NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Dubbel zoveel vermogen, meer dan dubbel zoveel productiviteit
De introductie van de vertrouwde TruLaser 5000 in zijn nieuwe jasje met 24 kW aan vermogen is niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Dubbel zoveel vermogen, meer dan dubbel zoveel productiviteit

Tijdens de afgelopen EuroBLECH toonde TRUMPF de geüpgradede TruLaser 5000 serie. Deze kreeg er dubbel zoveel vermogen bij. Met een output van 24 kW kan de nieuwe laserbron – een TruDisk 24001 – drie keer sneller metalen platen snijden. In functie van het materiaal en de toepassing, kan u zo uw productiviteit boosten met 80%. 

De introductie van de vertrouwde TruLaser 5000 in zijn nieuwe jasje is niet onopgemerkt voorbijgegaan. “Een hoger vermogen betekent voor metaalbewerkers dat ze de verwerkingstijd kunnen reduceren en tegelijk de kwaliteit van de verwerkte stukken verhogen. Met zijn gepatenteerde snij-unit, geautomatiseerde functies en dynamische prestaties, geeft deze technologie uw productiviteit een aanzienlijk duw in de goede richting”, vertelt productmanager Patrick Schüle. Met dubbel het vermogen kan de nieuwe lasersnijmachine stukken aanzienlijk sneller snijden. De extra kracht in zijn arsenaal maakt ook dat de TruLaser 5000 zacht staal kan snijden met een dikte tot 20 mm met stikstof als snijgas. Op die manier zijn er achteraf geen nabewerkingen meer nodig, wat met zuurstof wel het geval kan zijn.

Met zijn gepatenteerde snij-unit, geautomatiseerde functies en dynamische prestaties, geeft de TruLaser 5000 uw productiviteit een aanzienlijk duw in de goede richting.

Verbeterde kwaliteit

Met een 12 kW laserbron konden metaalbewerkers al zacht staal snijden met stikstof tot een dikte van 15 mm. Voor dikkere stukken was de toevoeging van zuurstof nodig. Dit resulteert in de vorming van een dunne oxidelaag op de snijranden van het stuk. Die moeten dan achteraf ofwel manueel ofwel machinaal verwijderd worden, een proces dat arbeids- en tijdrovend is. Als alternatief kijken bedrijven vaak naar plasmasnijtechnologie om dikkere materialen te verwerken. Dan moeten ze echter inboeten aan snelheid en precisie ten opzichte van de laser. Een 24 kW-laser biedt daarentegen het beste van twee werelden. Stukken tot 20 mm kunnen nu snel en kwalitatief bewerkt worden met stikstof. Met als gevolg dat er amper nabewerking nodig is en de productiviteit flink de hoogte in gaat. Tegelijkertijd zorgt de verhoogde laserkracht voor een verbeterde kwaliteit van de stukken, vooral in middel en hoge diktes.

Het stelt gebruikers in staat om op een heel efficiënte manier stukken te produceren uit medium en dikke platen, in alle soorten materialen.

Ideaal voor het verwerken van medium en dikke plaat

Het extra vermogen van de 24 kW die nu het hart vormt van de TruLaser 5000 serie zal voordelen opleveren voor alle metaalbewerkers die hun productiviteit en de kwaliteit van hun stukken verder willen opdrijven. Het stelt gebruikers in staat om op een heel efficiënte manier stukken te produceren uit medium en dikke platen, in alle soorten materialen.    

V.A.C. MACHINES – Standnummer 168

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details