NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Duurzaam kunststof en wegwerpplastic: toch een wereld van verschil

Duurzaam kunststof en wegwerpplastic: toch een wereld van verschil

Wie duurzaam kunststof boven éénmalige wegwerpverpakkingen voor de handling van zijn producten verkiest, denkt niet alleen aan het milieu, maar haalt er zelf ook heel wat voordelen uit. Ze zijn herbruikbaar, hebben een langere levensduur en zijn robuuster, waardoor ze gemakkelijker getransporteerd kunnen worden. Plastibac ontwikkelt en verdeelt al jaren verpakkingen en ladingdragers uit kwalitatief en duurzaam kunststof, dat 100% recyclebaar is. Sommige producten van het familiebedrijf bestaan zelf uit gerecycleerde kunststoffen.

Plastibac ontwikkelt en verdeelt duurzame kunststof verpakkingen en ladingdragers voor professioneel gebruik in stockage en logistiek, warehousing, afvalbeheer en puur industriële toepassingen: magazijnbakken en werktuigbakjes, stapelbakken, palletten en bouwemmers, mengbakken, euronormkratten en palletboxen, afvalcontainers en sorteerbakken, vaten, jerrycans, intermediate bulk containers (IBC) … “We krijgen wel eens vaker de vraag waarom we vandaag nog steeds onze producten uit plastic aanbieden, terwijl dat zo schadelijk lijkt voor het milieu”, zegt marketing manager Robbie Naessens. “De mensen maken echter geen onderscheid tussen wegwerpplastic en duurzame kunststof. Het gaat misschien wel om dezelfde basismaterie, maar er is toch een wereld van verschil. Onze herbruikbare ladingdragers bestaan één voor één enkel uit kwalitatieve en duurzame kunststoffen, die perfect inzetbaar zijn in de circulaire economie, die erop gericht is om het gebruik van natuurlijke grondstoffen te verminderen, recyclage te bevorderen en rondzwervend afval te beperken.”

De producten van familiebedrijf Plastibac bestaan uit duurzaam kunststof en kunnen niet met wegwerpplastic vergeleken worden. Ze zijn 100% recycleerbaar.

 

Verscheidene economische voordelen

Alle kunststof producten van Plastibac zijn 100% recycleerbaar. De fabrikant stimuleert haar klanten ook om de verpakkingen en ladingdragers in de eerste plaats correct en duurzaam te gebruiken én die nadien te recycleren. Bovendien omvat het huidige gamma van de specialist al heel wat producten die zelf uit 100% gerecycleerde kunststoffen bestaan. “Herbruikbare kunststof verpakkingen en ladingdragers bieden verscheidene economische voordelen”, geeft Naessens aan. “Hun intrinsieke stevigheid resulteert in een langere levensduur dan bijvoorbeeld karton en de vraag naar natuurlijke grondstoffen, zoals hout, vermindert. Ze zijn tegelijk licht, waardoor ze gemakkelijker en goedkoper getransporteerd kunnen worden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details