voor het optimaliseren van het gereedschapsgebruik en het verminderen van het foutpercentage bij het configureren van modulaire gereedschappen en het instellen van machines. De consistente monitoring van individuele tools in real time geeft een beeld van de gehele levenscyclus van het gereedschap en maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om de behoefte aan tools in te schatten. Connected Manufacturing levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de organisatie, planning en controle van de gehele productie.

De meetgegevens worden door de voorinstelling naar Hoffmann Group Connected Manufacturing gestuurd. centraal verzonden en opgeslagen.

De huidige versie van ‘Connected Manufacturing’ biedt interfaces met de volgende systemen: Heidenhain TNC426, iTNC530 en TNC640 machinebesturingen en Siemens 840 D, GARANT VG1, Kelch en Zoller voorinstelapparaten, CAD/CAM software van Tebis, Mastercam en SolidCAM en GARANT Tool24 gereedschapsuitgiftesystemen. Dit laatste maakt het mogelijk om de gereedschapsdosering te automatiseren, het verwijderen van het gereedschap nauwkeurig te regelen en het automatisch te herordenen als dat nodig is. Dit maakt het mogelijk om de levering van hulpmiddelen efficiënt te organiseren, te beheren en te beveiligen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details