NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiënte lasrookafzuiging voor een gezond en veilig werkklimaat in uw productiehal.

Efficiënte lasrookafzuiging voor een gezond en veilig werkklimaat in uw productiehal.

Lasrook: door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) aangemerkt als kankerverwekkend. Dit geldt zowel voor dampen die vrijkomen bij regulier laswerk, maar zeker voor dampen die ontstaan bij het lassen van RVS, waarbij chroom-VI vrijkomt. (bron: stoffencheck app Inspectie SZW).  Belangrijk dus om te voorkomen dat uw medewerkers worden blootgesteld aan lasrook.

lutec-3_opmengsysteem-ccm-lutec-kopieren

LUTEC Luchttechniek is specialist op het gebied van industriële klimaattechniek en afzuiging van lasrook / lasdamp / olienevel. Wij leveren diverse soorten systemen, waaronder bronafzuiging middels afzuigarmen, maar ook opmengsystemen en verdringingsventilatie.

Opmengen: een vorm van ruimtelijke filtratie, waarbij verontreinigde lucht uit de werkruimte wordt afgezogen en gefilterd. De gefilterde lucht wordt vervolgens op hoge snelheid ter hoogte van de lasrookdeken terug de ruimte ingeblazen. Deze krachtige inblaasstroom mengt de vervuilde lucht in de werkruimte optimaal met schone lucht. Resultaat: een daling van de gemiddelde vervuilingsgraad.

Voordelen:

 • Lage aanvangsinvestering
 • Eenvoudig, snel en voordelig toepasbaar
 • Eenvoudig te verplaatsen en uit te breiden
 • Laag in onderhoud
 • Plug & Play systeem

Lasrookafzuiging via verdringingsventilatie is een natuurlijke wijze van ventileren. Vooral geschikt voor hoge (productie-)ruimten. De schone en geconditioneerde lucht wordt onderin de productiehal ingebracht, daar waar de mensen werken en ademen. De vervuiling gaat door de natuurlijke luchtstroom mee naar boven en wordt daar afgevoerd. De meegevoerde warmte wordt na filtering van de lucht hergebruikt.

Voordelen:

 • Toevoer van schone, frisse lucht in de leefzone (ingeademde lucht is schoner)
 • Tot wel 50% reductie van ventilatielucht
 • Besparing op energie en gebruikskosten
 • Efficiënt en met hoge rendementen (warmteterugwinning)
 • Groot deel subsidiabel
 • Voldoen aan huidige wetgeving en toekomstige verwachtingen

LUTEC installeert deze systemen bij uiteenlopende bedrijven binnen de maakindustrie. Van kleinere metaalverwerkende bedrijven tot de grotere zoals Deprest NV, De Meyer Constructie, DAF Trucks en Bombardier. Wij inventariseren uw wensen, verrichten metingen binnen uw productielocatie en vertalen deze naar een voor u meest optimale installatie. Uiteraard mét advies over eventuele subsidiemogelijkheden of mogelijkheden voor energiebesparing. Duurzaamheid en een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers staan hierbij steeds centraal.

Meer weten of advies op maat voor schone lucht binnen uw productielocatie? Kijk op www.lutec.nl of bezoek onze stand (hal 4 F300) op de Welding Week.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.