Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Elke opslaguitdaging vereist een specifieke oplossing

In elke sector is de efficiënte opslag van goederen een hot issue. Of het nu gaat om de opslag van...

rexel_mezzanine-kopiëren

8 januari 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In elke sector is de efficiënte opslag van goederen een hot issue. Of het nu gaat om de opslag van grote materialen, palletten of kleine ladingdragers, gebruiksgemak en betrouwbaarheid zijn steeds de belangrijkste vereisten. SSI SCHÄFER biedt passende oplossingen voor een breed scala aan opslaguitdagingen. Het maakt niet uit of u kleine ladingdragers, grote ladingsdragers of palletten wil stockeren, SSI SCHÄFER, de internationale specialist op vlak van interne logistiek, heeft altijd een passende oplossing.

cortiguacu_brazil_esx_AB7A5997 kopiërenSSI SCHÄFER biedt u via één aanspreekpunt de juiste oplossing voor stellingensystemen, accessoires en services op maat.

Palletstellingen voor betrouwbare magazijnopdrachten
“Werken met palletten is een slimme manier om magazijnopdrachten snel en simpel af te handelen, tenminste als je de juiste opslagsys-temen gebruikt”, zegt Fanny Van Cauwenbergh, marketingmanager bij SSI SCHÄFER. “Goede palletstellingen moeten niet alleen stabiel, robuust en veilig zijn, maar ook makkelijk uitbreidbaar. Wij begeleiden onze klanten bij de keuze van de beste palletstelling.” De opslagspecialist biedt magazijnstellingen in lengte- en diepteliggeruitvoering, met enkele en dubbeldiepe opslag en met smalle of brede gangen. Met stellingen die een framebelastbaarheid tot 30 ton en een liggerdraagvermogen tot 4,5 ton hebben, is zelfs de opslag van zware materialen geen enkel probleem.

Automatische shuttlesystemen voor kleine ladingdragers
Ook voor de opslag van kleine materialen zijn efficiënte, betrouwbare magazijnprocessen cruciaal voor de service naar klanten en de veiligheid van medewerkers. “SSI SCHÄFER ontwerpt, produceert en plaatst oplossingen op maat voor de opslag van kleine ladingdragers”, vertelt Van Cauwenbergh. “Wij kunnen klanten helpen met stapelbare boxen en bakconcepten, maar even goed met complexe opslagmachines en shuttlesystemen.” Deze shuttlesystemen maken de volautomatische in- en uitslag van bakken, dozen en trays mogelijk. Zo garanderen ze een snel en flexibel transport van materialen en producten met korte toegangstijden. Elke oplossing wordt op maat uitgetekend op basis van standaardcomponenten. De productie onder eigen regie biedt klanten de garantie van een constante kwaliteit en een maximale betrouwbaarheid van de eindproducten. SSI SCHÄFER coördineert het volledige project via één aanspreekpunt. “Ons shuttlesysteem Cuby kreeg in 2016 nog de Industrieprijs in de categorie ‘Best of 2016’”, aldus een trotse Van Cauwenbergh.

SSI Schaeffer extra foto kopiërenHet Cuby shuttlesysteem verplaatst op een betrouwbare manier bakken en dozen tot een gewicht van maximaal 35 kg.

Etagevloerconstructies voor optimale ruimtebenutting
Voor bedrijven die plaats te kort hebben in hun magazijn, kunnen etagevloerconstructies een oplossing bieden. Zij maken het mogelijk om een extra etage te creëren boven de bestaande magazijnvloer, waardoor de nuttige oppervlakte aanzienlijk wordt uitgebreid. “De configuratiemogelijkheden van onze etagevloerconstructies zijn quasi onbeperkt”, zegt Van Cauwenbergh. “Bovendien kunnen onze systemen naar behoefte in alle richtingen worden uitgebreid en zijn ze aanpasbaar aan de vereiste belastingen en eisen van de klant.” Bij stellingsystemen met tussenvloeren kunnen platformgangen tussen de stellingen worden ingebouwd. Daarnaast is het mogelijk om complete vloeren op de stellingen te monteren. In combinatie met het veelzijdige aanbod van palletstellingen, werkpleksystemen, kratten en bakken bieden de vloerconstructies een effectieve oplossing voor de opslag en handling van grote en kleine goederen in magazijnen waar de ruimte beperkt is.   

Tekst: Bram Thiry  Beeld: SSI SCHÄFER
Uitgelichte afbeelding: 
Met de SSI SCHÄFER’s mezzanines en entresolvloeren maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details