NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Eerste trimetalen bandzaag tilt bandzaagtechnologie naar hoger niveau
De 3859 Easycut Xtreme Trimetal van Bahco is de eerste trimetalen bandzaag ter wereld.

Eerste trimetalen bandzaag tilt bandzaagtechnologie naar hoger niveau

De markt is al langer op zoek naar bandzagen met een langere standtijd dan de beschikbare bimetalen versies. Hardmetaal is immers vaak een brug te ver voor de toepassing én brengt ook hogere kosten met zich mee. Met de 3859 Easycut Xtreme Trimetal, de eerste timetalen bandzaag ter wereld, vult Bahco die leemte op. Deze unieke ontwikkeling is in feite een hardmetalen zaag, maar aangezien ze minder geslepen wordt, is de productietijd korter en de prijs beduidend lager. De standtijd is wel twee keer zo lang als die van bimetaal. 

Veelzijdige oplossing

“Onze innovatieve ontwikkeling vult het gat tussen de bimetalen en hardmetalen zagen en tilt zo de bandzaagtechnologie naar een hoger niveau. De 3859 Easycut Xtreme Trimetal is bovendien in meerdere opzichten universeel in gebruik, wat de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer aanzienlijk vergroot”, stelt Hans Heiden, Weldshops Director bij Bahco. “Er kan gezaagd worden met de parameters van bimetalen zagen, maar om op korte tijd veel stukken te verwerken, kunnen op de machine ook de hardmetaalwaardes ingesteld worden. Constructiestaal en laag gelegeerd staal, roestvrij staal, gietijzer, legeringen voor hoge temperaturen en gereedschapsstaal…: met dezelfde trimetalen bandzaag kunnen zowel eenvoudige als complexere materialen probleemloos bewerkt worden. Titanium is een uitzondering en behoort niet tot dit lijstje. Dankzij een nieuw zettingspatroon kunnen werkstukken met een diameter vanaf 34 mm, zelfs vanaf 27 mm bij een automaat, gezaagd worden.”

Deze bandzaag kan gebruikt worden voor eenvoudige en complexere materialen met de meest uiteenlopende diameters.

De gebruiker wint

En er is meer, want de zaag heeft een langere standtijd dan bij bimetaal. Ze moet dus minder snel vervangen worden, waardoor er minder stilstand is en de voorraad aan zagen beperkt kan worden. De gebruiker wint, want hij bespaart tijd en geld. 

“Onze nieuwe trimetalen zaag werd al een aantal maanden getest bij meerdere klanten, en de overgrote meerderheid ziet onmiddellijk de toegevoegde waarde”, sluit Heiden af. “Wie nu met bimetalen zagen werkt, neemt best even contact op om de eigenschappen van de 3859 Easycut Xtreme te ontdekken. Voor gebruikers die continu een hoge productiviteit nodig hebben, blijft hardmetaal wel nog steeds de beste keuze.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details