NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Gasveren van ACE vereenvoudigen COVID-19-diagnose

Gasveren van ACE vereenvoudigen COVID-19-diagnose

Met name tijdens de coronapandemie hebben intensivisten snel röntgenfoto’s van de longen van geïnfecteerde patiënten nodig. Mobiele röntgenapparatuur is bij het stellen van de diagnose een van de effectiefste hulpmiddelen. Toen Wuhan werd getroffen door de eerste besmettingsgolf kon het bedrijf Wandong in recordtijd röntgenapparatuur leveren, voorzien van gastrekveren van ACE Stoßdämpfer.

de gastrekveren voor de mobiele Röntgenapparatuur van Wandong

 

Een radicale lockdown en de bouw van compleet nieuwe ziekenhuizen in slechts enkele dagen tijd. De beelden van Wuhan begin 2020 staan voor altijd in ons geheugen gegrift. Alles werd uit de kast getrokken om de coronacrisis te bestrijden. Er was maar weinig tijd om patiënten met zware symptomen van COVID-19 te behandelen. De criteria waaraan artsen, verplegend personeel en leveranciers van medische apparatuur moesten voldoen, waren daarom extreem hoog. Dat gold ook voor Bejing Wandong Medical Technology Co. Ltd., specialist in diagnostische beeldvormingsapparatuur, die wereldwijd bekend is onder de merknaam Wandong. Dankzij intelligente productie- en serviceprocessen slaagde het bedrijf erin om in korte tijd grote hoeveelheden apparatuur te leveren. Bij de dringend noodzakelijke digitale mobiele röntgenapparatuur was echter extra hulp nodig van de leverancier, die snel industriële gasveren moest kunnen leveren.  Mobiele röntgenapparaten voor de digitale radiografie (DR) zijn een belangrijk technisch hulpmiddel voor artsen. Ze zijn robuust en de kwaliteit van de foto’s is net zo goed als die van vaste DR-apparatuur. Nog belangrijker is hun flexibiliteit, omdat medisch personeel hiermee bijna overal de longen van de patiënten kan bekijken. Tegelijkertijd komt er in vergelijking met eerdere oplossingen minder straling vrij.

De inzet van mobiele röntgenapparatuur in Wuhan

 

ACE overtuigt met korte levertijden

Ten behoeve van een verdere verbetering van de veiligheid voor de gebruiker van mobiele oplossingen had Wandong voor de pandemie de markt voor gasveren al verkend en producten van diverse producenten getest. Doel was om de bedrijfsrisico’s bij het bewegen van de röntgenarm van het apparaat te verminderen. Het medisch personeel moet deze arm omhoog doen en exact positioneren om een bepaalde controlepositie te bereiken, die afhankelijk van de anatomie van de patiënt kan verschillen. Daarom zijn de kwaliteit en betrouwbaarheid van de industriële gasveren zeer belangrijk om de arm tijdens het maken van de röntgenfoto’s op zijn plek te kunnen houden. Al in de testfase bleek dat de gasveren van ACE de eerste keus waren. Toen de gezondheidscrisis in Wuhan haar hoogtepunt bereikte en ACE in korte tijd honderden kwalitatief hoogwaardige eenheden kon leveren, was Wandong ervan overtuigd dat ze de juiste leverancier hadden gevonden. Dr. Tian Xuefeng, directeur van STABILUS (Jiangsu) Co., Ltd, vat uit naam van ACE (onderdeel van de STABILUS-groep) de situatie ter plaatse samen. “We hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat onze producten zo snel mogelijk bij de producenten van de röntgenapparatuur zouden zijn. Tijdens deze zware epidemie telt elke minuut en elke seconde.”

gastrekveren van ACE

 

De gekozen gastrekveren van het type GZ-28-450 hebben in meerdere opzichten een positief effect op de gebruiksvriendelijkheid. Ze zorgen ervoor dat de röntgenarm in de gewenste positie blijft staan en helpen bovendien bij het optillen, laten zakken en inklappen van het mechanisme. Daarbij is hun werking precies andersom dan die van traditionele gasdrukveren. De zuigerstang bevindt zich in onbelaste toestand in de cilinder. Door de gasdruk in de cilinder wordt de zuigerstang naar binnen gezogen. Constructeurs kunnen bij de onderhoudsvrije en inbouwklare gastrekveren van ACE kiezen uit een diameter van 15 tot 40 mm en krachten van 50 N tot 5.000 N. In de mobiele röntgenapparatuur van Wandong worden modellen met een diameter van 28 mm, een maximale trekkracht van 1.200 N en een slaglengte van 450 mm gebruikt. Alle gasveren van ACE hebben een hardverchroomde zuigerstang en een geïntegreerd glijlager, en beschikken daardoor over een hoge standtijd. Nog een voordeel: onafhankelijk van de slaglengte kan de trekkracht via een ventiel nog worden aangepast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.