Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Oppervlaktebehandeling

Digitale tweelingen van gereedschapshouders

DIN 4000 is al een gevestigde waarde in de gereedschapssector. Nu komt de volgende stap in de digitalisering van het...

tendo-anwendung-kopieren

29 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

DIN 4000 is al een gevestigde waarde in de gereedschapssector. Nu komt de volgende stap in de digitalisering van het gereedschapsbeheer: vanaf nu stelt SCHUNK de gegevens van zijn gestandaardiseerde precisiegereedschaphouders van de hydraulische expansie-gereedschaphouders TENDO, de polygonale klemtochnologie TRIBOS en de expansie-gereedschaphouder SINO gratis ter beschikking als Digital Twins in gestandaardiseerd formaat op basis van DIN 4000.

Als toonaangevende producent van grijp-sys­temen en klemtechnologie zorgt SCHUNK daarmee voor consistentie van de gegevens binnen de gehele CAD/CAM-procesketen en schept ideale voorwaarden voor simulaties, botsingswaarnemingen en werkplaatsbeheer. Terwijl gebruikers voorheen elke gereedschapshouder handmatig aan hun gereedschapsbeheer-sys­temen moesten toevoegen, bijvoorbeeld door de lagen en coördinatensystemen aan te pas­sen, zijn alle gegevens nu in gestandaardiseerd formaat en dus direct na het downloaden van de SCHUNK website beschikbaar voor gebruik. Binnenkort wordt dit ook geïntegreerd met de huidige gereedschapsdatabases, zoals ToolsUnited en MachiningCloud.

Als toonaangevende producent van grijpsystemen en klemtechnologie zorgt SCHUNK voor consistentie van de gegevens binnen de gehele CAD/CAM-procesketen en schept ideale voorwaarden voor simulaties, botsingswaarnemingen en werkplaatsbeheer

 

Stroomlijnen van de procesketen

“Met deze digitale dienst levert SCHUNK een belangrijke bijdrage aan het stroomlijnen van de procesketen, waar alle gebruikers van gereedschapsbeheersystemen van zullen profiteren”, aldus Johannes Ketterer, Global Head of Business Unit Toolholding Systems & Chuck Jaws bij SCHUNK. “Hiervoor zijn alle SCHUNK gereedschapsbevestigingen uit de segmenten Economy, Premium en Tech gestandaardiseerd in overeenstemming met de kenmerkende profielstructuur van DIN 4000, waardoor ze direct toepasbaar zijn in gereedschapsbeheer-, CAD/CAM- en NC-simulatiesystemen. Bovendien kunnen aanbieders van apparatuur voor de voorinstelling van gereedschap de datasets in hun respectieve systemen integreren”, zegt Ketterer.

Digitalisering van de zoekfunctie voor gereedschappen

Onlangs presenteerde SCHUNK een handige Quickfinder voor gereedschapshouders om het zoeken naar de geschikte gereedschapshouder aanzienlijk te versnellen. Voer enkele details in over de interface, de klemdiameter, de uitstekende lengte en de klemtechnologie. De toepassing geeft nu een duidelijk gestructureerde lijst van alle relevante gereedschapshouders uit het meest uitgebreide assortiment van de Duitse gereedschapshoudertechnologie. Met de Quickfinder biedt de catalogus mechanische gereedschapshouders van het segment SCHUNK Basic, hydraulische expansie-gereedschapshouders met geoptimaliseerde kosten/baten-verhouding van het segment Economy en talrijke polygonale, hydraulische expansie-gereedschapshouders van de segmenten Premium en Tech. In een druk op de knop geeft de gratis onlinetool informatie over geschikte klemoplossingen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details