NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
EMO Hannover 2023 bruist van innovatie

EMO Hannover 2023 bruist van innovatie

  • EMO Hannover vindt plaats van 18 tot en met 23 september 2023
  • Benelux wordt vertegenwoordigd door negentien deelnemende bedrijven
  • Registratielink voor gratis inkomkaart voor bezoekers

Van 18 tot en met 23 september is Hannover het decor voor EMO Hannover 2023. De wereldwijde vakbeurs voor metaalbewerking en productietechnologie bruist weer van de innovatie. Ruim 1.800 bedrijven schotelen bezoekers volgende maand een staalkaart voor van de nieuwste ontwikkelingen die de sector te bieden heeft.

Van predictive maintenance, process monitoring en het Internet of Things (IoT) tot toepassingen op het snijvlak van smart data en machine learning: wie wil weten welke ontwikkelingen in de metaalbewerking plaatsvinden, kan een bezoek aan EMO Hannover 2023 niet laten schieten. Alle belangrijke fabrikanten presenteren zich in september in Hannover. Het aantal bezoekers dat al een inkomkaart heeft geregistreerd laat zien dat er veel interesse is in de beurs. Onder de vlag van het thema Innovate Manufacturing is de beurs verdeeld in drie megatopics: The Future of Business, The Future of Connectivity en The Future of Sustainability.

Future of Business

EMO Hannover is het innovatie- en kennisplatform voor machines, oplossingen en diensten in de metaalbewerking. Niet alleen voor technologie, maar ook voor organisatie- en productiestrategieën. Het topic Future of Business focust op nieuwe bedrijfsmarkten en-modellen. Hier fungeert EMO Hannover als platform voor kennisoverdracht dat zich niet alleen op technologie richt, maar ook op organisatorische strategieën en methoden, zoals het vormgeven van grote veranderingen in werkwijzen, technologie, duurzame productie en de organisatie van productie- en bedrijfsprocessen.

Future of Connectivity

Software- en IT-engineering zijn sleutelfactoren voor succesvolle productietechnologie, en datamining biedt kansen voor nieuwe productiemethoden. The Future of Connectivity biedt een platform aan ontwikkelingen die invloed hebben op aspecten van Industrie 4.0, Industrial Internet of Things (IIoT), predictive maintenance, machine learning, connectiviteit en kunstmatige intelligentie.

Umati: universele communicatiestandaard

EMO richt zich verder op umati (afkorting van: ‘universal machine tool interface’). Deze communicatiestandaard zorgt dat gereedschapsmachines van uiteenlopende fabrikanten, via een neutrale en open koppeling, kunnen communiceren met elkaar en met onderliggende IT-systemen. Met umati (ontwikkeld door een groep prominente Duitse fabrikanten van gereedschapsmachines en alle belangrijke aanbieders van besturingssystemen) is voldaan aan een belangrijke voorwaarde voor succes op het gebied van smart industry: een goede connectiviteit.

Future of Sustainability

De Future of Sustainability is gericht op de integratie van duurzaamheid. De deelnemende bedrijven presenteren hier hun oplossingen voor grondstofbesparende, klimaatneutrale productie en fabrieksplanning. Voor circulaire economie in de productie, voor energie-efficiënte productie, voor duurzame toeleveringsketens en voor veilige werkomgevingen.

Speciale aandacht voor additive manufacturing

Verbeterde efficiency, besparingen op materiaal én een enorme vormgevingsvrijheid: Additive Manufacturing (beter bekend als 3D-printing) is bezig aan een opmars binnen de metaalbewerkende industrie. Tijdens EMO kun je als bezoeker kennismaken met een volledige procesketen van additieve productie. Welke toepassingen kent AM in sectoren als de auto- en vliegtuigindustrie, machinebouw en medische techniek? Niet voor niets laten uiteenlopende partijen – systeemaanbieders, materiaalleveranciers, softwareontwikkelaars, fabrikanten van 3D-scanners en productiedienstverleners – tijdens EMO graag zien wat ze op dit vlak in huis hebben.

Benelux op EMO Hannover 2023

De Benelux wordt vertegenwoordigd door negentien bedrijven, actief op het gebied van onder andere additive manufacturing, CNC-automatisering, geometrische meettechniek en surface channel technology. De Nederlandse deelnemers zijn: Additive Industries, BMO Automation, Cellro, DoAll Europa, FPT-VIMAG, Globe Europe, Greenleaf Europe, Halter CNC Automation, IHI Hauzer Techno Coating, Hembrug Machine Tools, Mayfran International, Oxycom Fresh Air, Schut Geometrische Meettechniek, SCT Tools, Style CNC Machines en TXOne Networks. Vanuit België en Luxemburg nemen CECIMO (European Association of Manufacturing Technologies), RoboJob en Rotarex Firetec deel. Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan EMO Hannover 2023? Registreer een gratis inkomkaart via deze link: https://visitors.emo-hannover.de/en/?open=ticketRegistration&code=EALWn

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details