NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
EMO 2019: 16-21 September Hall 5, Stand B06 | Eerste wisselplaatboor voor 7xD gatdiepte

EMO 2019: 16-21 September Hall 5, Stand B06 | Eerste wisselplaatboor voor 7xD gatdiepte

CoroDrill® DS20 wisselplaatboor biedt betrouwbaarheid en voorspelbaarheid voor een langere standtijd in 4-7xD toepassingen

De CoroDrill® DS20 van snijgereedschap- en gereedschapssysteemspecialist Sandvik Coromant is het eerste boorconcept met wisselplaten dat gatdiepten tot 7xD kan produceren. De boor, welke volledige nieuwe ontwerpen omvat voor zowel het boorlichaam als de wisselplaten, biedt gebruikers betrouwbare en voorspelbare spaanbeheersing en uitstekende penetratiewaarden in alle 4-7xD toepassingen.

Het vervangen van de bestaande CoroDrill 880 en CoroDrill 881 gereedschappen door de 4-5xD CoroDrill DS20 wisselplaatboren resulteert in standtijdverbeteringen tot wel 25% en productiviteitsverbeteringen tot wel 10%, afhankelijk van het werkstukmateriaal. De 6-7xD varianten vertegenwoordigen een geheel nieuwe reeks mogelijkheden van wisselplaatboren van Sandvik Coromant. Om de introductie aan te vullen, introduceert het bedrijf een nieuwe Modular Drilling Interface (MDI) die fungeert als een koppeling tussen de boor en de adapter. Leverbaar in Coromant Capto® en HSK schachttypen, biedt de MDI hoge nauwkeurigheid, uitstekende centreercapaciteiten en een gereduceerde gereedschapsvoorraad.

CoroDrill® DS20 wisselplaatboren zijn zowel veelzijdig als kostenefficiënt, verhogen de standtijd en productiviteit in vrijwel alle werkstukmaterialen vergeleken met de huidige beste in hun klasse concepten. Het boren van een pilootgat is niet nodig.

“De belangrijkste factoren bij het boren van diepten van meer dan 5xD zijn onder meer beheerste snijjkrachten, zekere spaanafvoer en hoge centreercapaciteiten,” legt Håkan Carlberg uit, Senior R&D ingenieur wisselplaatboren bij Sandvik Coromant. “Wanneer men van een 5xD naar een 7xD boor gaat, neemt de theoretische moeilijkheid ongeveer drie keer toe, vanwege een verhoogde neiging tot buigen. Het ontwerpen van een CoroDrill DS20 7xD boor vereist zorgvuldige overwegingen ten aanzien van ca. 50 parameters die alle van elkaar af hangen. De uitkomst biedt proceszekerheid door lagere snijkrachten en lichter snijden, vooral bij de intrede. Gebruikers krijgen op hun beurt lagere kosten per gat, de mogelijkheid om dieper te boren en lagere geIuidsniveaus.”

Het boorlichaam is sterk en vermoeidheidsbestendig met hogere stijfheidsniveaus dan ooit eerder behaald, terwijl spaangroefvormen individueel zijn ontworpen voor elke boormaat en wisselplaat. Deze combinatie van factoren leidt tot minder trillingen, voorspelbare slijtagepatronen en een verhoogde standtijd. Daarnaast reduceert de volgende generatie ‘dubbele-stap’ (double-step) technologie de intrede snijkrachten met tot wel 75% vergeleken met de CoroDrill 880 gereedschappen voor het verbeteren van de centreercapaciteiten. Sterk wisselplaatontwerp en bulktaaiheid bieden extra robuustheid, met vier echte snijkanten op zowel de centrum- als omtrekwisselplaten.

Voor wat betreft de nieuwe MDI, maakt de dubbele centrering met hoge pasnauwkeurigheid een goede rondloopnauwkeurigheid en optimale repeteerbaarheid mogelijk. Hier biedt flens- en oppervlaktecontact tussen het boorlichaam en de moer een verhoogde stabiliteit en bevordert de gatkwaliteit. Eén maat kan worden gebruikt voor verschillende boordiameters.

CoroDrill DS20 wisselplaatboren zijn leverbaar van 15 tot 65 mm in diameter met een selectie van schachttypen, soorten en geometrieën voor alle materiaaltypen en toepassingen, inclusief deze die men aantreft in algemene engineering, automotive, olie- en gas, pomp en ventiel, en lucht- en ruimtevaartsectoren.

Ontdek meer op https://www.sandvik.coromant.com/nl-nl/products/corodrill_ds20/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details