NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Fiberlaser-snij technologie voor de bewerking van buizen

Fiberlaser-snij technologie voor de bewerking van buizen

Tot nu toe richten veel toeleveranciers en OEM-bedrijven zich vaak alleen tot het bewerken van platte platen. Daardoor laten zij afzetmogelijkheden liggen. Met de buislasersnijmachine ByTube 130 kunnen productiebedrijven nieuwe klantgroepen aanboren. Want het toepassingsgebied voor bewerkte buizen is veelzijdig: auto- en bouwindustrie als ook de meubelfabrikanten of machine- en werktuigbouwers zijn potentiële afnemers. Van dit marktpotentieel kunt u met de ByTube 130 maximaal profiteren.

De ByTube 130 is de optimale oplossing voor plaatbewerkers die hun activiteiten willen uitbreiden. Het geautomatiseerde systeem reduceert handmatige ingrepen tot een minimum en maakt daardoor de instap in de buisbewerking wel heel eenvoudig. Gelijktijdig voorziet de machine in een groot aantal behoeften: omdat 85 procent van het marktpotentieel in het segment met kleine buizen ligt, is de ByTube 130 gericht op de bewerking van buizen met een diameter van 10 tot 130 millimeter. De machine heeft een laadcapaciteit tot 17 kilo per meter. Met de 2D-snijkop kan 90 procent van alle klantwensen worden vervuld, omdat loodrechte sneden het grootste marktaandeel uitmaken.

Veelzijdige snijtechnologie: de ByTube 130 met een laservermogen tot 3 kW.

Fiberlaser zorgt voor tempo en flexibiliteit

Gebruikers beschikken door de brede toepasbaarheid van deze machine over de nodige flexibiliteit voor de meest uiteenlopende opdrachten. Bovendien biedt de ByTube 130 het potentieel om geavanceerde en kostenverhogende bewerkingsstappen te vervangen: steeds meer productiebedrijven ontdekken het buislasersnijden als een alternatief voor de apart uitgevoerde processen zoals zagen en boren. De fiberlaser verricht beide bewerkingen in één, en wel aanzienlijk sneller. Dankzij de zuivere snijkanten hoeft er ook niet meer ontbraamd te worden. Dit reduceert niet alleen de inzet van menskracht. Door de hogere productiesnelheid dalen eveneens de stukskosten, wat in de concurrentiestrijd om de beste prijs een groot voordeel is.

De ByTube 130 is leverbaar met fiber bronnen met vermogens van 2 of 3 kW en hebben daarom met een uitstekende energie-efficiëntie. In de markt van de laser voor de vlakke plaat heeft de fiberlasertechnologie zich al bewezen, nu wordt dit proces ook steeds meer toegepast bij dunne en dikkere materiaaldiktes in de buisbewerking. Een ander argument voor het toepassen van de fiberlaser is de constant gelijkmatige snijkwaliteit. En anders dan een CO2-laser heeft de fiberlaser door zijn golflengte geen problemen met sterk reflecterende non-ferrometalen zoals koper en messing.

Zo kunnen gebruikers profiteren van drie grote pluspunten: materiaaldiversiteit, efficiëntie en snijnauwkeurigheid. Want wie uiteenlopende materialen kan bewerken, krappe levertijden kan nakomen en daarbij steeds hoge kwaliteit kan leveren, heeft een voorsprong op de concurrentie.

Hoge productiviteit met snelle belaad- en ontlaadcycli.

Software maakt van beginners professionals

Onderdelen en modelen visualiseren, snijplannen opstellen, productieprocessen bewaken: moderne plaatbewerking is ondenkbaar zonder krachtige software. Bystronic brengt met de nieuwe bedieningsinterface ByVision Tube alle functies voor het buislasersnijden samen op één touchscreen. Beginners hebben geen uitvoerige ervaring nodig om met de productie op de ByTube 130 te beginnen. De instelling voor de snijopdrachten is snel gebeurd, en de interface is intuïtief en begrijpelijk.

ByVision Tube bouwt voort op de beproefde Bystronic-software ByVision, die Bystronic voor alle andere snij- en buigsystemen toepast. Daarmee kunnen ook bestaande klanten bijzonder snel uit de voeten. Nieuwe gebruikers worden ondersteund door de intuïtieve software bij de import en het opstellen van snijplannen, waardoor de bediening van de snijprocessen op de ByTube 130 bijzonder comfortabel is. Of het nu om kleine series of grote opdrachten gaat: dankzij ByVision Tube kunnen gebruikers na een opdracht snel en efficiënt de bewerkte onderdelen produceren en leveren.

Compact opstelvlak en individuele configuratie.

Innovatieve aanvullende opties

Om een eenvoudige bediening te kunnen garanderen en beginners niet met overbodige functies te belasten, hebben de ontwikkelaars bij de basisuitrusting van de ByTube 130 bewust afgezien van toeters en bellen. Door aanvullende opties («Laserscan»: hoge nauwkeurigheid in alle snijomstandigheden en «Quick Cut»: meer snelheid voor betere prestaties) kunnen het bedieningsgemak en de productiekwaliteit extra en individueel geconfigureerd worden. De automatische lasnaadherkenning maakt het handmatige uitrichten van het basismateriaal overbodig. Via een laserscan herkent en compenseert de functie zelfstandig de geometrische afwijkingen van buizen en garandeert daarmee de nauwkeurigheid van de snijprocessen, ongeacht de kwaliteit van het basismateriaal.

Als wereldwijde aanbieder levert Bystronic het lasersnijsysteem ByTube 130 indien gewenst ook in de «gespiegelde» configuratie. Hierdoor kan de klant de optimale lay-out voor zijn specifieke flow in zijn fabriek kiezen. De op het eerste gezicht simpele «spiegeling» biedt voordelen: zo zitten belaad- en ontlaadzones elkaar niet meer in de weg. Dit vermindert niet alleen de logistieke inspanningen, maar spaart ook ruimte en mankracht. En dankzij snellere productietijden wordt de productiviteit aanzienlijk verhoogd.

De eenvoudige bediening, de uitgebreide toepassingsmogelijkheden en de doordachte opties bewijzen het: Bystronic weet wat de behoeften van de gebruiker zijn. De ByTube 130 verenigt intelligent machinedesign met toonaangevende snijtechnologie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.