NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een nieuwe dimensie met 15 kilowatt

Een nieuwe dimensie met 15 kilowatt

Om plaatwerkers in de toenemende concurrentiestrijd nog beter te kunnen ondersteunen, geeft Bystronic het fiberlasersnijden nu een nieuwe dimensie: de ByStar Fiber met een laservermogen van 15 kilowatt. Deze hoogwaardige fiberlaser staat voor uiterst nauwkeurige Bystronic-technologie, een stabiel lasersnijproces tot op het hoogste vermogensniveau en een breed toepassingsgebied. De technologische sprong van de huidige 3 tot 12 kilowatt naar het nieuwe level van 15 kilowatt is gigantisch.

De snijsnelheden op de ByStar Fiber nemen door de 15-kilowatt-laser met gemiddeld 50 procent toe (bij lasersnijden met stikstof) ten opzichte van de huidige 10-kilowatt-laserbron. Daarmee kunnen plaatwerkers een hogere productiviteit tegen lagere kosten per stuk realiseren, want met 15 kilowatt snijdt de nieuwe ByStar Fiber staal, aluminium en roestvrij staal van 1 tot 50 millimeter en messing en koper tot 20 millimeter nauwkeurig en zeker. Dankzij het laservermogen van 15 kilowatt zijn nu ook uitgebreide toepassingen mogelijk in staal en aluminium tot wel 50 millimeter, waardoor er maximale flexibiliteit ontstaat voor grote series en eenmalige klantorders. Of het nu om aluminium, non-ferrometaal of staal gaat, de krachtige snijkop van Bystronic imponeert door zijn uiterste precisie in dunne en dikke metalen platen en profielen.

Het nieuwe vermogensniveau is verkrijgbaar bij de ByStar 3015 en de ByStar 4020.

Perfecte sneden dankzij de «BeamShaper»

De unieke functie «BeamShaper» staat garant voor zuivere snijranden en een hoge bedrijfszekerheid in verschillende soorten metalen platen met een maximale dikte van 30 millimeter. Deze functie kan al bij de aankoop van een nieuwe ByStar Fiber van 15 kilowatt gekozen worden maar ook op een later tijdstip aangebracht worden. De «BeamShaper» zorgt voor een ideale aanpassing van de vorm van de laserstraal aan grotere plaatdiktes en een wisselende plaatkwaliteit. Bij een dikte van 20 tot 30 millimeter neemt hierdoor de kwaliteit van de snijranden toe en gaat de snijsnelheid met maximaal 50 procent omhoog in vergelijking met de gangbare machines van 10 kilowatt.

Ook het nieuwe krachtige vlaggenschip van Bystronic met de software «ByVision Cutting» wordt via een 21,5″-touchscreen bediend. De bediening is net zo eenvoudig als bij een smartphone.

Optimale materiaalstroom door automatisering van Bystronic

Een grote keur aan automatiseringsoplossingen staat ook bij onbemande productie garant voor een optimale benutting van machines en maximale proceszekerheid. Om bij de hoge snelheden tijdens het lasersnijden verzekerd te zijn van een optimale materiaalstroom, heeft Bystronic voor de ByStar Fiber een keur aan automatiseringsoplossingen in huis. Tot het aanbod behoren be- en ontlaadsystemen, sorteeroplossingen en afzonderlijk configureerbare voorraadsystemen. Naar gelang de bestaande productiefaciliteiten en de beschikbare ruimte wordt zo een geautomatiseerd lasersnijproces gecreëerd dat naadloos geïntegreerd is.

ByTrans Cross is de passende be- en ontlaadoplossing in het assortiment van Bystronic. De automatisering kan helemaal naar wens afgestemd worden op de verschillende orders en productiecycli bij het lasersnijden. Er zijn uiteenlopende toepassingsscenario’s mogelijk.

Als automatiseringsbrug kan ByTrans Cross ingebouwd worden tussen de lasersnij-installatie en de materiaalvoorraad om de materiaalstroom aan te sturen. ByTrans Cross kan daarentegen net zo makkelijk gebruikt worden als standaloneoplossing zonder koppeling met de voorraad om onbewerkte platen van verschillende diktes en materialen naar de lasersnij-installatie te voeren. Het basismodel van ByTrans Cross heeft twee laadwagens, die bij standalonegebruik als materiaalvoorraad dienen.

ByTrans Cross wordt in combinatie met de sorteeroplossing BySort nog veelzijdiger bij het afruimen. Op verzoek integreert Bystronic deze aanvullende oplossing in het systeem. Hiermee krijgt de gebruiker de mogelijkheid bewerkte onderdelen gesorteerd af te voeren naar een hieraan gekoppelde opslaglocatie of naar extra ontlaadplaatsen naast de lasersnij-installatie.

De laatstgenoemde mogelijkheid is bijvoorbeeld ideaal voor de bewerking van grote series waarbij afzonderlijke snijdelen op basis van afzonderlijke orders gesorteerd moeten worden. Een groot voordeel van BySort is hierbij dat elk deel telkens weer exact op een bepaalde plek opgeslagen wordt. Deze taak kan vooral bij grote snijdelen maar moeilijk met de hand uitgevoerd worden. De uiterst nauwkeurig op een pallet geplaatste delen kunnen bij handmatige en geautomatiseerde follow-up-processen eenvoudiger bewerkt worden, omdat hun positie exact bepaald is. Meer informatie vindt u op: bystarfiber.bystronic.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details