NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een jaar om trots op te zijn…

Een jaar om trots op te zijn…

Meer dan honderd jaar ervaring en een uitgebreid portfolio van oplossingen voor precisiebewegingen, plaatsing en besturing. Het zijn de sleutels tot succes voor Destaco. 2018 was voor de fabrikant een jaar waarin het wederom zijn wereldleiderschap in oplossingen voor automatisering, opspanklemmen en remote handling scherp stelde. Vooral door enkele revolutionaire nieuwigheden die de metaalverwerkende industrie toelaten om nog efficiënter en sneller te werken. Een greep uit een rijk gevuld 2018 …

Met de TCC-2E presenteerde Destaco een opspanoplossing die complexe lasprocessen in assemblagetoepassingen optimaliseert. Deze nieuwe reeks pneumatische spanners met tolerantiecompensatie biedt immers meer flexibiliteit bij het lassen en assemblagetoepassingen waarbij het opspannen van platen met verschillende diktes en nauwkeurige toleranties is vereist. General manager van Destaco Benelux, Fred Voogel: “Aangezien handmatige aanpassingen aan verschillende plaatdiktes niet langer nodig zijn, vermindert de TCC-2E aanzienlijk de benodigde instellingen en werktijden bij productwijzigingen. Het toestel is compatibel met ons complete assortiment pneumatische en centreerspanners van de 82M-3E serie, waardoor onze klanten hun meest complexe klemtechnologieapplicaties verder kunnen optimaliseren. Een voorbeeld uit de auto-industrie is de handling van voertuigchassis met verschillende materiaaldikten op één productielijn. Terwijl voorheen twee klemmen nodig waren voor verschillende materiaaldikten, is nu slechts één spanner nodig, wat de opstarttijd verkort en de productiekosten verlaagt.”

destaco_tcc_power_clamp_family-kopieren

Met de TCC-2E presenteerde Destaco een opspanoplossing die complexe lasprocessen in assemblagetoepassingen optimaliseert.

 

Voor een brede range aan toepassingen
De TCC-2E-spanners zijn verkrijgbaar in verschillende cilindergroottes. Ze hebben allen een ingekapselde behuizing die het interne mechanisme beschermen. Bovendien zijn ze onderhoudsvrij gedurende drie miljoen cycli. Voogel: “Verschillende cilinderontwerpen met ontgrendelbare terugslagkleppen, vergrendelingsinrichtingen en antirotatie accessoires maken aanpassing voor een groot aantal verschillende toepassingen mogelijk.”

Speciaal voor de OEM’s
Bijzonder trots is Destaco op de uitbreiding van het aanbod kosten-efficiënte OEM-grijpers. Ook is er de nieuwe T110 pneumatische lineaire eenheid die de succesvolle G110 grijperreeks vervolledigt. Voogel: “Samen leveren we meer snelheid en betrouwbaarheid in vergelijking met soortgelijke oplossingen die momenteel op de markt zijn voor het geautomatiseerd verplaatsen van onderdelen aan hoge snelheid, pick-and-place toepassingen en machineapplicaties.” De T110 lineaire eenheid biedt 44 modelconfiguraties en verschillende slaglengteopties van 10 tot 150 mm. Dankzij het cross roller bearing systeem lopen de processen heel vlot. Verder kenmerkt de oplossing zich door een hoge betrouwbaarheid en weinig onderhoud. De G110 grijpers omvatten een twintigtal ontwerpmodellen die OEM’s toelaten om veel meer producten per uur te produceren. Een schild beschermt het interne mechanisme tegen beschadigingen, waardoor de downtime van de machine sterk wordt gereduceerd en een maximale performance wordt bereikt.

Opspannen in agressieve of hygiënische omgevingen
Een derde innovatie die in de kijker mag worden geplaatst, zijn de nieuwe modellen van de manuele opspanklemmen die volledig uit rvs bestaan. “Deze werden ontwikkeld voor toepassingen in corrosieve, hygiënische en hoge temperatuuromstandigheden”, legt Voogel uit. “Een groot deel is bovendien uitgerust met olieresistente vinyl- of PVC-handgrepen die afneembaar zijn. Ze beschikken tevens over montagepatronen volgens de gangbare industriële standaarden, waardoor ze compatibel zijn met andere uitrustingen.”     


Wie is Destaco?
Met meer dan honderd jaar ervaring biedt Destaco een uitgebreid portfolio van oplossingen voor precisiebewegingen, plaatsing en besturing waarmee fabrikanten wereldwijd hun productiviteit kunnen optimaliseren. Het aanbod omvat toonaangevende merken, zoals Destaco (hand- en pneumatische klemmen en end-effectoren), Camco™ en Ferguson™ indexers, Robohand™ (grijpers en lineaire eenheden) en tool changers voor de robotindustrie CRL™ (manipulatoren en transfer connectors). De vestiging in het Nederlandse Uithoorn staat met professionele medewerkers ten dienste van alle klanten in de Benelux, en dit zowel voor informatie, assistentie bij aankoop als een snelle en efficiënte na-service in geval van problemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.