NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
ERP-pakket geeft efficiëntie extra boost

ERP-pakket geeft efficiëntie extra boost

Blijven investeren in perfectie. Dat is wat plaatspecialist PPCI uit Wingene al sinds zijn ontstaan in 1998 doet. In nieuwe machines die de performantie steeds weer optrekken, maar ook in software om de indrukwekkende groei die het bedrijf de laatste jaren doormaakt te beheersen. Het uitgangspunt bij de keuze voor een ERP-partner was het realiseren van een naadloze integratie van alle productieprocessen. Een kolfje naar de hand van ProfitPlus.

Het 6.000 m² grote gebouw van PPCI in Wingene toont vanbuiten wat er vanbinnen gebeurt: state-of-the-art productie. Die behelst het volledige spectrum van plaatbewerkingstechnologie: ponsen, snijden, plooien, inserts, tappen, lassen, tot zelfs poederlakken toe. “Door een brede waaier van technieken aan te bieden, kunnen we klanten op hun wenken bedienen met hoogwaardige producten. Dat doen we door goed te luisteren naar wat ze precies nodig hebben en na te denken over hoe we tot de snelste en de goedkoopste oplossing voor ze kunnen komen. Maar het echte geheim achter ons succes is ons professioneel, ervaren team dat metaal door de aderen heeft stromen”, verklapt CEO Bart Coudijser.

Bart Coudijser (links, PPCI) en Geert Couton (ProfitPlus): “Dankzij de goede voorbereiding en de voortdurende ondersteuning van ProfitPlus tijdens de implementatie is de overgang eigenlijk bijzonder vlot verlopen, zonder dat de productie eronder leed.”

Software voor een efficiënt beheer van alle bedrijfsfacetten

In 2016 ging PPCI deel uitmaken van de groep rond GTE, een internationale firma die niet enkel platen maar ook buizen en metaaldraad verwerkt, met meer dan 300 medewerkers over verschillende afdelingen verspreid in Europa. Het begin van een nieuw groeiverhaal met nieuwe investeringsgolven om tot een ultramodern machinepark te komen. “We namen toen de strategische beslissing om zowel te investeren in het machinepark als in de ontwikkeling van het personeel. Dat resulteerde in een vervijfvoudiging van de omzet in amper zes jaar tijd”, gaat Coudijser verder. PPCI anticipeerde al in 2020 op die expansie door een nieuw ERP-pakket te integreren. “We gingen op zoek naar software waarmee we alle facetten van onze onderneming efficiënt zouden kunnen ­beheren.”

Door de vlekkeloze gegevensuitwisseling met het ERP-pakket steeg de efficiëntie in het voorraadbeheer: minder tijdverlies, minder menselijke fouten.

Calculatiemodel mee integreren

Een zoektocht die eindigde bij ProfitPlus. Twee elementen gaven de doorslag in die beslissing. Coudijser licht toe. “Onze productieprocessen pasten perfect binnen het standaardpakket van ProfitPlus. Daarvoor hadden we dus geen maatwerk nodig, terwijl alle datastromen wel naadloos geïntegreerd werden in één oplossing.” Een voorbeeld daarvan is het automatische Stopa platenmagazijn, dat een belangrijke rol speelt in de productie. Door de vlekkeloze gegevensuitwisseling met het ERP-pakket steeg de efficiëntie in het voorraadbeheer: minder tijdverlies, minder menselijke fouten. “Daarnaast werkten we vanuit een vorige oplossing reeds met een geavanceerd calculatiemodel in de productie”, gaat Coudijser verder. “Een basis waarop we wilden verder bouwen. Het idee was om dit te behouden en automatisch te koppelen aan onze productieprocessen. En daarin kwam ProfitPlus als een van de weinige partners ons tegemoet.”

PPCI wilde zijn geavanceerd calculatiemodel behouden en automatisch koppelen aan zijn productieprocessen. En daarin kwam ProfitPlus als een van de weinige partners hen tegemoet.

“Zonder ProfitPlus nooit zo gegroeid”

Overschakelen naar een nieuw ERP-pakket. De gedachte alleen bezorgt veel bedrijfsleiders grijze haren. Coudijser beklaagt het zich echter geen minuut. “Dankzij de goede voorbereiding en de voortdurende ondersteuning van ProfitPlus tijdens de implementatie is dit eigenlijk bijzonder vlot verlopen, zonder dat de productie eronder leed. Ze staan er niet alleen onmiddellijk als er zich een probleem voortdoet, maar ze anticiperen door hun ervaring zelf al op mogelijke uitdagingen.” Het resultaat mag er dus wezen. Ondanks de flinke omzetgroei bleef ook de dienstverlening van PPCI steeds op niveau. “De komst van ProfitPlus zorgde immers voor een efficiëntieslag in onze logistieke processen en het voorraadbeheer. Zonder het systeem zouden we waarschijnlijk nooit zo aanzienlijk gegroeid zijn”, besluit ­Coudijser trots.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.