NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiënte opslag van metalen platen, profielen en buizen kan bedrijven tijd en geld besparen
Het geautomatiseerde platenrek U-Box is uitgerust met elektrisch openschuifbare laden, die verschoven kunnen worden, waardoor een gangpad tussen twee laden ontstaat.

Efficiënte opslag van metalen platen, profielen en buizen kan bedrijven tijd en geld besparen

In de metaalverwerking vormen lange platen, profielen en buizen de basis voor de productie van allerlei halffabrikaten en afgewerkte componenten. Als dat basismateriaal overal verspreid ligt, verliest men veel tijd bij het zoeken naar het juiste stuk. Eurostorage uit Nevele biedt verschillende manuele of geautomatiseerde opslagmogelijkheden met uitschuifbare laden voor alle mogelijke platen, buizen of profielen – alles op maat. Deze opslagsystemen verbeteren het leven van de metaalbewerker gevoelig én laten bedrijven toe om hun magazijn overzichtelijk in te richten en het productieproces efficiënter te maken.

Eurostorage is gespecialiseerd in de levering van opslagsystemen op maat voor alle mogelijke platen, van kleine stukken van 1 à 2 meter tot zware platen van 6 meter, én ook voor elk type buis of profiel, van lichte kokerprofielen tot zware, volle assen met lengtes van 3, 4 en 6 tot zelfs 20 meter. Het assortiment van manuele en geautomatiseerde oplossingen omvat langgoed stellingen en rekken met uitrolbare laden of uitschuifbare cassettes, en horizontale en verticale platenstellingen en mobiele ladenframes.

De draaiarmstelling is geschikt voor een efficiënte opslag van alle soorten langgoed tot 6 meter.

Opslagsystemen voor profielen en buizen

“Een ‘slordig’ magazijn zorgt voor frustraties bij de medewerkers, maar vooral ook voor tijdverlies en kosten. Opslagsystemen met 100% uitschuifbare laden bieden een overzichtelijke oplossing, waarin de gebruiker in één beweging volledige bundels platen en andere zware en/of lange stukken kan laden, én directe toegang krijgt tot de goederen om die uit te halen – snel en efficiënt. Het is een eenmalige investering die onmiddellijk en voor een lange periode rendeert zonder noemenswaardig onderhoud. Bovendien is het ook een ergonomische oplossing, want de magazijnier moet veel minder trekken en sleuren, waardoor rug en ledematen gespaard blijven”, vertelt zaakvoerder Geert Desmedt. “Voor profielen en buizen bieden we bijvoorbeeld opslagrekken met uittrekbare cassettes, horizontale ladestellingen, uitrol- en draaiarmstellingen. Klanten kiezen zelf het laadvermogen en het aantal lades. Terwijl men in een langgoed uitrolstelling goederen tot 20 meter kan opslaan, is een draaiarmstelling – het kleine zusje – geschikt voor profielen en buizen tot 6 meter.”

Een platenmagazijn combineert een platenstelling horizontaal met een platenstelling heftruck, waardoor een toren met 25 opslagplaatsen mogelijk is.

Horizontale opslagsystemen voor platen

Ook voor het veilig en compact stockeren van metalen platen is men bij Eurostorage aan het juiste adres. De platenstelling horizontaal is uitgerust met laden die 100% buiten de stelling kunnen uitschuiven, waardoor de platen eenvoudig door slechts één persoon met behulp van zuignappen, een laadkraan, een laadbrug of een zwenkkolom uitgenomen kunnen worden. 

“In productiehallen waar de platenstelling niet dicht bij de machine geplaatst kan worden, opteert men beter voor een platenstelling heftruck. Die omvat cassettes met vorkopeningen, die met de heftruck uit de stelling genomen kunnen worden om naar andere locaties in de productie getransporteerd te worden. De kokeropeningen in de cassettes zorgen ervoor dat de platen nooit beschadigd kunnen worden”, vult accountmanager Moreels aan. “Ons platenmagazijn combineert een platenstelling horizontaal onderaan met een platenstelling heftruck bovenaan, waardoor we een toren met 25 opslagplaatsen kunnen realiseren. Op die manier krijgt men een efficiënt opslagsysteem met zeer veel laden op een kleine oppervlakte.”

De platenstelling verticaal, verkrijgbaar in een licht en zwaar model, is een compacte oplossing voor plaatmateriaal en reststukken.

Verticale opslagsystemen voor platen 

Wie liever voor een verticale opslag van zijn platen opteert, vindt bij Eurostorage ook zijn gading. Zo is de platenstelling verticaal, verkrijgbaar in een licht en zwaar model, een compacte oplossing voor plaatmateriaal en reststukken. Ook hier zijn de laden 100% uitschuifbaar, waardoor de platen onmiddellijk beschikbaar zijn en men snel en veilig kan werken. 

“Voor opslagruimten met een beperkte beschikbare diepte stellen we mobiele ladeframes voor. De verschuifbare laden zorgen voor een compacte en overzichtelijke opslag van de metalen platen. Omdat deze ladeframes, voorzien van wielen, gemonteerd zijn op twee parallelle rails, kan men deze steeds naar links of rechts verschuiven, waardoor een gangpad tussen twee ladeframes ontstaat”, sluit Desmedt af. “Voor zware metalen platen tot 20 ton bieden we onze platenstelling U-box. Dit geautomatiseerde platenrek met elektrisch openschuifbare laden laat de gebruiker toe om alle plaatmateriaal op een beperkte ruimte op te slaan. Ook bij deze oplossing worden de verschillende laden op rails gemonteerd, waardoor ze gemakkelijk verschoven kunnen worden en er een gangpad ontstaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.