NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een nieuwe atelierverantwoordelijke, een nieuwe aanpak 
Voorstelling Olivier Doomst – atelierverantwoordelijke Metaalconstructies Pouilliers.

Een nieuwe atelierverantwoordelijke, een nieuwe aanpak 

Na 43 jaar trouwe dienst werd er op 14 juli bij Metaalconstructies Pouilliers afscheid genomen van een van de vaste waarden van het bedrijf die voortaan van zijn pensioen mag genieten. Hij gaf als atelierverantwoordelijke de fakkel door aan Olivier Doomst. We vroegen hem hoe hij de zaken zal aanpakken in zijn nieuwe functie.

Olivier Doomst mag al terugblikken op een mooie loopbaan van 28 jaar bij Metaalconstructies Pouilliers. Hij kent het interne reilen en zeilen als geen ander en zal samen met de nieuwe bestuursploeg het atelier in goede banen leiden. Hij vertelt over zijn rol binnen het bedrijf. 

“Als trouwe werknemer vind ik het belangrijk om bij te dragen aan de uitstraling en de uniekheid die dit warme familiebedrijf met zich meedraagt. Ik hecht veel waarde aan de professionaliteit en correcte service naar onze klanten toe en dat zal ook het voornaamste streven van mijn rol worden.”

Realisatie van zitbanken voor tankstation.

Van collega naar leidinggevende

Olivier maakt de overstap van collega naar leidinggevende. “Op het moment dat mij de vraag werd gesteld of ik deze rol op mij wou nemen, was ik vooral vereerd met de erkenning die ik kreeg vanuit het managementteam. Hoewel ik er niet lang over heb moeten nadenken, is het vooral ook een sprong in het diepe en onbekende voor mij. Inmiddels heb ik van zowel collega’s als klanten enkel positieve reacties ontvangen. Dat heeft mij zeker aangenaam verrast.”

Afscheid van de atelierverantwoordelijke en officiële overdracht naar de nieuwe.

Uitdagingen

De nieuwe functie brengt ook uitdagingen met zich mee. Olivier: “Een team aansturen zal nooit eenvoudig zijn. Vanaf nu ben ik niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit en aflevering van de eigen gemaakte stukken, maar zal ik ook moeten toezien op de kwaliteit die anderen afleveren. Voor mezelf de lat hoog leggen, daarmee heb ik weinig moeite. Maar vanaf nu zal ik ook anderen moeten begeleiden in de aanpak van eventuele fouten en/of gebreken. Dat is nog nieuw terrein. Aan mijn engagement zal het niet ontbreken, maar uiteraard weet ik op dit moment niet hoe de collega’s hierop zullen reageren.”

Klantenservice

Voor Olivier staan de kwaliteit en afwerking van het geleverde materiaal steeds bovenaan. “Bij eventuele anomalieën zal er samen met de klant constructief naar oplossingen worden gezocht. Daarnaast wil ik zaken organisatorisch nog iets planmatiger aan pakken. De communicatie richting klanten verloopt momenteel vlot, maar ik wil ook hier nog de puntjes op de i zetten.”  

De nieuwe atelierverantwoordelijke achter de plannen.

Focus

Olivier zal de komende tijd zijn aandacht op meerdere zaken richten. “Een leidinggevende functie op je nemen betekent ook dat daarbij meer verantwoordelijkheid komt kijken. Daarom vind ik het belangrijk om ook mezelf – met onder meer opleidingen – te blijven ontwikkelen. Zelfreflectie en zelfontplooiing zijn heel belangrijk om te kunnen groeien. Daarnaast wil ik in het team de verantwoordelijkheid dieper in de organisatie leggen, door groei en zelfstandigheid te stimuleren. Daarbij zijn oog voor kwaliteit en afwerking en orde en netheid belangrijke waarden.”

Type manager

Iedere manager heeft een andere aanpak. “Ik verwacht dat ik streng maar rechtvaardig zal zijn. Daarnaast wil ik de medewerkers ook de ruimte geven om zichzelf verder te ontwikkelen, zodat ze het maximale uit zichzelf kunnen halen en meer verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen binnen hun werkgebied. Wie wil groeien, moet de kans krijgen om te groeien”, besluit hij.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details