NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Geautomatiseerd booglassen: sneller en eenvoudiger dan ooit
De TruArc Weld 100 is een geautomatiseerd systeem voor booglassen. Een cobot voert het lassen uit.

Geautomatiseerd booglassen: sneller en eenvoudiger dan ooit

De TruArc Weld 1000 wordt geleverd met een cobot. Van zodra de operator de cobot manueel over de component geleid heeft, kan hij automatisch de las uitvoeren. Aanzienlijk efficiënter dan handmatig mogelijk zou zijn en ook intrinsiek veilig. De cobot is immers CE gekeurd en goedgekeurd door TÜV Oostenrijk. Binnenkort kan u dit toestel live ­ontdekken in de showroom van verdeler V.A.C. MACHINES.

Gebruikers geven de start- en eindpunten van de las in op de besturingseenheid van de lastoorts. Ze bewegen de robotarm eenvoudig manueel van tussenpunt naar tussenpunt. Lasparameters en -templates worden opgeslagen in de machine.

In tegenstelling tot conventionele industriële robots, kunnen operatoren in interactie gaan met een cobot door hem bij de hand te nemen en over een stuk te geleiden. Een ingebouwde sensor verzekert dat hij vlot reageert. TRUMPF heeft de cobot uitgerust met een besturingseenheid. Hiermee kunnen gebruikers het begin en eindpunt van de las opslaan, net als tussenpunten, die samen het lasprogramma uitmaken. De sturing van de cobot omvat bovendien templates voor lasprogramma’s en -parameters die inspelen op verschillende scenario’s, zoals bijvoorbeeld de dikte van het plaatmateriaal. In combinatie met de besturingseenheid op de lastoorts vereenvoudigt dit het programmeren enorm. Gebruikers zijn zo al na enkele minuten aan het lassen met de TruArc Weld 1000. Er is quasi geen ervaring nodig om het systeem te kunnen bedienen.

Uitstekende resultaten voor kleine series

De TruArc Weld 1000 biedt een geautomatiseerd alternatief voor heel wat stukken die gebruikers normaal manueel zouden lassen. Dankzij de snelle programmering, beschikken producenten nu over een betaalbare manier om korte productiebatches en zelfs enkelstuks te verwerken, zelfs wanneer de stukken maar om een korte lasnaad vragen. De TruArc Weld levert reproduceerbare rechte en effen lasnaden af, verhindert lasspatten en biedt een bijzonder hoge verwerkingskwaliteit.

De cobot van de TruArc Weld 1000 last een 25 mm plaatje op een gebogen plaat van 8 mm met in totaal vijf lasnaden. De TruArc Weld 1000 is ontworpen om zo snel te kunnen programmeren dat ze zelf rendeert voor enkelstuks.

Simultane set-up en lassen

Binnenin de TruArc Weld 1000 bevindt zich een tussenschot dat naar om­hoog en om­laag kan. Dit stelt gebruikers in staat om het werk­gebied op te splitsen en te kiezen tussen de lassen van een groot werk­stuk (één station) of verschillende kleinere (twee stations). Wanneer er met één station gewerkt wordt, kan de cobot stukken lassen tot 2.000 x 600 x 600 mm. Andere ratio’s van de lengte en breedte zijn mogelijk in functie van de dimensies van het stuk. Wanneer er met twee stations gewerkt wordt, kan de TruArc Weld 1000 stukken aan tot 600 x 600 x 600 mm. Om gemakkelijk beide stations te bereiken beweegt de cobot zich langs een lineaire as tussen twee posities. Terwijl er aan de ene kant gelast wordt, kan de operator intussen het volgende stuk aan de andere kant al opspannen. Het cobotprogramma kan automatisch van het ene naar het andere station getransfereerd worden.

De TruArc Weld 1000 is uitgerust met twee stations. Een tussenschot kan omhoog en omlaag komen om gebruikers te laten kiezen tussen het lassen van een groot stuk of verschillende kleinere.

Klaar voor gebruik zonder training

Klanten kunnen zelf de oplevering van de CE-conforme TruArc Weld 1000 uitvoeren in slechts enkele uren met behulp van de speciale video­tutorials. Van de lasdraad tot de lasparameters, het systeem wordt geleverd met alles wat nodig is om meteen te kunnen lassen. De machineoperatoren hoeven geen extra training te volgen. De videotutorials bevatten alle informatie die nodig is om snel de cobot te leren bedienen en programmeren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.