Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

AutomatiseringOppervlaktebehandeling

Eén voor allen: snel geïnstalleerde houder voor meer veiligheid met cobots

pm4019-1-kopieren

23 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nieuwe universele houder voor kabelrupsen en beschermslangen waarborgt de veiligheid op het werk met alle collaboratieve robots (cobots)

Wanneer mens en machine in de productie naast elkaar werken, dan is veiligheid op het werk een belangrijk aspect. Daarom heeft igus nu een nieuwe houder voor kabelrupsen en beschermslangen op cobots ontwikkeld. De Lean Robotics houder, welke middels het spuitgietproces wordt gefabriceerd, heeft een uniforme maat, waardoor deze zeer voordelig is. De houder kan in slechts enkele seconden middels klittenband geïnstalleerd worden. De nieuwe houder, die leverbaar is in drie uitvoeringen, maakt een universele veilige geleiding mogelijk voor data- en energie kabels. 

Cobots blijven een grote trend in de productie en worden niet alleen ingezet door de grote industriële spelers maar ook door kleine en middelgrote bedrijven. De reden is, dat de automatisering van subprocessen waarborgt dat bedrijven concurrerend in de markt kunnen zijn. De collaboratieve robots werken hand in hand met mensen, in hun directe nabijheid. Sensoren en camera’s alsmede een energietoevoersysteem waarborgen de veiligheid van het proces. igus heeft de driedimensionale triflex R kabelrupsen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat kabels en slangen betrouwbaar en compact kunnen worden geleid bij cobots. Voor een zekere bevestiging van de kabelrups of de beschermslang aan de robot, kan de gebruiker nu vertrouwen op de nieuwe Lean Robotics houders van igus. De universele houders met klittenband zijn flexibel qua vorm en passen zich aan elke robotarm aan. Een slank ontwerp met afgeronde hoeken verhoogt de werkplekveiligheid door de kans op letsel bij contact met de robot te reduceren.

Snelle assemblage en kosteneffectief dankzij kunststof

De Lean Robotics houder wordt in twee stappen direct aan de robot bevestigd: breng het klittenband eenvoudig rond de robotarm aan en druk het op elkaar. “Dankzij de klittenbandbevestiging heeft de gebruiker de mogelijkheid om de nieuwe klemmen te gebruiken zonder dat gereedschap nodig is en dat op elke willekeurige robot naar keuze. Dankzij het flexibele kunststof, kunnen ze op ieder gewenst moment op een andere robot geïnstalleerd worden,” legt Matthias Meyer uit, hoofd van de afdeling Robotics Industry Management bij igus. “Omdat we de houders middels het spuitgietproces produceren, zijn ze erg voordelig.”

Vrije keuze voor veilige kabelgeleiding

De nieuwe Lean Robotics houder zal leverbaar zijn in drie uitvoeringen: de standaard uitvoering heeft twee continu verstelbare klittenbanden in een universele maat en rubberen bekleding aan de binnenkant, zodat de banden om de arm zijn bevestigd zonder het risico van wegglijden. Deze optie is ook beschikbaar met een montagebeugel en zonder trekontlasting. In een derde optie, kan de houder ook worden uitgerust met een bescherming voor extra veiligheid. De nieuwe houders zijn ook geschikt voor gebruik met de triflex R series TRC/TRE/TRL 30, 40 en 50 alsmede voor alle commercieel beschikbare beschermslangen met verschillende diameters.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details