NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiënter werken dankzij innovatieve ERP-software
Dankzij het ERP-pakket Ridder iQ kunnen maakbedrijven hun bedrijfsprocessen optimaliseren.

Efficiënter werken dankzij innovatieve ERP-software

Metaalverwerkende bedrijven staan, net als andere maakbedrijven in andere sectoren, voor grote uitdagingen om aan de strenge eisen van de klanten te voldoen én de concurrentie een stap voor te blijven. Een flexibel productieproces is cruciaal, en dan komen we al vlug bij automatisering en digitalisering terecht. ECI Software Solutions verdeelt en implementeert ERP-software, CAD/CAM-software, Business Intelligence-oplossingen en mobiele applicaties specifiek voor kmo’s, ook in de metaalsector. Zo optimaliseert Ridder iQ de bedrijfsprocessen van a tot z, wat zorgt voor kortere doorlooptijden, hoge bezettingsgraden en hogere winstmarges, dus een verbeterde efficiëntie.

De combinatie met softwareprogramma’s voor ontwerp, productie en de aansturing van CNC-machines zorgt voor een verdere optimalisatie.

Ridder iQ

Ridder iQ is een softwareoplossing waarmee maakbedrijven eenvoudig hun producten ontwerpen, construeren en visualiseren, maar ook werkdocumenten en stuklijsten maken en eventueel direct de CNC-machines aansturen. Zo worden de processen van begin tot einde geoptimaliseerd, inclusief de aansturing van machines. Dit ERP-pakket omvat zeven basisfunctionaliteiten: een volledig CRM-systeem met integratie naar Exchange en Outlook, calculatie en stuklijsten, werkvoorbereiding, aankoop-, verkoop- en voorraadadministratie, uren- en personeelsopvolging, documentenbeheer, en een rapporteringssysteem voor de nodige analyses van de processen. Als gebruiker krijg je dus real-time informatie over resources, materiaalbehoeftes, capaciteit en planning, en kan je heel eenvoudig alle informatie op overzichtelijke dashboards visualiseren. 

Daarnaast kunnen nog elf optionele modules toegevoegd worden, waaronder oplossingen voor productieplanning, projectmanagement en -planning, locatiebeheer, service & onderhoud… Daartoe behoren ook programma’s als Knowledge Sync, om elk aspect in uw proces automatisch te monitoren en via alerts op mail of smartphone real-time op de hoogte te blijven, of Tracebility, om elk product altijd te kunnen traceren en zo productiefouten sneller op te sporen en foutieve leveringen te voorkomen. Met PDA logistiek wordt het voorraadbeheer nog verder geoptimaliseerd. 

Dankzij ECI Gatewise kunnen bedrijven via één connectie samenwerken met alle partners die op het platform aangesloten zijn.

CAD/CAM-integratie, Gatewise en Qlik Sense

De keuze voor een ERP-pakket is altijd een eerste fase, maar om de processen verder te automatiseren moeten bedrijven ook investeren in softwareprogramma’s voor ontwerp, productie en de aansturing van CNC-machines. Zo levert ECI Software Solutions de CAD/CAM-software van TopSolid, imos en Alphacam, maar is ook de integratie mogelijk met oplossingen van andere softwareontwikkelaars. Er is echter meer, want het ERP-pakket kan ook gekoppeld worden aan de Shop Floor Control, een PDM-/PLM-software, het Gatewise-platform en Qlik Sense. 

Met Gatewise werkt een bedrijf via één connectie samen met alle partners die aangesloten zijn op het platform. Zo wordt tussen deze bedrijven (afnemers en leveranciers) informatie over bijvoorbeeld aankoop- en verkooporders, orderbevestigingen, levertijden en facturatie uitgewisseld. De softwareontwikkelaars van ECI Software Solutions zorgen ervoor dat maakbedrijven die een ERP-systeem in gebruik nemen op het platform aangesloten worden. Qlik Sense biedt aanvullende functionaliteiten bovenop de Business Intelligence tools, waardoor bedrijven steeds krachtige analyses op basis van de meest actuele informatie kunnen maken. Deze oplossing dient om query’s uit te voeren, analyses te maken, rapportages te bekijken, en door middel van dashboards door de processen te navigeren.

Als gebruiker krijg je real-time informatie over resources, materiaalbehoeftes, capaciteit en planning, gevisualiseerd op overzichtelijke dashboards.

Eenvoudig implementeren

ECI Software Solutions beschikt over een team van specialisten die hun markten door en door kennen. Ze hebben bijvoorbeeld ook een ruime ervaring in de metaalindustrie, en dat voor kleine en grote bedrijven én van zeer eenvoudige tot de meest complexe maakprocessen. Zelfs de methodiek om de software te implementeren is uitgesplitst per branche en complexiteit van bedrijf en processen. Daarvoor bestaat een speciaal ontworpen document met een analyse van de bedrijfsprocessen in een blauwdruk, zodat de klant weet hoe zijn bedrijf met Ridder iQ geautomatiseerd wordt. Een projectteam zorgt voor een efficiënte implementatie met zo weinig mogelijk verstoringen van de processen. Zij fungeren ook als aanspreekpunt tijdens het hele traject en ondersteunen het project vanaf het begin tot en met de oplevering. Daarna kunnen klanten ook steeds bij ECI Software Solutions terecht met al hun vragen omtrent proces en software.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details