Yamazaki Mazak
01:48
08-03-2016

Doorgedreven ondersteuning, ook na levering

Wie zich geen productiestilstand kan veroorloven, kiest het best voor betrouwbare machines. Een evidentie. Maar betrouwbaarheid betekent ook voor partners kiezen die in geval van nood snel herstel kunnen garanderen. In Haasrode staat het Europees Parts Center van Yamazaki Mazak. Meer dan 97% van alle orders wordt op de dag van bestelling uitgestuurd per transport. Op en top ondersteuning die perfect aansluit bij Mazak’s streven naar perfectie: een betere kwaliteit met levering op een korte termijn en een doorgedreven support na levering.

Verhogen efficiëntie en productiviteit
De juiste keuze maken voor een machine begint met een goed gesprek. De fabrikant moet immers een duidelijk beeld hebben van welke noden er zijn en hoe hij de klant kan ondersteunen om de efficiëntie en de productiviteit op de werkvloer te verbeteren. Dat is het vertrekpunt van een goede customer service, die niet mag eindigen bij de bestelling van de machine. Mazak legt daarom de klemtoon op het aanbieden van een totaalconcept met daarin ook een doorgedreven support na levering. Vanuit het Europees Parts Center in Leuven kan de fabrikant 97% van zijn stukken op de dag van bestelling alweer uitsturen naar de klant. Het heeft daarvoor meer dan 37.000 verschillende onderdelen op voorraad. Het state-of-the-art magazijnsysteem met een volautomatisch miniload- en palletmagazijn, intelligente werk-stations en een zone voor extreem grote wisselstukken reduceert de foutenmarge tot quasi nihil. De servicedienst is 24 uur per dag, zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. Ongeveer 70% van de storingen wordt telefonisch opgelost. Daarenboven stelt Mazak zich tot doel om binnen 24 uur na bevestiging van de oproep op locatie te zijn.  Met Total Check biedt de machinefabrikant zijn klanten een jaarlijks nazicht van de machine. Tevens is er de mogelijkheid om lasermeting te doen aan de machine met een rapport volgens de ISO-standaard. Naast opleiding en demonstraties verzorgt het Technical Sales Team ook ondersteuning bij het programmeren en het geven van advies voor het uitwerken van totaalprojecten in diverse marktsegmenten.

Intelligentie binnen handbereik
Yamazaki Mazak streeft ook voortdurend naar een betere kwaliteit voor zijn klanten. Daarom lanceerde het vorig jaar in maart met SMOOTH een revolutionaire sturing. De nieuwe technologie bestaat uit de Mazatrol SmoothX, G, en C, CNC, nieuwe hardware en servosystemen. De gebruiker krijgt met deze oplossing snellere bewerkingstijden en een verdere integratie van de CNC in het overkoepelend fabrieksbeheersysteem. Het resultaat is een doorbraak in CNC die gebruikmaakt van intuïtieve handelingen, te vergelijken met de bediening van smartphones en tablets. Dat streven naar kwaliteit zit ook verweven in de constructie van de machine zelf. Neem nu de lasersnijmachines. Deze worden uitsluitend geproduceerd in Japan volgens de hoogste standaarden. Uitgerust met de meest moderne intelligente set-up en monitoring functies staan ze garant voor de beste prestaties en snijkwaliteit. Met onder andere een ruime keuze aan modulaire automatiseringsmogelijkheden krijgen klanten een totaaloplossing.

Tekst: Valérie Couplez  |  Beeld: Yamazaki Mazak


Dorst naar innovatie? Kom langs op stand 12C058 en 12.C032

Op de TechniShow staat Mazak paraat om de dorst naar innovatie van de bezoekers te lessen. Dat gebeurt op twee stands in hal 12: één voor de machinetools en één voor de lasersnijmachines. Via een sterk staaltje techniek en creativiteit zullen beide stands één mooi geheel vormen. Kom er kennismaken met de nieuwste oplossingen van Mazak om uw productieproces te optimaliseren.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Over Yamazaki Mazak Europe N.V.

Metaalvak België partners

lvd industry 4,0