NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een aanspreekpunt voor al uw projecten
De Doosan TT2100SYYB CNC-draaibank.

Een aanspreekpunt voor al uw projecten

Atelier de décolletage Russo houdt zich bezig met decolletage, CNC-draaien en -frezen, alsook met assemblage en mechanisch lassen. Atelier de décolletage Russo wil één enkel aanspreekpunt zijn dat een volledige service biedt en de klant alle zorgen wegneemt die kunnen voortvloeien uit het achtereenvolgens uitvoeren van de verschillende fasen van een project.

Pietro Russo begon zijn eigen bedrijf in het begin van de jaren 80 met één enkele decolleteermachine. Al snel wierpen zijn kennis van het vak en het hartelijke contact dat hij met zijn klanten onderhield hun vruchten af en maakte het bedrijf een groei door die tot op vandaag voortduurt. Vandaag heeft Atelier Russo dertig mensen in dienst die in drie ploegen werken. Russo leidt nog steeds de werkplaats, terwijl zijn zoon, Vartan Russo, hoofd­zakelijk verantwoordelijk is voor de administratie, de prijsopgaven en de contacten met de klanten.

Een van de twee Dmg Dmu 60 Evo vijfassige bewerkingscentra.

Diensten

Atelier Russo produceert kleine onderdelen van 2 mm en middelgrote en grote onderdelen in verschillende kwaliteiten van ferro- en non-ferrometalen, alsmede polyamiden. De diversiteit van het machinepark maakt het moge­lijk middel­grote tot grote series te produceren, terwijl de drieploegen­dienst zeer flexibele productietijden oplevert. Naast de aangeboden verspanende bewerkingen, assembleert en last Russo ook complexe onderdelen. Het spreekt vanzelf dat alle onderdelen tijdens de verschillende bewerkingsstadia worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat zij aan de eisen van de klant voldoen.

Machinepark

Het machinepark bestaat uit 25 eenheden en omvat verschillende meerassige decolleteer­machines en CNC-draaibanken met staaf­aanvoer, alsmede zes bewerkings­centra, waar­onder vijfassige centra van de nieuwste generatie.

Een markt in voortdurende beweging 

De markt is voortdurend in beweging en Atelier Russo blijft waakzaam en volgt de ontwikkelingen in de sector op de voet. Naast de steeds toenemende complexiteit van de onderdelen is er een zeer duidelijke trend waarneembaar. Klanten vragen steeds meer om één contactpersoon die het hele project kan afhandelen. Daarom heeft Atelier Russo zich tot taak gesteld de klanten te ontlasten en de enige contactpersoon te zijn voor al hun projecten. Deze missie is slechts mogelijk indien de knowhow en de uitrusting voor de uitvoering van de projecten aan de top blijven.

Mitutoyo CMM coördinatenmeetmachine.

Investeringsfasen

Om de vraag naar steeds hogere kwaliteit en complexiteit van de onderdelen bij te houden en er zelfs op vooruit te lopen, heeft Atelier Russo een jaarlijks investeringsplan opgesteld om het machinepark in fasen te vernieuwen. Op die manier zal Atelier Russo steeds in de voorste gelederen van de technische vooruitgang op het gebied van de fijnmechanica staan en steeds aan de meest veeleisende eisen van zijn klanten kunnen voldoen. De recente aankoop van de Doosan TT2100SYYB CNC-draaibank maakt deel uit van deze aanpak. Deze machine is uitgerust met twee spindels met C-as en twee turrets met 24 programmeerbare posities, elk met zijn eigen Y-as. Het speciale frame van de PUMA TT geeft de machine een ongeëvenaarde stabiliteit. De geometrie van de machine maakt gelijktijdig werken mogelijk, hetzij op dezelfde spil, hetzij op beide, zowel draaien als frezen. Dankzij haar uitrusting en dynamiek is deze machine de ultieme productiemachine. Atelier Russo heeft de machine uitgerust met een IEMCA staafaanvoer van 3 m, waardoor de PUMA TT-draaibank lange uren kan werken met een automatische aanvoer.  Dit gebeurt steeds met het doel de kwaliteit van het verrichte werk te optimaliseren en tegelijk de uitdaging van de toegenomen complexiteit van de toevertrouwde onderdelen aan te gaan.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.