NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Digitalisering tot leven gebracht in snijden en verbinden

Digitalisering tot leven gebracht in snijden en verbinden

Digitale oplossingen staan garant voor een efficiënt gebruik van materialen, grondstoffen en steeds schaarser wordend technisch personeel. Een boodschap die ook opgaat voor alle aspecten van verbinden, snijden en oppervlaktebehandeling. Deze editie van vakbeurs Schweissen & Schneiden, van 11 tot en met 15 september,  vindt dan ook plaats onder het motto ‘Get connected – Get digital’.

Ook de exposanten op de beursvloer in Essen zullen verbonden worden in een rally, door middel van een app. Deze software gidst bezoekers naar de verschillende standen waar ze meer kunnen leren over specifieke toepassingen van digitale oplossingen. “Samen met de IndustryFusion Foundation en de DVS (Deutscher Verband für Schweißen und verwandte Verfahren e.V., de Duitse lasvereniging) maken we van digitalisering een tastbare ervaring”, blikt Christina Kleinpaß, projectmanager van Schweissen & Schneiden, al tevreden vooruit. 

Nieuwe manier van werken

Exposanten die deelnemen aan de rally en tonen wat digitalisering te bieden heeft, kunnen door bezoekers via de app eenvoudig gevonden worden. Daarnaast kunnen ze door de app te gebruiken de kans krijgen om aantrekkelijke prijzen te winnen. “Digitalisering in lastechnologie zorgt voor een functionele fusie van productieprocessen en informatietechnologie, van innovatieve, digitale lastraining en geavanceerde opleidingen. De rally is daarom een uitstekende opportuniteit om een nieuw niveau van workflows en businessprocessen te ontdekken”, aldus DVS managing director Dr.-Ing. Roland Boecking.

Productiviteit naar hoger niveau

De drijfveer om digitaliseringsoplossingen in de kijker te zetten tijdens Schweissen & Schneiden kwam van de IndustryFusion Foundation. Deze vereniging legt zich toe op intelligent netwerken van de maakindustrie. Voorzitter Igor Mikulina kijkt naar de toekomst: “Digitale oplossingen in las- en snijtechnologie hebben het potentieel om de productiviteit naar een heel nieuw niveau van efficiëntie te tillen. Tegen die achtergrond wil onze non-profitorganisatie, samen met DVS en Messe Essen, de focus leggen op de concrete toegevoegde waarde die gedigitaliseerde productoplossingen creëren.”

Uitwisseling van kennis op lascongres

Maar Schweissen & Schneiden heeft uiteraard nog veel meer te bieden dan alleen maar een blik op digitalisering. Knowhow en de uitwisseling van kennis zullen bijvoorbeeld centraal staan op het DVS congres. Deelnemers kunnen zich in deze lezingen informeren over best practices en de laatste bevindingen van lopende onderzoeksprojecten. Deze vereniging pakt op de beurs ook uit de met de finale van de wedstrijd ‘Young Welder’. De beste lassers uit Duitsland met een leeftijd tussen 16 en 23 jaar zullen bezoekers hun skills laten zien. 

Onderwatertechnologie in de kijker

Verder mogen de bezoekers enkele speciale zones verwachten. Zo wordt het domein van onderwatertechnologie steeds belangrijker. Wie op zoek is naar meer informatie hieromtrent, kan terecht in hal 7. Er zal een duikcontainer staan waarin experten gesofisticeerde lastechnieken en de bijbehorende materialen zullen demonstreren. Wie daarentegen op zoek is naar producten en diensten uit een bepaald land, kan terecht op de internationale gemeenschappelijke standen. Onder meer China, Frankrijk, Japan, Korea, Taiwan en de Verenigde Staten tekenen present.

Podium voor start-ups

Nog een laatste stand die het vermelden en dus ook een bezoekje meer dan waard is, vinden we in hal 3. Daar geeft het Young Innovative Companies programma een podium aan Duitse start-ups om zichzelf op een budgetvriendelijke manier aan het brede publiek voor te stellen. Al wie geïnteresseerd is in nieuwe ideeën en toekomstgerichte oplossingen, kan daar maar beter eens passeren.  

Praktische info
  • Waar? Messe Essen
  • Wanneer?  11 tot en met 15 september
  • Openingsuren? Telkens van 9 tot 18 uur.
  • Tickets? Online via website

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details