Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Duurzaam kunststof en wegwerpplastic: toch een wereld van verschil

Wie duurzaam kunststof boven éénmalige wegwerpverpakkingen voor de handling van zijn producten verkiest, denkt niet alleen aan het milieu, maar...

mgl4279-bis-kopieren

10 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wie duurzaam kunststof boven éénmalige wegwerpverpakkingen voor de handling van zijn producten verkiest, denkt niet alleen aan het milieu, maar haalt er zelf ook heel wat voordelen uit. Ze zijn herbruikbaar, hebben een langere levensduur en zijn robuuster, waardoor ze gemakkelijker getransporteerd kunnen worden. Plastibac ontwikkelt en verdeelt al jaren verpakkingen en ladingdragers uit kwalitatief en duurzaam kunststof, dat 100% recyclebaar is. Sommige producten van het familiebedrijf bestaan zelf uit gerecycleerde kunststoffen.

Plastibac ontwikkelt en verdeelt duurzame kunststof verpakkingen en ladingdragers voor professioneel gebruik in stockage en logistiek, warehousing, afvalbeheer en puur industriële toepassingen: magazijnbakken en werktuigbakjes, stapelbakken, palletten en bouwemmers, mengbakken, euronormkratten en palletboxen, afvalcontainers en sorteerbakken, vaten, jerrycans, intermediate bulk containers (IBC) … “We krijgen wel eens vaker de vraag waarom we vandaag nog steeds onze producten uit plastic aanbieden, terwijl dat zo schadelijk lijkt voor het milieu”, zegt marketing manager Robbie Naessens. “De mensen maken echter geen onderscheid tussen wegwerpplastic en duurzame kunststof. Het gaat misschien wel om dezelfde basismaterie, maar er is toch een wereld van verschil. Onze herbruikbare ladingdragers bestaan één voor één enkel uit kwalitatieve en duurzame kunststoffen, die perfect inzetbaar zijn in de circulaire economie, die erop gericht is om het gebruik van natuurlijke grondstoffen te verminderen, recyclage te bevorderen en rondzwervend afval te beperken.”

De producten van familiebedrijf Plastibac bestaan uit duurzaam kunststof en kunnen niet met wegwerpplastic vergeleken worden. Ze zijn 100% recycleerbaar.

 

Verscheidene economische voordelen

Alle kunststof producten van Plastibac zijn 100% recycleerbaar. De fabrikant stimuleert haar klanten ook om de verpakkingen en ladingdragers in de eerste plaats correct en duurzaam te gebruiken én die nadien te recycleren. Bovendien omvat het huidige gamma van de specialist al heel wat producten die zelf uit 100% gerecycleerde kunststoffen bestaan. “Herbruikbare kunststof verpakkingen en ladingdragers bieden verscheidene economische voordelen”, geeft Naessens aan. “Hun intrinsieke stevigheid resulteert in een langere levensduur dan bijvoorbeeld karton en de vraag naar natuurlijke grondstoffen, zoals hout, vermindert. Ze zijn tegelijk licht, waardoor ze gemakkelijker en goedkoper getransporteerd kunnen worden.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details