Linde
01:57
23-10-2018

Efficiënt verplaatsen van zware lasten

Om optimaal te kunnen presteren in de metaalsector, is kwaliteit van het grootste belang. Een industriële omgeving kan een zeer zware belasting van truck én persoon inhouden, dus is het belangrijk om met materieel te kunnen werken dat aan alle eisen voldoet. De heftrucks van Linde Material Handling – in België verdeeld door Motrac Handling & Cleaning – staan gekend als stevige, hoogkwalitatieve machines die ook in zware omstandigheden tot hun recht komen. Ze beschikken dan ook over enkele ijzersterke troeven voor de metaalsector.

LindeDe Linde Safety Guard, de nieuwste aanvulling op het gamma veiligheidsopties. (Beeld: Tobias Kramer)

Voor het efficiënt verplaatsen van zware lasten is een krachtige aandrijving essen­tieel. De diesel-, LPG- en CNG-heftrucks van Linde worden aangedreven door de Linde hydrostaat, die niet alleen voor een grote vermogensproductie zorgt maar de gebruiker ook in staat stelt om uiterst nauwkeurig (millimeter per millimeter) te manoeuvreren. Door zijn unieke systeem worden onderdelen zoals een koppeling of versnellingsbak overbodig gemaakt, wat in een lagere slijtage resulteert en de onderhoudskosten drukt. Andere voordelen van de Linde hydrostaat zijn dat de heftrucks minder snel oververhit geraken, minder emissies uitstoten en tot 15.000 draaiuren per jaar aankunnen.

Stevige mast door hooggeplaatste neigcilinders
Tevens kenmerkend voor de heftrucks van Linde zijn de gepatenteerde hooggeplaatste neigcilinders, die een grotere maststijfheid bieden en dus meer precisie en stevigheid op grote hefhoogte opleveren. Hierdoor kan meer kracht worden uitgeoefend op de mast en blijft de vorklift ook in zware omstandig­heden optimaal functioneren.

LindeBij Linde zitten de rijmotoren in een gesloten module op de vooras. Hierdoor worden ze beter beschermd tegen metaalstof dat statisch geladen kan zijn. (Beeld: Arthur Los)

Snelheid en doeltreffendheid
Bij Linde beschikt elke heftruck standaard over de Linde Load Control, die het toestaat om twee functies te combineren in één joystick (bijvoorbeeld heffen en shiften, tilten en roteren …). Dit zorgt niet enkel voor een soepele maar ook heel intuïtieve bediening, met een hogere werkingssnelheid tot gevolg. Daarnaast kunnen deze vorkliften met een bipedaalfunctie worden uitgerust, die naast de standaardgaspedaal nog een tweede pedaal biedt om achteruit te rijden, en schakelen bij het veranderen van rijrichting overbodig maakt.

Onovertroffen comfort
Ook op het vlak van ergonomie gooit Linde hoge ogen, bijvoorbeeld door de gerubberde voor- en achteras die vibraties absorbeert die niet door de banden worden opgenomen. Bovendien wordt het aantal handelingen (en dus de belasting) tot een minimum gereduceerd, bijvoorbeeld door de Linde hydrostaat, maar ook door de combinatie van de Linde bipedaal, het elliptisch stuur en de unieke Linde Load Control.

LindeElke Linde heftruck is uitgerust met de door Linde gepatenteerde hooggeplaatste neigcilinders, die een grotere maststijfheid bieden en dus meer precisie en stevigheid op grote hefhoogte. (Beeld: Arthur Los)

Last but not least: veiligheid
Linde streeft met zijn Vision Zero beleid naar nul arbeidsongevallen met heftrucks per jaar. Om dit doel te bereiken, biedt Linde onder meer de Curve Assist en de Safety Pilot aan, die ervoor zorgen dat de snelheid in bochten automatisch terugneemt en de truck nooit te zwaar beladen wordt. Ook de BlueSpot, het alom bekende lichtsignaal, is een uitvinding van Linde. De nieuwste aanvulling op het gamma veiligheidsopties is de Linde Safety Guard. Hiermee worden zowel heftruckbestuurders als omstaanders gewaarschuwd wanneer ze elkaar naderen, en kan de snelheid van de vorklift automatisch gereduceerd worden.  

Tekst: Motrac  Beeld: Arthur Los, Tobias Kramer
Uitgelichte afbeelding: 
Een industriële omgeving kan een zeer zware belasting van truck én persoon inhouden, dus is het belangrijk om met materiaal te kunnen werken dat aan alle eisen voldoet. (Beeld: Arthur Los)

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Metaalvak België partners

RotatieremmenAlle stalen projectmeubels op de lasrobot