NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiëntie en veiligheid met innovatieve palletwisselaar
Hoge spankrachten en het gebruik van gehard roestvrij staal garanderen de veilige hantering van zware pallets en geven het SPP systeem een hoge stijfheid.

Efficiëntie en veiligheid met innovatieve palletwisselaar

De palletwisselaar van de serie SPP is de innovatieve aanvulling in het assortiment van de nulpuntspansystemen van de Zimmer Group. Hij biedt nieuwe, efficiënte automatiseringsmogelijkheden bij verschillende toepassingen, waaronder het wisselen van spanplaten in gereedschapmachines en het hanteren van componenten in portalen of op robots met hoge herhalingsnauwkeurigheid. De hoge trek- en houdkracht maakt het tot een buitengewoon stijf systeem, dat maximale koppels en een uiterst precieze verbinding tussen robot en spanplaat garandeert, wat een verbetering bij de handling van vooral zware pallets tot gevolg heeft. De palletwisselaar maakt door zijn constructieve opbouw het spannen zonder pneumatische druk mogelijk. De spankracht kan door een extra druk aan de PLUSverbinding worden verhoogd. 

SPP is een innovatieve oplossing voor het wisselen van pallets in gereedschapsmachines en de hantering van componenten in portalen of op robots met hoge herhalingsnauwkeurigheid.

Slank design, maximale houdkracht, maximale prestaties 

Het spansysteem bestaat uit de palletwisselaar, de palletkoppeling en de spanplaat met nulpuntspansysteem dat op de machinetafel wordt gemonteerd. De wisselaar is met vier draaibeveiligingen uitgerust en vormt de interface tussen robot en palletkoppeling. De palletwisselaar vergrendelt vormgesloten zoals het nulpuntspansysteem via speciaal aan de boutcontour aangepaste spansegmenten. Zo ontstaat een extreem stijf systeem. 

De palletkoppeling dient dan weer voor de verbinding met de spanplaat. De draaibeveiligingen garanderen bij het verbinden met het product een precieze oriëntering en vangen de momenten op. Als alternatief voor de palletkoppeling kunnen ook slechts één spanbout en twee stiften voor de draaibeveiliging in de spanplaat worden ingebracht.

Het slanke design en de lage constructie bestaande uit opspanplaat en -pallet maken het gebruik mogelijk vanuit de directe omgeving van de machinetafel, en zorgen voor een volledige benutting van de machineruimte. Hoge spankrachten en het gebruik van gehard roestvrij staal garanderen de veilige hantering van zware pallets en geven het systeem een hoge stijfheid, die maximale koppels en een precieze verbinding tussen robot en spanplaat garandeert. Zo kunnen de hoogste krachten met maximale herhalingsnauwkeurigheid worden opgenomen.

De palletkoppeling is de veilige verbinding tussen palletwisselaar en klempallet. De gemonteerde klembout stelt de krachtoverbrenging veilig en de vier anti-rotatie-apparaten zorgen voor het opvangen van momenten.

Geïntegreerde reinigingsfunctie voor een veilige hantering

Veiligheid komt bij de palletwisselaar op de eerste plaats. Naast de vier draaibeveiligingen beschikt het systeem over een reinigingsfunctie. De uitblaas- respectievelijk reinigingsfunctie van de wisselaar verhindert dat zich vuil of afzettingen in de boutopname, het contactvlak en de draaibeveiligingen verzamelen. Geïntegreerde sensoren kunnen bovendien een bewakingsfunctie met opvraging van zuigerstand en spanbout overnemen. Het opvragen van de zuigerstand en de controle van de klempositie kunnen zo bijkomend tot een veilig productieverloop bijdragen.

Al met al biedt de palletwisselaar van de serie SPP veelzijdige voordelen, waaronder de hoge intrek- en houdkracht, de slanke constructie, de veiligheidsfunctie met sensoren, en de veilige bediening door de reinigingsfunctie en de veeropslag. Het is een innovatieve oplossing voor het wisselen van pallets in gereedschapsmachines en de hantering van componenten in portalen of op robots met hoge herhalingsnauwkeurigheid. De palletwisselaar van de serie SPP kan hierdoor op doorslaggevende wijze tot het verhogen van de efficiëntie van de productie en de veiligheid in bedrijven bijdragen.

Het spansysteem bestaat uit de palletwisselaar, de palletkoppeling en de spanplaat met nulpuntspansysteem dat op de machinetafel wordt gemonteerd.

Veilig opspannen met de palletwisselaar SPP:

· Maximale intrek- en houdkracht 
· Slanke constructie voor maximale benutting van de machineruimte
· Opvragen van de spantoestand en de aanwezigheid van pallets
· Veilige hantering door reinigingsfunctie en veeropslag    

De Zimmer Group als KNOWHOW FACTORY
De Zimmer Group begeleidt zijn klanten als betrouwbare en competente partner in tijden van de digitale transformatie op weg naar de technologische top. Als innovator, technologieleider en fabrikant van hard- en software biedt de KNOWHOW FACTORY innovatieve en individuele oplossingen. De Zimmer Group groeit continu en staat voor passie, innovatie, knowhow en de visie om als toekomstige totaalleverancier de groei van zijn klanten te garanderen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details