Platform voor de metaalverwerkende industrie

NL | FR

Nieuws

Franse softwarespecialist start filiaal in België

Wie zijn positie wil versterken, kan investeren in de uitbouw van een netwerk van verdelers of kiezen voor rechtstreeks contact...

tsb_1_img_0124-kopieren

15 juli 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Wie zijn positie wil versterken, kan investeren in de uitbouw van een netwerk van verdelers of kiezen voor rechtstreeks contact door oprichting van eigen vestigingen. TOPSOLID, één van ’s werelds grootste ontwikkelaars van geïntegreerde CAD/CAM-systemen, nam recent een participatie in 4D Services, waardoor deze jarenlange trouwe verdeler nu een volwaardig filiaal voor de Belgische markt wordt: TOPSOLID Belgium. De werking blijft onveranderd, maar het Belgische team kan nu nog gemakkelijker een beroep doen op de ondersteuning van internationale experten, wat de klant alleen maar ten goede komt.

Dankzij de TopSolid producten wordt de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer gevoelig verhoogd.

 

TOPSOLID, voorheen bekend als Missler Software, is wereldwijd één van de meest vooraanstaande ontwikkelaars van geïntegreerde CAD/CAM/ERP-systemen, die onder meer toegepast worden in de machinebouw, de metaalverwerkende sector en de houtindustrie: TopSolid’Design, ‘CAM, ‘Wood, ‘Sheetmetal en ‘Mold. “De uitstekende technologie en de onvermoeibare drang naar innovatie ten dienste van de klanten zorgt ervoor dat TOPSOLID een sterke groei kent, met intussen meer dan 100.000 licenties wereldwijd”, zegt Boris De Doncker, accountmanager bij ­TOPSOLID Belgium. “De laatste tien jaar worden gekenmerkt door een sterke internationalisering. Naast Franse vestigingen in Parijs, Lyon, Toulouse, Nantes en Nancy opende de softwarespecialist ook filialen in Zwitserland, Italië, Verenigde Staten, Colombia en China en beschikt de firma over een netwerk van verdelers in alle delen van de wereld. Meer dan 500 mensen zetten zich dagelijks in voor de ontwikkeling, onder­steuning en verkoop van het TopSolid productgamma.

Van 4D Services naar TOPSOLID Belgium

Aangezien België zowel in metaal als hout een sterke en dynamische markt vormt, besloot de directie van TOPSOLID een eigen Belgisch ­filiaal te openen. Ze kozen ervoor om een participatie te nemen in hun verdeler 4D Services en die jarenlange partner zo up te graden tot een volwaardig filiaal onder de naam TOPSOLID Belgium. “Sinds de start van de samenwerking hebben we ons steeds bewezen als een betrouwbare partner met een team van beloftevolle en capabele medewerkers. We beschikken over een uitgebreide klantendatabase en er is nog heel wat groeipotentieel”, gaat de accountmanager verder. “Door deze nieuwe stap hebben we kortere banden met de ontwikkelaars van het moederhuis en ons technisch team kan nu nog gemakkelijker terugvallen op de ondersteuning van internationale experten. Als filiaal van een grote groep kunnen we onze klanten, tot slot, een nog grotere zekerheid en continuïteit garanderen. Onze werking verandert niet, want ons voltallig team blijft op post en zal nog uitgebreid worden.”

Het team van TOPSOLID Belgium staat niet alleen in voor de verkoop van de CAD/CAM-systemen, maar ook voor de technische ondersteuning en de opleiding van de klanten.

 

Focus op de metaalverwerkende sector

4D Services focust al sinds de beginjaren op de metaalverwerker en wil nu opnieuw fors op deze sector inzetten. De ervaring leert immers dat werken in een 3D-CAD/CAM-systeem, zoals TopSolid’Sheetmetal, de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer verhoogt en de foutenlast gevoelig vermindert. “Eigenlijk begint het al in de verkoopfase, want je kan de klant direct in 3D een duidelijk beeld geven van het eindresultaat. Tijdens het ontwerpen zie je waar er eventueel problemen zijn en kan je die heel snel aanpassen. Deze wijzigingen worden onmiddellijk in de productieplannen, stuklijsten … doorgevoerd. Een extra troef is dat de CNC-machines vanuit het 3D-CAD/CAM-pakket aangestuurd worden, waardoor de operator geen uitgebreide kennis van CNC-sturing moet hebben om de machine te bedienen”, sluit De Doncker af. “We staan in voor de verkoop van de software, maar blijven onze klanten ook nadien verder met deskundig technisch advies ondersteunen. De medewerkers van onze klanten kunnen in ons opleidingscentrum terecht voor praktijkgerichte opleidingen en bijscholing. Die service willen we als filiaal van TOPSOLID nog verder optimaliseren en uitbreiden.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details