NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Een ontbraam- en richtmachine in één lijn bij Suer stahltechnik

Een ontbraam- en richtmachine in één lijn bij Suer stahltechnik

Met het oog op automatisering kijkt men steeds vaker naar het verbeteren van bedrijfsprocessen. Het wordt essentieel voor het bedrijf van de toekomst. Daarom is de toenemende vraag naar een richtmachine in combinatie met een ontbraammachine niet geheel onverwacht. Bij Suer Stahltechnik in het Duitse Raesfeld staat de 85P.1600 Peak Performer van KOHLER in een productielijn met de 1.600 mm brede 42 RB series van Timesavers. “Één medewerker kan beide systemen bedienen. Het bespaart tijd, ruimte en energie.”

Suer Stahltechnik is in 2020 opgericht door Leonard Suer. Met in totaal 12 werknemers leveren ze hoge kwaliteit plaatwerk. “We nemen alle bewerkingen voor onze klanten over, zodat ze het zelf niet meer hoeven te doen.” De afnemers zijn voornamelijk werkzaam in de machinebouw, staal- en hallenbouw, maar ook in railing- en trappenbouw of zelfs de auto-industrie. Bij Suer maken ze gebruik van de 42 RB series met een werkbreedte van 1.600 mm. De machine met roterende borstels is uitermate geschikt voor het ontbramen, kanten afronden tot een radius van 2 mm, laseroxide verwijderen en finishen. Het oxide verwijderen is cruciaal voor het coaten en verzinken, want de aangebrachte laag blijft veel beter hechten op een schoon oppervlak.

Een blijvend probleem waren de vervormde onderdelen. Dat leidde tot de aanschaf van de Peak Performer 85P.1600 van KOHLER Maschinenbau. Zij konden als beste van dienst zijn bij het integreren van de Timesavers ontbraammachine en hun snijdelenrichtmachine. De Peak Performer 85P.1600 beschikt over een uitgebreid reinigingssysteem. Dat is voor Suer Stahltechnik erg belangrijk, omdat ze verschillende soorten metalen verwerken. Daarnaast heeft de machine een gepatenteerde elektromechanische regeling van de richtspleet, een barcode scanner, omkeerbare richtwalsen voor een langere levensduur, en meer functies zoals overbelastings- en randbeveiligingssystemen. 

De bedieningspanelen van de KOHLER en Timesavers machine zijn geïntegreerd in één systeem. Zo kan één medewerker het hele proces beheren en overzien. “Het bespaart tijd, ruimte en energie”, vertelt Leonard. De snijdelenrichtmachine zorgt voor vlak plaatwerk. Daarna gaat het de ontbraammachine in. Daar vindt het ontbramen, afronden, oxide verwijderen en finishen plaats. Met een druk op de knop gaat het onderdeel weer terug naar de voorkant. Raoul Knoop, machine bediener en werkplaatsleider: “Wat ik echt leuk vond was dat ze reageerden op elk verzoek van de klant. Dat je kunt zeggen: ik wil het graag zo en zo hebben. Is dat haalbaar? En ze hebben het ook geprobeerd en gerealiseerd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details