NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een modulaire traplift: de voordelige oplossing voor elke trap

Een modulaire traplift: de voordelige oplossing voor elke trap

Recht, steil, gebogen of met meerdere bochten: trappen bestaan in allerlei vormen en maten. Vroeger werd een traplift daarom steevast op maat gemaakt, met een fiks prijskaartje en lange wachttijd tot gevolg. Een modulaire traplift biedt een oplossing voor elke trapsituatie, en dat sneller en goedkoper. Bovendien ligt de efficiëntie, duurzaamheid en herbruikbaarheid tijdens de productie hoger.

Trapliftfabrikanten zetten volop in op vernieuwing en innovatie. Een van hen is Otolift, de Nederlandse marktleider met meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van trapliften.

Modulair systeem

De fabrikant lanceerde in 2016 de Otolift Modul-Air. Dat model is perfect voor een gebogen trap. Het wordt immers opgebouwd uit losse raildelen, waardoor de traplift makkelijk aan te passen is naar elke vorm. Indien nodig komen daar nog op maat gemaakte onderdelen bij. Op die manier sluit de traplift naadloos aan op de trap.

Troeven voor gebruiker

Die modulaire aanpak biedt de klant tal van voordelen. Zo zijn alle onderdelen steeds beschikbaar en kan de levertijd worden ingekort van enkele weken naar 48 uur. En doordat het dure maatwerk wegvalt, ligt ook het prijskaartje een pak lager.

Heeft een klant zijn traplift niet meer nodig, dan koopt Otolift hem terug over. Steeds aan een eerlijke prijs, die afhankelijk is van het type traplift en het aankoopjaar. Geen verrassing dat deze revolutionaire traplift ook in het buitenland in trek is: Otolift exporteert de Modul-Air ondertussen naar meer dan 40 landen.

100% herbruikbaar

Maar de Modul-Air biedt ook troeven voor Otolift zelf. De traplift is immers volledig herbruikbaar. Gebruikt een klant zijn traplift niet meer, dan demonteren de installateurs de railonderdelen en stoel. De onderdelen worden onderworpen aan een nauwgezette controle, waarna ze grondig worden gereinigd. De rail krijgt een nieuwe poedercoating, terwijl de bekleding van de stoel wordt vervangen.

Otolift gebruikt zoveel mogelijk duurzame en slijtvaste materialen, en vermijdt waar mogelijk kunststoffen. Het resultaat: de klant krijgt steeds een traplift die voldoet aan de hoogte kwaliteitseisen, terwijl de onderneming onderdelen kan hergebruiken. Ook is het mogelijk om tweedehandse trapliften aan te schaffen waarbij de onderdelen nagelopen zijn op gebreken.

Duurzaamheid als essentiële pijler

Ook bij andere modellen past het bedrijf die techniek toe. Zo bestaat de Otolift Two voor 85% uit herbruikbare onderdelen en is de Otolift Line zelfs helemaal recycleerbaar. Niet-herbruikbare onderdelen worden apart ingezameld en milieuvriendelijk afgevoerd.

De onderneming houdt bij elke beslissing rekening met de duurzaamheid van haar productie. Zo introduceerde het familiebedrijf enkele jaren geleden een nieuw type accu. Die verbruikt niet alleen minder energie, maar gaat ook 5 keer langer mee dan zijn voorganger. De combinatie van innovatie en duurzaamheid versterkt de nummer 1-positie van Otolift in de Benelux.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details