NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Gaaswanden verhogen veiligheid in productie en magazijn

Gaaswanden verhogen veiligheid in productie en magazijn

Veiligheid is een belangrijk thema, zeker in de metaalverwerkende sector. Of het nu over een productieruimte of magazijn gaat, mens, machine en product moeten steeds weer optimaal beschermd worden. Troax is al meer dan 65 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen met stalen gaaspanelen voor machineafscherming, scheidingswanden in magazijnen en beveiliging van eigendommen. De fabrikant uit het Zweedse Hillerstorp combineert gaas-, polycarbonaat- of volle plaatpanelen, staanders en ­bevestigingssystemen tot flexibele, modulaire veiligheidswanden.

Producten, zoals de gaaspanelen, het snel demonteerbare Rapid Fix systeem en de Safe Lock, zijn ontwikkeld om iedereen een veilige en flexibele machineafscherming te bieden. Ze voldoen aan de strenge eisen opgenomen in de Europese Machinerichtlijn 2006/42/EC. De panelen worden getest met energie­niveaus tot maar liefst 2.500 joule en de las­verbindingen zijn bestand tegen zware schokken. “Een wand is standaard tussen 1.400 en 4.250 mm hoog met panelen in acht verschillende breedtes tussen 200 en 1.500 mm, maar die panelen en staanders kunnen ook aangepast worden om de gewenste afmetingen te bekomen”, zegt Sigrid Herbosch, coördinator sales en marketing Benelux. “Bovendien bieden we draai-, vouw-, schuif-, telescopische – en lineaire deuren met een keuze uit meerdere sloten, waaronder onze eigen Safe Lock, die compatibel is met verschillende soorten veiligheidsschakelaars.”

troax2_img_8804-kopieren

Troax biedt ook systemen met gaaswanden, legborden en doorvalbeveiligingen voor een veilige goederenverwerking en logistiek.

 

Scheidingswanden in magazijnen

Troax biedt ook systemen met gaaswanden, legborden en doorvalbeveiligingen voor een veilige goederenverwerking en logistiek. Een partitioning system is opgebouwd uit gaaspanelen of volle plaatpanelen, eventueel in combinatie met een deur. Zo’n wandsysteem heeft een standaardhoogte van 2.200 of 3.000 mm, maar kan maximaal 6.600 mm hoog zijn in een vrije opstelling en zelfs hoger bij bevestiging aan een bestaande dak- of gebouwconstructie. “Deze modulaire wanden, al dan niet voorzien van gaasplafonds, worden gebruikt voor het opdelen van magazijnen, maar onder meer ook voor de beveiliging van serverruimtes”, vult Herbosch aan. “Onze doorvalbeveiliging op basis van stalen consoles en gaaspanelen met verschillende maaswijdtes kan gecombineerd worden met de meest uiteenlopende palletstellingen. Deze oplossing voorkomt dat goederen van palletten kunnen vallen in magazijnen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.