NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Efficiëntie ten top dankzij geautomatiseerd magazijn
Clement Poorten uit Aalter ontwerpt, produceert en installeert poorten en hekken in metaal en hout.

Efficiëntie ten top dankzij geautomatiseerd magazijn

Als je voor elk project zeker wil zijn dat alle benodigde componenten ook daadwerkelijk in voldoende mate aanwezig zijn, is een goed beheer van de stock onmisbaar. Bjorn en zijn vrouw Anneleen van Clement Poorten in Aalter hebben daarom geïnvesteerd in een geautomatiseerd magazijn type Hänel Lean-Lift®, voor de efficiënte opslag van de onderdelen voor hun poorten en hekwerken. Voor de engineering, montage, inbedrijfstelling en nazorg van deze installatie deden ze een beroep op de specialisten van DDD Technics.

De opgevraagde artikelen worden via een intuïtieve touchscreen binnen enkele seconden automatisch naar de werkopening gebracht.

“Toen we deze loods in gebruik namen, hadden we alle componenten voor onze poorten en hekwerken mooi in aparte rekken gelegd. We hebben namelijk onze eigen manier van werken. Bij het begin van elk project worden alle benodigde componenten onmiddellijk klaargelegd: klinken, schuifhekmotoren, automatisatie, videofonie-apparatuur…. Telkens weer stelden we echter vast dat er componenten te kort waren en dat we moesten rondrijden om onze voorraad aan te vullen”, vertelt Anneleen Maes, samen met haar man Bjorn Clement de drijvende kracht achter Clement Poorten in Aalter. 

“We zochten dan ook een oplossing om onze stock overzichtelijker en compacter op te slaan en efficiënter te beheren. Oorspronkelijk dachten we aan een paternostersysteem, maar toen we het plateauliftsysteem van Hänel bij DDD ­Technics leerden kennen, waren we overtuigd. We kochten een Hänel Lean-Lift® met een breedte van 2060 mm en een diepte van 825 mm, die perfect op de hoogte van ons atelier afgestemd werd. Deze ‘kast’ werd recent geïnstalleerd en nu zijn we druk bezig met de logische indeling van de veertig plateaus, elk met een draagkracht van maximaal 250 kg, en het integreren van de onderdelen en componenten. Binnenkort zal alles op een beperkte ruimte in de geautomatiseerde magazijntoren opgeslagen zijn en zullen we steeds alle componenten voor onze projecten zonder fout beschikbaar hebben.”

De hoogte van de Lean-Lift® werd perfect afgestemd om binnen het atelier te passen.

Poorten en hekken op maat

Clement Poorten is gespecialiseerd in poorten en hekken in metaal, aluminium, metaal-hout en massief hout, alsook automatisatie van poorten voor particulieren en industriële klanten. 

“Ik startte dit bedrijf eerst in bijberoep, maar vanaf 2015 werd dit mijn hoofdberoep. In de begin­jaren produceerden we stalen ramen, balustrades, hekwerken en poorten, maar na verloop van tijd besloten we toch om de nadruk op poorten en hekken op maat te leggen”, zegt zaakvoerder Bjorn Clement.    

“We ontzorgen onze klanten van a tot z: inmeting, offerte, technische tekening, productie, installatie, onderhoud en dienst na verkoop. Bij een installatie voeren we eerst de grondwerken uit; daarna monteren we de poort en sluiten we bijkomende elementen aan: automatisatie, videofonie, domotica, verlichting en toegangscontrole. Tot slot werken we de oprit weer af. Bij ons hebben klanten één aanspreekpunt voor hun volledige project. Ons team bestaat intussen uit acht mensen, deels mensen in vaste dienst en deels vakbekwame zelfstandige freelancers.”

De verschillende onderdelen zijn over veertig overzichtelijk ingedeelde plateaus verdeeld, wat de efficiëntie en snelheid in het magazijn verhoogd.

Gedetailleerd beheer van de voorraad

De zaakvoerders van Clement Poorten kozen voor een Hänel Lean-Lift® uit stock, omdat ze hun magazijntoren zo snel mogelijk wilden hebben. De montage verliep vlekkeloos, origineel voorzien over twee dagen, maar door de technieker van DDD Technics op één dag afgerond. “De plateaus worden via een sturing met intuïtieve touchscreen binnen enkele seconden naar de werkopening gebracht. De voorraad wordt nu nauwgezet bijgehouden en zodra die voor een bepaald artikel onder het vastgelegde minimum duikt, wordt Anneleen automatisch via mail verwittigd en kan ze tijdig bijbestellen”, zegt Chris Cherretté, technisch commercieel afgevaardigde bij DDD Technics.

“Nieuw is dat ook de leveranciers aan de lift gekoppeld zijn. Als er op regelmatige basis bestellingen gedaan moeten worden, of er komt een vertegenwoordiger van een merk langs, dan kan men in de computer zien wat er aangevuld moet worden. Het toegangs­codesysteem zorgt ervoor dat men perfect weet wie wat en wanneer uit het magazijn genomen heeft. Bovendien kan men plateaus voor bepaalde medewerkers blokkeren. Aangezien de mensen uit het atelier de componenten voor de automatisatie niet nodig hebben, moeten ze ook geen toegang hebben tot de plateaus. Efficiëntie ten top.”

Bjorn en Anneleen investeerden in een plateaulift met een breedte van 2060 mm, een diepte van 825 mm en een hoogte die perfect op de hoogte van het atelier afgestemd is.

Tevreden klant

“We zijn heel tevreden van onze investering. We sparen veel magazijnruimte uit omdat alles in deze compacte toren in de hoogte gestapeld wordt. Bovendien kunnen we snel en efficiënt alle componenten opvragen, waardoor we veel tijd winnen”, sluiten Bjorn en Anneleen af. “Ook de samenwerking met DDD Technics verloopt probleemloos. Voor de programmatie stond IT-specialist Wannes Oste ons bij en met alle andere vragen kunnen we steeds bij hen terecht en worden onmiddellijk vanop afstand of ter plaatse geholpen.”    

DDD TECHNICS – Standnummer 147

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.