NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Droog zagen zonder koelvloeistof met accu handcirkelzaag met CAS
HDC 8203E is de nieuwe innovatieve accu handcirkelzaag van Jepson Power, ontwikkeld samen met Mafell AG.

Droog zagen zonder koelvloeistof met accu handcirkelzaag met CAS

Innovatie zit verweven in het DNA van de Jepson Power GmbH. Sinds 1984 ontwikkelt en produceert de fabrikant uit het Duitse Eschweiler innovatieve machines en bijhorende zaagbladen voor het bewerken van staal, roestvast staal en composiet. Het bedrijf is ook de uitvinder van de Dry Cutter technologie, waardoor droog gezaagd wordt zonder koelvloeistof. Samen met Mafell ontwikkelde Jepson Power de HDC 8203E, een accu handcirkelzaag voor metaalbewerking. Deze snoerloze machine maakt gebruik van CAS (Cordless Alliance System), het krachtigste batterijsysteem in de industrie.

Een continue drang naar innovatie is een belangrijke factor voor de groei van elk bedrijf. Dat geldt ook voor Jepson Power, waar ze fors investeren in onderzoek en ontwikkeling om het productgamma voortdurend te verbeteren en de gebruiksvriendelijk en service te optimaliseren. 

“Als marktleider op het vlak van snellopende hardmetalen zaagbladen en een van de vooraanstaande spelers wat draagbaar elektrisch gereedschap betreft, betrachten we er voortdurend de meest vooruitstrevende producten te ontwikkelen, die ook voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Voorbeelden daarvan zijn onze verschillende machines, de gecoate NSF-zaagbladen voor het zagen van roestvrij staal, extreem dunwandige en schokbestendige LBS-zaagbladen voor het zagen van metalen roosters, trapeziumplaten, profielen, kabelgoten en rolluikbuizen, en inox zaagbladen voor accumachines”, vertelt CEO Pierre Michiels. “We zijn ook de uitvinder van de Dry Cutter-technologie voor het zagen van materialen uit staal, roestvast staal en composiet. Met deze technologie wordt er zonder koeling gezaagd, met een kortere zaagcyclus, nagenoeg braamvrij en met een langere levensduur.”

Deze innovatieve handcirkelzaag maakt gebruik van CAS (Cordless Alliance System), wereldwijd het meest performante accusysteem in de industrie.

Goed voor milieu

Met een nieuwe handcirckelzaag voor metaalbewerking zet Jepson Power nu ook stappen in de wereld van het snoerloze elektrische gereedschap. De HDC 8203E combineert de belangrijkste competenties van Jepson Power en Mafell, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige draagbare elektrische gereedschappen. 

“Ook deze nieuwe ontwikkeling is uitgerust met onze krachtige Dry Cutter technologie, waardoor
 het zaagproces snel en zonder koeling gebeurt en de gebruiker ook geen smeermiddel nodig heeft – en dat is uiteraard belangrijk voor het milieu”, licht Michiels toe. “Deze innovatieve handcirkelzaag maakt gebruik van CAS (Cordless Alliance System), wereldwijd het meest performante accusysteem in de industrie.” 

“Het belang van de accutechnologie wordt immers ook in ons vakgebied steeds groter. De professionele oriëntatie van CAS en de sterke merken van Allianz hebben ons overtuigd. Het werd al snel duidelijk dat we met CAS een hele reeks partners van topniveau wilden binnenhalen en er deel van wilden uitmaken. We sterven ernaar om onze producten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en onze klanten de best mogelijke service te bieden. De samenwerking met CAS helpt ons daarbij.” 

Deze nieuwe snoerloze machine van Jepson Power is 100% compatibel met de accu’s, machines en apparatuur van 32 andere merken, zoals Mafell, Metabo, Trumpf, Gesipa, Eisenblätter, MontiPower & Eibenstock.

Uitgebreid assortiment machines

Jepson Power levert niet alleen Dry Cutter machines en hoogwaardige zaagbladen voor het zagen van de meest uiteenlopende metalen. Klanten kunnen er ook terecht voor kernboormachines en kernboren, tapmachines, buizenschuurders, polijstmachines en laskantfrezen. 

“Uiteraard staan we niet alleen in voor de verkoop van de machines, maar kunnen onze klanten ook een beroep doen op onze ervaren specialisten voor de technische ondersteuning en het onderhoud, bijvoorbeeld voor het herslijpen van de tanden van een zaagblad”, sluit de CEO af. “In de online shop kunnen alle vervangstukken voor onze machines snel en eenvoudig besteld worden. We zorgen voor een snelle en probleemloze levering.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details