NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
E-commerce voor plaatbewerking
Uw stukken worden bij 247TailorSteel met de grootste zorg en precisie in een mum van tijd afgewerkt en dat voor een zeer scherpe prijs.

E-commerce voor plaatbewerking

Sinds corona hebben we met zijn allen e-commerce ontdekt. Wat u maar wenst, binnen de kortste keren afgeleverd aan huis. Dat smaakt naar meer, toch? Wist u dat 247TailorSteel dezelfde toegevoegde waarde voor uw plaatwerk kan leveren? Uw stukken worden met de grootste zorg en precisie in een mum van tijd afgewerkt en dat voor een zeer scherpe prijs. Binnenkort opent er zelfs een Belgische vestiging om levertijden binnen de 48 u. te garanderen.

247TailorSteel kwam als eerste op de markt met een concept om plaatdelen eenvoudig via een webportaal te bestellen. CEO Carl Berlo: “De klant geeft gewoon zijn tekening in, kiest zijn materialen, de gewenste levertermijn en krijgt nog geen minuut later zijn offerte in de mailbox. Geeft hij zijn akkoord dan gaan we meteen aan de slag om zijn order zo snel mogelijk af te leveren. En dat 24/7 met 100% controle en transparantie voor de klant.” Dat geldt voor het lasersnijden van platen en buizen, maar ook voor het plooien van materiaal. Dat 247TailorSteel zich als eerste op deze markt geworpen heeft, maakt dat ze een dubbele voorsprong hebben weten op te bouwen. “Ons portaal Sophia kan vandaag ook al volledige assemblages verwerken waarin meerdere technieken en artikels gecombineerd worden. De klant kan alles als één bestand opladen, ons portaal doet de rest.

Carl Berlo: “We doen het overigens niet uitsluitend digitaal. We beschikken eveneens over een helpdesk waar klanten altijd terecht kunnen voor extra ondersteuning.”

Daarnaast hebben we meer dan 100 ver­schillende materialen in ver­schillende dik­tes in voorraad liggen. Door die diversi­teit kunnen we de klant altijd snel helpen. En we doen het overigens niet uitsluitend digitaal. We beschikken even­eens over een help­desk waar klanten altijd terecht kunnen voor extra onder­steuning. Die combinatie is een formule die je niet kan verslaan”, aldus Berlo.

Efficiëntie tot in de puntjes

Om dat waar te maken, heeft 247TailorSteel niet alleen aan de voorkant enorm ver gedigitaliseerd. Ook alle stappen die volgen zijn tot in de puntjes geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Van het controleren van de maakbaarheid, tot het inladen van de nestings of het plooiprogramma. “Dat we vandaag serie­groottes van 1 tot 1 miljoen kunnen produceren en competitief blijven heeft alles te maken met die extreme efficiëntie die we bereikt hebben in onze productie”, vertelt Berlo. “We hebben bijvoorbeeld amper te maken met rest­materialen omdat we door die brede waaier aan opdrachten de platen perfect kunnen nesten. Op die manier kunnen we de kosten perfect beheersen en de scherpe prijzen leveren waarvoor we intussen bekend staan. Bovendien ondervinden we weinig hinder van de huidige materiaalschaarste, net door onze schaalgrootte en uitstekende relaties. Onze leverbetrouwbaarheid zit nog steeds op het hoogste niveau.” Een succesverhaal dat nog lang niet ten einde is. Elke maand komen er nog ruim 500 klanten bij die deze nieuwe manier van werken willen omarmen.

De bedoeling van 247TailorSteel is om in 2023 volledig operationeel te zijn in België met de nieuwste machines in de modernste productieomgeving.

Bouw fabriek in België

In België is 247TailorSteel nu twee jaar aan­wezig. Berlo: “Het gaat goed. Veel metaal­bewerkers, groot en klein, botsen tegen de schaarste aan technisch personeel aan. Ze ontdekken nu dat die investeringen in dure machines eigenlijk niet altijd nodig zijn. Door slim in te kopen bij ons behouden ze hun flexibiliteit en concurrentiepositie, dankzij onze scherpe levertijden en prijzen.” 247TailorSteel ziet heel veel potentieel in de Belgische markt en is volop bezig met het uitzoeken van bouwgrond om hier een fabriek neer te planten. “Omdat we een levertermijn van 48 u. willen kunnen garanderen en dat kan je alleen door dicht bij je klanten te zijn. Momenteel beschikken we, naast het hoofdkwartier in Varsseveld (Nederland), over twee fabrieken in Duitsland en zijn er drie nieuwe in aanbouw. De bedoeling is om in 2023 volledig operationeel te zijn in België op een oppervlakte van 35.000 à 50.000 m² met de nieuwste machines en in de modernste productieomgeving. Volgend jaar willen we al nieuwe collega’s beginnen aanwerven”, geeft Berlo nog mee.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details