NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een feilloos transport van machines en automatiseringsoplossingen
De ervaren monteurs van Jan van Dam worden door Robojob ingeschakeld om hun robots en andere automatiseringssystemen te installeren.

Een feilloos transport van machines en automatiseringsoplossingen

Verpakken, laden, vervoeren, leveren, afrollen, plaatsen, mechanisch installeren, maar ook douaneformaliteiten en (tijdelijke) opslag – het logistieke proces rondom een machinetransport heeft nogal wat voeten in de aarde. De Jan van Dam Group biedt haar klanten een full-serviceconcept voor het transport van bij de fabrikant naar de eindklant. Als partner van Robojob breidt de specialist deze service nu ook uit naar automatisering en robotisering. Als het team uit Oudewater (NL) klaar is, volgt alleen nog de software-installatie en de inbedrijfstelling. Daarna kan men aan de slag.

Alles wordt eerst nauwkeurig uitgemeten, zodat de installatie perfect ter plaatse gemonteerd wordt.

Al meer dan 35 jaar staat de naam Jan van Dam synoniem voor betrouwbaar en veilig machinetransport. De groep, bestaande uit Jan van Dam Machine Transport en Jan van Dam Global Machine Logistics als expediteur, heeft met haar totaalconcept een sterke reputatie opgebouwd bij klanten in de meest uiteenlopende sectoren, zoals de machinebouw, de metaalbewerking, de staalbouw, de industrie, de techniek, maar ook de voedingsindustrie. Een enthousiast en dynamisch team van chauffeurs en monteurs én de meest vooruitstrevende wagens en technieken voor het transporteren, laden en lossen zijn daarbij heel belangrijke troeven.

Bij elke opdracht geeft de fabrikant de tekeningen door, waarna Jan van Dam instaat voor het transport én de volledige opbouw van de installatie.

‘We cover it all!’

“Hoe vroeger we bij een project betrokken zijn, hoe beter we alles kunnen voorbereiden. De opdracht zelf start zodra de machine in het atelier of magazijn van de fabrikant klaar is voor levering. We zorgen eerst voor een aangepaste verpakking om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen. Daarna wordt de machine geladen op onze vrachtwagens of in een of meerdere containers, en getransporteerd via weg, water of lucht”, vertelt sales manager Kasper Kraan. “Naast het transport van nieuwe machines kan men ook op onze diensten een beroep doen voor industriële verhuizingen. Een van onze monteurs neemt bij zo’n project de leiding en meet de volledige installatie op. Daarna wordt die gedemonteerd en verhuisd. Op de nieuwe locatie wordt de machine onder leiding van diezelfde monteur opnieuw gemonteerd en uitgelijnd. Verder zijn we gespecialiseerd in de volledige afhandeling van containerzendingen, regelen we op vraag zelfs alle formaliteiten op het vlak van douane en fiscaliteit, en kunnen we de machines ook (tijdelijk) opslaan in onze magazijnen in Oudewater, in het Rotterdamse havengebied en in Bergen op Zoom.”

Eigenlijk bestaat het woord ‘standaard’ bij Jan van Dam amper en moeten ze voor hun projecten een turnkey oplossing uitwerken. Een opdracht stopt in de meeste gevallen ook niet voor de deur van de eindklant. In samenspraak met de opdrachtgever en de klant rollen ze de machine ter plaatse af en zetten die ook op haar plaats. Het team bekijkt daarbij hoe ze de machine zo efficiënt en veilig mogelijk doorheen de productie naar haar locatie op de werkvloer kunnen transporteren. Klanten willen immers de hinder voor hun productie tot een absoluut minimum beperken.

Het team van Jan van Dam staat in voor de complete mechanische installatie. Alles wordt tot in de kleinste details uitgevoerd.

Robots en andere automatiseringssystemen

“Bij Jan van Dam streven we ernaar om onze klanten volledig ontzorgen, van a tot z. En daarbij gaan we geen enkele uitdaging uit de weg. Als antwoord op de vraag om machines of productielijnen mechanisch te installeren, bouwden we een team van ervaren monteurs uit, dat samen met medewerkers van de fabrikant of zelfs alleen ook dat aspect op zich kan nemen. En we zijn ook betrokken bij de uitvoering van de testen vóór de inbedrijfstelling van installaties”, geeft Kasper Kraan aan. “Verder stelden we vast dat steeds meer bedrijven de stap naar een verregaande CNC-automatisering zetten. Daarom besloten we onze service uit te breiden en ook robots en andere automatiseringssystemen aan machines te monteren. Zo worden onze monteurs ingeschakeld door Robojob, al vijftien jaar gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen. Bij elke opdracht geven ze ons de tekeningen door, waarna we instaan voor het transport én de volledige opbouw van de installatie. Of het nu om machines, robots of automatisering gaat, het resultaat blijft hetzelfde. Als onze mensen klaar zijn, moet een opdrachtgever enkel nog de software installeren en volgt de inbedrijfstelling. Daarna kan hij of zij aan de slag.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.